CASHPISKO
Üye
Sosyal Bilimler Liselerinin Özellikleri
Sosyal Bilimler Lisesinin özellikleri nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal alanda iyi yetişmiş, kültür alanına zenginlik ve ufuk kazandıracak bireyleri yetiştirmek amacıyla Türkiye'de ilk kez, 2003 - 2004 Eğitim-Öğretim sezonunda İstanbul'da Sosyal Bilimler Lisesi açıldı. Daha sonra değişik illerde de Sosyal Bilimler Liseleri açılmıştır. Sosyal Bilimler Lisesinin kuruluş amacı sözel alanlarda başarılı, ''sosyal zekâsı yüksek'' öğrencilerin eğitim-öğretim görmesidir.
Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Bilimler Lisesi açmasının amaçları şu şekilde özetlenebilir:
· Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek,
· Zekâ düzeyleri ile edebiyat ve sosyal bilimler alanındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak,
· Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak,
· Öğrencileri araştırmaya yönelterek, sosyal bilimler alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak.
· Siyaset ve bürokrasiye de kültürlü; devleti ve demokrasiyi iyi tanıyan, ona işlerlik kazandıracak elemanları yetiştirmek.
Sosyal Bilimler Lisesisin Özellikleri:
· Okul yatılı ve karma eğitim yapıyor.
· Okulda en az 2 dil mutlaka öğretiliyor.
· Öğretmenler Milli Eğitim camiasından seçiliyor.
· Bu okulda ders vermek isteyen üniversite öğretim görevlilerine de okulun kapısı açık.
· Bu okulun kendine özgü belli bir yönetmeliği bulunuyor.
· Ders kitapları, klâsik ders kitapları şeklinde değil.
· Okul şekli de klâsik okul gibi değil.
· Bir derste bir konumda olan sıralar, başka derslerde başka konumlarda olacak şekilde düzenleniyor.
· Okul 2003–2004 yılı hazırlık sınıfına öğrenci aldı. Okulda 24'er kişilik sınıflar bulunuyor.
Sosyal Bilimler Lisesinin Öğrenci Alım Şekli:
· Sosyal Bilimler Lisesi, OKS Türkçe matematik puandan öğrenci alır.
· Bu okula başvuran öğrencilerden OKS'ye girmiş olması,
· İlköğretim okulu 6. ve 7. sınıflarda Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler derslerinin her birinin yıl sonu ortalamasının en az 4 olması gerekir.
Sosyal Bilimler Lisesinin Eğitimi:
· 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıllıktır.
· Sınıf mevcutları 24 olan, karma-yatılı bir okuldur.
· Okulda dil dersleri, insan ve toplum üzerine psikoloji, tarih, ekonomi gibi dersler bulunur.
· Sosyal bilimlerin ağırlıkla okutulacağı lisede öğrencilere uluslar arası denkliği olan bir diploma verilir.
Sosyal Bilimler Lisesinin Bulunduğu İller:
· Samsun
· İstanbul
· Ankara
· Erzurum
· Kayseri
· Aydın
· Sakarya
· Mersin
· Konya
· Kocaeli
· Gaziantep
· İzmir
· Antalya
· Eskişehir
· Bursa
ALINTIDIR . DEGİŞTİRİLMİŞTİR .
--------------- Ekleme ---------------
SAMSUN İBRAHİM TANRIVERDİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ(2008-2009)
1. Yerleştirme Sonucuna Göre :
Kont.Tipi : İngilizce Karma
Kontenjan sayısı : 48
Yerleşen Aday Sayısı : 48
Boş Kontenjan Sayısı : 0
Taban Puan : 441,898
Tavan Puan : 482,682
2.Yerleştirme Sonucuna Göre :
Kontenjan sayısı : 5
Yerleşen Aday Sayısı : 5
Taban Puan : 439,2
Tavan Puan : 474,108
waLLaHa Bunu Koymazsam çaTLarDım : )
Sosyal Bilimler Lisesinin özellikleri nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal alanda iyi yetişmiş, kültür alanına zenginlik ve ufuk kazandıracak bireyleri yetiştirmek amacıyla Türkiye'de ilk kez, 2003 - 2004 Eğitim-Öğretim sezonunda İstanbul'da Sosyal Bilimler Lisesi açıldı. Daha sonra değişik illerde de Sosyal Bilimler Liseleri açılmıştır. Sosyal Bilimler Lisesinin kuruluş amacı sözel alanlarda başarılı, ''sosyal zekâsı yüksek'' öğrencilerin eğitim-öğretim görmesidir.
Milli Eğitim Bakanlığının Sosyal Bilimler Lisesi açmasının amaçları şu şekilde özetlenebilir:
· Sosyal Bilimler ve Edebiyat alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek,
· Zekâ düzeyleri ile edebiyat ve sosyal bilimler alanındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak,
· Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak,
· Öğrencileri araştırmaya yönelterek, sosyal bilimler alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak.
· Siyaset ve bürokrasiye de kültürlü; devleti ve demokrasiyi iyi tanıyan, ona işlerlik kazandıracak elemanları yetiştirmek.
Sosyal Bilimler Lisesisin Özellikleri:
· Okul yatılı ve karma eğitim yapıyor.
· Okulda en az 2 dil mutlaka öğretiliyor.
· Öğretmenler Milli Eğitim camiasından seçiliyor.
· Bu okulda ders vermek isteyen üniversite öğretim görevlilerine de okulun kapısı açık.
· Bu okulun kendine özgü belli bir yönetmeliği bulunuyor.
· Ders kitapları, klâsik ders kitapları şeklinde değil.
· Okul şekli de klâsik okul gibi değil.
· Bir derste bir konumda olan sıralar, başka derslerde başka konumlarda olacak şekilde düzenleniyor.
· Okul 2003–2004 yılı hazırlık sınıfına öğrenci aldı. Okulda 24'er kişilik sınıflar bulunuyor.
Sosyal Bilimler Lisesinin Öğrenci Alım Şekli:
· Sosyal Bilimler Lisesi, OKS Türkçe matematik puandan öğrenci alır.
· Bu okula başvuran öğrencilerden OKS'ye girmiş olması,
· İlköğretim okulu 6. ve 7. sınıflarda Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler derslerinin her birinin yıl sonu ortalamasının en az 4 olması gerekir.
Sosyal Bilimler Lisesinin Eğitimi:
· 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıllıktır.
· Sınıf mevcutları 24 olan, karma-yatılı bir okuldur.
· Okulda dil dersleri, insan ve toplum üzerine psikoloji, tarih, ekonomi gibi dersler bulunur.
· Sosyal bilimlerin ağırlıkla okutulacağı lisede öğrencilere uluslar arası denkliği olan bir diploma verilir.
Sosyal Bilimler Lisesinin Bulunduğu İller:
· Samsun
· İstanbul
· Ankara
· Erzurum
· Kayseri
· Aydın
· Sakarya
· Mersin
· Konya
· Kocaeli
· Gaziantep
· İzmir
· Antalya
· Eskişehir
· Bursa
ALINTIDIR . DEGİŞTİRİLMİŞTİR .
--------------- Ekleme ---------------
SAMSUN İBRAHİM TANRIVERDİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ(2008-2009)
1. Yerleştirme Sonucuna Göre :
Kont.Tipi : İngilizce Karma
Kontenjan sayısı : 48
Yerleşen Aday Sayısı : 48
Taban Puan : 441,898
Tavan Puan : 482,682
2.Yerleştirme Sonucuna Göre :
Kontenjan sayısı : 5
Yerleşen Aday Sayısı : 5
Taban Puan : 439,2