South Park'ta Hz.Muhammed saygısızlığı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
u_cosar

u_cosar

Üye
    Konu Sahibi
South Park'ta Hz.Muhammed saygısızlığı
Politik, sosyal ve güncel olayları eleştirel şekilde ele alan Amerikan yapımı South Park animasyon dizisi, dün yayınlanan 200. bölümünde İslam peygamberinin yüzünü göstermemek için ayı kostümü giymiş olarak tasvir edildi. Hz. Muhammed'in yüzünün gösterilmemesiyle alakalı olarak İslam dünyasının hassasiyetiyle dalga geçilen dizide, Hz. Muhammed oyuncak ayı kostümü giydirilmiş şekilde yansıtıldı.
Sert tepkileri üzerine çekmesi beklenen konu, animasyon dizinin 14. sezonunun 5. bölümünde gerçekleşti. Bölümün hikayesi ise kısaca şöyle: Amerikalı ünlü oyuncu Tom Cruise, South Park kasabasında hakarete uğradığını iddia edip beraberindeki 200 ünlüyle dizi karakterlerine dava açar. Bunun üzerine Stan isimli karakter, Tom Cruise'dan özür diler. Ancak Cruise, tek bir şartının olduğunu, Müslümanların peygamberini görmek istediğini, aksi takdirde davadan vazgeçmeyeceğini söyler. Tom Cruise, ünlü arkadaşlarına, "Dünyada dalga geçilemeyecek tek kişi var, o da Muhammed, onun bu gücünü elinden almalıyız" der. Kasaba halkının, dava açılmaması için sözde Hz. Muhammed'i kasabaya getirdikleri görülür. Ancak yüzünün görünmemesi gerektiğini, yoksa bombalanacaklarını iddia ederler. Bu nedenle Hz. Muhammed, oyuncak ayı kostümü içerisinde tasvir edilir.
DEVAMI DA VAR!
Dizinin bir sonraki bölümünde de bu konuya devam edileceği belirtiliyor. Dizinin 200. bölümünü yayınlayan yerli ve yabancı video paylaşım sitelerinde, konuyla ilgili çok sayıda eleştirel yorum yapıldı.
DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞTI
Hz. Muhammed, daha önce de South Park'ta resmedilmişti. Danimarka'yı sarsan 'karikatür krizi'nin bir benzeri 2006'da South Park'ta yaşanmıştı. Dizide yer alan Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed karakterleri, Müslüman seyircilerin tepkisini çekmişti.




buna artık dur demek gerekmiyor mu?
haberin orjinali


--------------- Ekleme ---------------

Tepkisiz mi kalacağız...
 
  • Beğen
Tepkiler: ebuş...


Onur Saka

Onur Saka

Üye
Bilgi İçin Teşekkür Ederim Şer***ler.
 
u_cosar

u_cosar

Üye
    Konu Sahibi
artık buna dur demenin zamanı gelmedi mi
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
Geldi Kardeşimde Senin Benim Dememle Olucak İş Degilki :(
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Demokrasiye bak! Ne bir saygı var ne bir hoşgörü. Bir de gelmiş demokrasi tarihinin en ileri ülkesi diye bize okutuyorlar bunu..
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
:oke:
 
kol@j

kol@j

Üye
bu çalışmalar biraz da müslümanları daha saldırgan hale getirmek için yapılıyormuş gibi geliyor bana. dünyada eziyet gören müslümanlara yapılanları "sözde haklılaştırma" çalışmalarının bir parçası gibi geliyor.
Ama biz gene Tepki vereceğiz "sağ duyumuzu kaybetmeden". Unutmayalım ki onlar da kendi peygamberlerini konu alan (sonuçta bizimde inandığımız peygamberlerdir(a.s)) bize göre ayıp sayılacak klipler, filmler ya da videolar çekiyorlar. Bu onlara gayet normal gelebiliyor. Ama buradaki durumun kasıtlı olma ihtimali yüksek. Gene de tpkiler sağduyulu medenice verilmeliki "işta bunlar böyle saldırgan" denmesin.
tşkler
 
darülmendep

darülmendep

Üye
Allah belalarını versin:off: İzlemeyin şunları
 
handikapp

handikapp

Üye
tmm senin için dur diyorum bakalım ne olacak :DUR

--------------- Ekleme ---------------

sonuç: yine herkes bildiğini okuyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
380
yavuzkaraca
haydaravısyon
Cevap
21
Görüntüleme
3K
Tr_SERGEN


Üst Alt