[Sorun] Zil Sesi Artarak fakat öyle bir özellik yok ki?

Sponsorlu Bağlantılar

gencyazilim

Üye
    Konu Sahibi
[Sorun] Zil Sesi Artarak fakat öyle bir özellik yok ki?
Merhaba arkadaşlar, çok ilginç bir sorunum var.

Telefonum Samsung Galaxy S i9000, 3 hafta oluyor alalı. Telefonumdaki android yazılımım güncel. Yani 2.3.3 yüklü.

Telefonun zil sesi artarak çıkıyor. Yani birisi aradığında 2-3 saniye kadar son derece kısık bir şekilde titreşimle beraber zil sesi çalıyor ardından (3 saniye sonra) tam sese yükseliyor ve telefon çalıyor. Sorun bu...

Denediklerim:
  • Telefonun ses özellikleri bölümünden acaba zil sesi nokiadaki gibi artarak mı seçili diye kontrol ettim ama androidde böyle bir özellik yok.
  • Acaba zil sesim mi sorunlu diye kontrol ettim ama orada da sıkıntı yok. Zil sesim Fringe - Jenerik müziği. PCde çok normal, melodi başlar başlamaz yüksek sesli çalıyor. Ayrıca bu melodiyi normal telefonun müzik playerından çaldığımda da herhangi bir sorun yok. Ayrıca dışarıdan zil sesi yükleyince mi sorun oluyor diye telefonun varsayılan zil seslerini de denedim ama maalesef onlarda da aynı sonuç. İlk 3 saniye kısık sesli sonra yüksek sesli çıkıyor birisi arayınca...
  • Android markette Audio Manager isimli yazılımı yükledim, anladığım kadarıyla içerisini kurcaladım ama ondan da bi sonuç alamadım. Program ingilizce olduğu için anlamadığım bir ayarı da olabilir bu programın. Bu program sorunu mu belki çözelibilir...

Denediklerim bu kadar arkadaşlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: bveo1990


mancukya

Üye
Yani zor bir durum kardes simdi
Ayarlar, ses, ses düzeyleri icinde hepsini en yukariya cikart, titresim ve zil sesi acik olsun aa dedigin gibi androidde o özellik yok zaten Nokianin patentli özelligi ilginc.
Acaba deneme amacli bir program falanmi kurmustun bilmeden
 

gencyazilim

Üye
    Konu Sahibi
Yok hocam aldığımdan beri böyle telefon. Neden böyle bir türlü de anlamadım. Samsung Galaxy S'ler her nedense Turkcell telefonu gibi geliyor. İçerisinde bir sürü Turkcell yazılımı var ve aynı zamanda telefon açılıp kapanırken Turkcell videosu falan oynuyor. Belki bundan olabilir diye düşünüyorum.

Yeri gelmişken telefondaki bu Turkcell açılış ve kapanış görüntülerini nasıl silebilirim ya da değiştirebilirim. Bunu da bilen varsa laf arasında söylerse çok sevinirim.
 

mancukya

Üye
Dostum garanti kapsamini kaybetmemek adina backup yapabilirsin bunuda pcye atarsin.
öncelikle herhangi bir kernel at odin ile semarphone 2.5 mesala ve sistemi yedekle sonrasinda ICS rc3.1 oldukca stabil ona gecebilirsin yada JVU sürümü yayinladi Samsung bazi ICs özelleri eklenmis o tarz bir sürümde olabilir
Yada tel rootluysa titanium backup ile turkcell ait programlari kaldirabilirsin ama burda hangileri gerekli bilmen gerekiyor.

Bir ara ICS kurmak icin gereken dosyalari paylasacam zaten zaman olunca.
 
  • Beğen
Tepkiler: gencyazilim

gencyazilim

Üye
    Konu Sahibi
Hocam yazdıkların benim için şu anda çok çok ileri bilgi. İnan bir kelimesinden bile anlamadım. Karnel, root, semerphono, ICS nedir hiçbilmem ilk kez adını duydum. Zaten çok yeni bir android kullanıcısıyım. En azından android hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğumda bunları deneyim. Şimdi çok riskli benim için. Birazcık Turkcell reklamı yapmaya devam edelim :) Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

----------Eklendi @ 17:03:29 ---------- Yazıldı @ 16:22:48 ----------

Sorun Kısmen Çözüldü:

Arkadaşlar bu özellik tüm Samsung telefonlarda mavcutmuş. İlk önce 1-2 saniye kısık sesle çalıp sonradan yükseliyor. Bu olay genel bir durum. Nedeni bilinmiyor. :)
 

Misafir - 970235


adresinde çözümü var. Denedim oluyor ama 10 gün denemeli sonra ücrete geçecek bakalım nolacak.
Konuya 7,5 sene sonra cevap verilmesi biraz tuhaf olmuş.
arkadaş tarihe dikkat etmemiş sanırım
 


Üst Alt