Sözlük Dünyasının Çiçeği Burnunda, Kaliteli Sözlüğü: Meta Sözlük

Sponsorlu Bağlantılar

micheal_

Üye
    Konu Sahibi
Sözlük Dünyasının Çiçeği Burnunda, Kaliteli Sözlüğü: Meta Sözlük
Sözlük dünyasında yeni bir soluk, Meta Sözlük. 4. Ayını kısa bir süre önce tamamlamış olmasına rağmen, hızlı bir şekilde büyüyen ve bilgi odaklı olmayı hedefleyen Meta Sözlük, sunduğu birçok farklı seçenek ile de kullanıcı odaklı olduğunu gözler önüne seriyor. Her başlık ve girdinin çeşitli kategoriler ile tanımlanmasını ve doğru bir şekilde gruplanarak bilgiye ulaşılabilirliğin artmasını sağlayan Meta Sözlük, diğer sözlüklerde yaşanan birçok sıkıntının da önüne geçiyor.Sözlüklerin ilk kurulduğu yıllarda oldukça önem verilen “sözlük formatı”nın takipçisi olan, kullanıcılarına sunduğu yorumla seçeneği ile girdiler üzerine fikir belirtebilme imkanı sağlayan ve internet aleminde “troll” olarak adlandırılan faaliyetlere, hakaret ve cinsiyetçi yaklaşımlara izin vermeyeceğini belirten Meta Sözlük, daha şimdiden birçok kullanıcının uğrak noktası haline gelmeye başlamış durumda.
Meta Sözlük; kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında birikimlerini, fikir ve görüşlerini paylaşmak isteyen yazar adaylarını bekliyor.



Neden Meta Sözlük?
 


Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Sözlük sitem olmasını isterdim
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Girmeyin korkunçlu karı var.
 
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
Üye oldum bakalım
 

maximet

Üye
Uzun yıllardır sözlük ortamlarını takip ederim, en sonunda bir sözlük zor ama doğru olan yolu seçmiş. Hakarete, troll yazara, küfre izin vermeyecek olmaları ve okur odaklı yaklaşımlarını çok beğeniyorum. Kategorizasyon sistemleri oldukça iyi düşünülmüş, yorumla seçeneğiyle yazarlar ile iletişime geçme şansınız var, çaylak olsanız bile yazdıklarınız sitede görünüyor ve hızlıca değerlendirilip yazarlığa geçebiliyorsunuz. Tabii bunun için de sözlük kurallarını bir kere okumak gerekiyor.

En önemlisi, sözlük formatına sadık olacaklarını belirtmeleri bana göre. Bunun için de özellikle tanım içeren, bilgilendiren veya yeni bir bakış açısı getiren girdilere önem veriyorlar. Son birkaç aydır, diğer sözlük ortamlarından kopup Meta Sözlük'te yazmaya başladım ve şimdiden diğer sözlüklere örnek oluşturacak bir sözlük oluşmaya başladı.

Göz atmak isteyenler için;
 
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Fake hesap... :kotu:
 
  • Beğen
Tepkiler: avast
Gulu Gulu

Gulu Gulu

Kapalı Hesap
sözlük güzel ama benim ortamım değil
 
SpyChef

SpyChef

Üye
Tema size mi ait yoksa alıntı mı ?
 

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
519
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
535
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
386
Eren Değerli


Üst Alt