Sözleşmeli astsubay sınav soruları ve cevapları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Sözleşmeli astsubay sınav soruları ve cevapları
sözleşmeli subay sınav soruları, astsubaylık sınav soruları, sözleşmeli astsubay sınav soruları ve cevapları, 2012 sözleşmeli bayan astsubay sınavı soruları, bayan astsubaylık sınav soruları, bayan sözleşmeli astsubay sınav soruları, sozlesmelı astsubay yazılı sınavı, 2012 sözleşmeli bayan astsubay sınavı ne zaman, sözleşmeli bayan astsubay sınav soruları, 2007 sözleşmeli astsubaylık sınav soruları, sözleşmeli subaylık sınav soruları, 2012 bayan astsubaylık sınavları,

Sınavlar üç aşamalı olarak uygulanacaktır. Birinci aşama Yazılı Sınavı, İkinci aşama Ön Sağlık Muayene ve Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testlerini, Üçüncü aşama ise Mülâkat Sınavını kapsamaktadır.

a. Yazılı Sınav:

Yazılı sınavda sözleşmeli astsubay adaylarına, aşağıda belirtilen konulardan ve toplam 50 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan Genel Kültür Testi uygulanacaktır.

(a) Sözel (Türkçe) ve Sayısal Yetenek,

(b) İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük; Devlet Hayatı, Fikir Hayatı, Ekonomik Hayatı, İlke

ve İnkılâpları,

(c) T.C. Anayasası,

(ç) Tarih,

(d) Milli Coğrafya,

(e) Aktüel konular.



Yazılı sınavda başarılı olan adaylar ikinci aşama sınavlarına çağrılacak, başarısız olan adaylar ikinci aşama sınavlarına alınmayacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olarak, Ön Sağlık Muayene ve Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testlerine davet edilen adayların, söz konusu testlere başlamadan önce giriş koşullarında belirtilen boy ve kilo koşullarını taşıyıp taşımadıkları tespit edilir. Boy-kilo koşullarını taşımayan adaylar, başarısız sayılır ve fiziki kabiliyet değerlendirme testlerine alınmazlar.

Ön sağlık muayenesinde adayların, giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara ve yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik, tutukluk, kekemelik ayağında düz tabanlık ve gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. sağlık kusurlarının bulunmaması yönünden muayeneye tabi tutulacaklardır.

Adaylara uygulanacak Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi konuları ve baraj değerleri aşağıda belirtilmiştir. Belirtilen FKDT barajlarını geçen adaylar mülâkata katılmaya hak kazanırlar. Jandarma sınıfı için Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testlerinde adaylara aşağıdaki baraj değerlerinin üzerinde başarı gösterenlere ilave puanlar verilir.

YA Ş GRUBU - SINAV (Bayan) - MEK İ K (Bayan) - 3000 M.KO Ş U (Bayan)
1 'İ NC İ GRUP- 17-25 YA Ş - 5 - 5 - 23 dk.
2'NC İ GRUP -26 YA Ş - 4 -4 - 24 dk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt