[Soru] DTS Ses Sistemi

Sponsorlu Bağlantılar

pplhntr

Üye
    Konu Sahibi
[Soru] DTS Ses Sistemi
arkadaşlar benim bir dvd player ım var. dobly digital 5.1ch amplifikatörlü. ayrıca dts de destekliyor. ama kabloları çok damarlı bakır tel. dts sistemler için f/o kablo kullanılmalı die duymuştum. doğrumudur?
ayrıca bu dvd playerın iki tane aux girişi var. girişler kırmız beyaz kablo. kırmızı beyaz kablolardan dts destekli ses aktarılabilir mi? yani ben bunu bağlarsam sistemimden DTS ses alabilir miyim? kısacası iki kablo ile DTS ses taşınır mı?

şimdiden herkese teşekkür ederim. yeni üyeyim. yanlış yere konu açtıysam af ola..
 


Speedy

Speedy

Üye
Dostum dts dijital ses aktarımı yani optic yada caox kablo ile aktarım yapman gerekir aux demek 2 kanal ve analog bağlantı olur aktarım kesinlikle olmaz playerın dijital çıkışından dijital çıkışlı bir ses sistemine bağlantı yaparak ses alabilirsin dijital olarak z5500 vb...
 

pplhntr

Üye
    Konu Sahibi
benim bu dvd oynatıcının auxlarından birine uydu bağlı. uydunun kırmızı beyaz ses çıkışını dvd oynatıcının kırmızı beyaz ses girişine bağladım. örneğin mtv yi açınca centerdan konuşma sesi, L ve R den müzik ve konuşma ama konuşma arka planda. müzik sesi daha yüksek. arka L ve R den sadece müzik sesi geliyor.

şimdi bu durumda; sadece L ve R olarak stereo ses vermesi gerekirken pro logic ses veriyor.* senin demen auxdan sadece iki kanal ses taşınabilir. ancak pro logic ses alabiliyorum auxdan. iki kalbo dahi olsa dvd oynatıcının yeteneği sonucu bu sesleri ayırıp doğru kolonlara göndermesi gibi birşey olamaz mı? tabi burada aktarılan sesde 5.1 desteği olduğunu varsayalım. 5.1 destekli ama iki kalbo ile auxdan aktarıyoruz. umarım aklımdakini tam açıklayabilmişimdir.

*(yanlış bilmiyorsam yukarıda bahsettiğim ses düzeni pro logic oluyor)

teşekkür ederim vaktini ayırdığın için..
 


Üst Alt