nonamex
Üye
SPB Shell 3D Beta İncelemem
Geçen aylarda SPB'ye attığım mailler sonucu beni SPB Shell 3D'nin beta testine davet etmişlerdi.
Programın 2. betası çıktı geçenlerde, ilk betasına oranla daha iyi çalıştığı icin ve belle güncellemesinden daha çok hoşuma gittiği için mini bir inceleme yapıp forumda paylaşayım dedim. Anna yada Belle yerine beklenmesi gereken bu bence
Ev ekranı geçişleri gayet hızlı ve başarılı, widgetları istediğimiz gibi yerleştirebiliyoruz. S^3'lerdeki güçlü GPU (Broadcom BCM2727, 300 mhz hızında çalışıyor) sayesinde 3 boyutlu carousel gayet hızlı çalışıyor, takılmasının t'si bile yok. Yeni telefon almış gibi hissediyor insan
3 Boyutlu widgetlar telefona gayet hoş bir hava katıyor. Arayüzde GPU'nun tam anlamıyla kullanılmasıyla neler olabileceği çıkıyor ortaya
25-30 mb arası Ram kullanıyor..
Henüz beta aşamasında olduğu için çok eksiği var.En basitinden Kendiliğinden kapanıyor(1 saatten fazla çalıştığını hiç görmedim henüz), widgetların bir kısmı çalışmıyor, Symbian widgetları eklenemiyor (gelecekte eklenecekmiş sordum). Tahmini olarak Eylül yada Ekim ayında piyasaya çıkacağını düşünüyorum.
Biraz fotoğraf paylaşayım. (Telefonumda çin annası yüklü)
Hava durumu widget'i
Flick widget'i
Saat Paneli
Takvim
3D Carousel
Ev Ekranları (Ben biraz düzenlemeye çalıştım ama beceremedim pek
Symbian widgetları henüz eklenemiyordu, o yüzden onlar yok. Olanları biraz kurcaladım gayet güzel kombinasyonlar yapılabilir.)
Ev Ekranı ekleyip çıkarma ekranı
SPB Widget'leri
Program Listesi (yukarıdan aşağı yağ gibi kayıyor mübarek. Symbian menüsünü değiştirmemişler yine aynı, program üzerinden açılan uygulama listesi bu)
Programın 2. betası çıktı geçenlerde, ilk betasına oranla daha iyi çalıştığı icin ve belle güncellemesinden daha çok hoşuma gittiği için mini bir inceleme yapıp forumda paylaşayım dedim. Anna yada Belle yerine beklenmesi gereken bu bence

Ev ekranı geçişleri gayet hızlı ve başarılı, widgetları istediğimiz gibi yerleştirebiliyoruz. S^3'lerdeki güçlü GPU (Broadcom BCM2727, 300 mhz hızında çalışıyor) sayesinde 3 boyutlu carousel gayet hızlı çalışıyor, takılmasının t'si bile yok. Yeni telefon almış gibi hissediyor insan
3 Boyutlu widgetlar telefona gayet hoş bir hava katıyor. Arayüzde GPU'nun tam anlamıyla kullanılmasıyla neler olabileceği çıkıyor ortaya
25-30 mb arası Ram kullanıyor..Henüz beta aşamasında olduğu için çok eksiği var.En basitinden Kendiliğinden kapanıyor(1 saatten fazla çalıştığını hiç görmedim henüz), widgetların bir kısmı çalışmıyor, Symbian widgetları eklenemiyor (gelecekte eklenecekmiş sordum). Tahmini olarak Eylül yada Ekim ayında piyasaya çıkacağını düşünüyorum.
Biraz fotoğraf paylaşayım. (Telefonumda çin annası yüklü)
Hava durumu widget'i
Flick widget'i
Saat Paneli
Takvim
3D Carousel
Ev Ekranları (Ben biraz düzenlemeye çalıştım ama beceremedim pek
Symbian widgetları henüz eklenemiyordu, o yüzden onlar yok. Olanları biraz kurcaladım gayet güzel kombinasyonlar yapılabilir.)Ev Ekranı ekleyip çıkarma ekranı
SPB Widget'leri
Program Listesi (yukarıdan aşağı yağ gibi kayıyor mübarek. Symbian menüsünü değiştirmemişler yine aynı, program üzerinden açılan uygulama listesi bu)
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

belle de animasyon olayında fırlama bekliyorum yanlışım varsa düzeltin belle tamamen qt altyapısına ait beklentim arttı