• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Sonyden yeni nesil MP3 Walkmanler ; NW-A3000 ve

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Sonyden yeni nesil MP3 Walkmanler ; NW-A3000 ve


Taşınabilir kaset çaların bulucusu Sony, Walkman ile milyonlarca insana ulaşmış olsada, taşınabilir MP3 çalarlarda aynı başarıyı gösteremedi. Taşınabilir kaset çalar dendiğinde Sony'nin Walkman'i neyse bu gün taşınabilir MP3 çalar dendiğinde Apple'ın iPod'u o olmuş durumda. Sony dahil bir çok firma değişik isimlerde bazen tamamen iPod'un tasarımından esinlenilmiş ürünlerle piyasaya girselerde istediklerini bulamadılar. Sony, bu işte o kadar kararlıki aynı iTunes gibi Internet üzerinden şarkı satın alınmasını ve MP3 çalara yüklenmesi işlerini düzenleyen bir yazılım dahi geliştirmiş durumda ve uzun bir zamandır ürünleri ile beraber vermekte.

Ttasarımı ve yazılımı taklit ederek iPod'u alt edemeyeceğini anlayınca özüne dönmeye karar veren firma, artık şansını Walkman ismi altında toplayacağı yeni MP3 çalarlar ile deniyecek. 20GB(NW-A3000) ve 6GB(NW-A1000) kapasitelere sahip 2 farklı model ile piyasaya giriş yapacak yeni nesil MP3 Walkman'ler oldukça yenilikçi bir tasarıma ve fonksiyonlara sahip olacaklar.


Sony'nin "bir cep telefonu kullanıyormuşçasına rahat kontrol edeceksiniz" dediği yeni MP3 çalarları, ikon bazlı bir kullanıcı arayüzüne ve çok çeşitli şarkı çalma modlarına sahip olacaklar. Artis ismi, parça ismi gibi özeliklere göre arama fonksiyonuda bulunan MP3 çalarlarda en çok dinlediğiniz 100 şarkının rastgele çalındığı "My Favourite Shuffle" veya rastgele seçilen bir yıla ayit bütün parçaların çalındığı "Time Machine Shuffle" gibi değişik seçenekler bulunacak.

Sony, yeni nesil Walkman'de kullanıcıların büyük kapasiteli MP3 çalarla yaşadığı şarkı listesi yönetim ve ya istenen şarkılara ulaşım sorunlarını en aza indirmek için elinden geleni yapmış gibi görünüyor. Eğer sizi My Favourite Shuffle, Time Machine Shuffle ve arama özellikleri tatmin etmediyse cihazda ek olarak "Artist Link" fonksiyonu bulunmakta. Kullanıcı bir şarkı dinlerken artist link butonuna bastığında Walkman aynı şarkıcıya ayit kayıtlı bütün parçaları bularak sadece bunları çalmaya başlamakta.


Yenilikçi ve göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan yeni nesil MP3 Walkman'in, 20GB kapsiteye sahip versiyonu 10.4 x 6.5 x 2.1 cm boyutlara ve 2'' OLED ekrana sahipken (iPod 20GB 10.4 x 6.1 x 1.6 cm boyutlarında), 6GB kapasiteye sahip olan versiyon 8.8 x 5.5 x 1.87 cm boyutlara ve 1.5'' lik OLED ekrana sahip (iPod mini 9.1 x 5,1 x 1.2 cm boyutlarında). Ürünlerden 6GB kapasiyeye sahip olan versiyon menekşe, gümüş, pembe ve mavi renklerinde piyasaya sürülecekken 20GB lık versiyonun sadece menekşe ve gümüş renkleri satışa sürülecek.

2005 Aralık ayında piyasada olması beklenen ürünlerin 20GB lık versiyon için yaklaşık 320$, 6GB lık versiyon içinse 270$ fiyat etiketleri olması bekleniyor. USB den ve AC adaptörden şarj özellikleri bulunan MP3 çalarların AC adaptör ile tam şarj olmaları 3 (20GB) ile 2 (6GB) saat sürerken, USB üzerinden şarj esnasında bu süre A3000 için 7, A1000 için 4 saate çıkmakta. MP3 çalarların ikiside sabit disk bazlı depolama alanına sahipler ve MP3'ün yanında ATRAC3plus formatınıda tanıyabilmekteler. Sony ürünlerin WMA formatını desteklemeleri için daha sonradan bir frimware güncellemesi çıkartmayı planlamakta.

Sony, bu sefer iPod a direk onun silahları (tasarım, kullanım tarzı ve yazılımsal destek) ile saldırmak yerine taşınabilir müzik çalar kavramının başlatıcısı Walkman'i modernize ederek sabit diskli MP3 çalarlara bambaşka bir hava kazandırmışa benziyor. Özellikle gelişmiş arama ve şarkı seçim fonksiyonları ile kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi duran ürünler, tasarım olarakta göz kamaştırıcı. Henüz yeni nesil Walkman'lerin şarj süreleri ve ağırlıkları ile ilgili bilgi bulunmasada iPod'a yakın değerlerde olacaklarını tahmin etmek zor değil.

KAYNAK:
 


..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
Süper
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
bundan böyle mp3 çalar sektöründe sony ve apple ın çarpışmasını izleriz buda bize indirim olarak döner ;)
 
canturk

canturk

Üye
güzel özellıklerı de hos
:artı:
 

vormound

Üye
baya goze hos gelıyo... ;;)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Çok güzel.. :wub:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Harika bir şekil ve dizynı var. :wub:
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
ekran olduğu bile belli olmuyo o kadar ki orjinal bi tasarımı var allam yaw nolurdu sanki param olsada alsan şunu :(
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Vallahi tasarımı çok hoşuma gitti.. :wub:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Bizim arabanın anahtarı gibi :ehe:

Şaka bir yana , harika bu ya.
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
allahım aşık oluyorum galiba hatta oldum bileeeeee SONYYYYYYY
 

ekolix

Üye
dorrt gozle bekleyecem...

hemen bır tane 20 gb lık alıyoruz ipod un yanına koyuyoruz abı
 
Shadowman07

Shadowman07

Üye
tasarımı çok güzel..
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
warya sony nin hoparlorleri güzel olur bu kulaklıktan bi ses çıkarkiiiiiiii öle böye değil yaww ;)
 
Caine

Caine

Üye
tasarımı şık ve albenili bişey. çok güzelmiş cidden :rolleyes:
 

bjknemesis

Üye
büyük markalar göze zevke özelliklede cebe hitap ettigi için böyle ürünler çıkmaya devam ediyor normal yani :huhu:
 
karizma

karizma

Üye
Sony yine konuşturmuş sony dende bu beklenirdi ;)
 

karani

Üye
Bu haber metninin aynısı da var acaba ordanmı aldınız yoksa onlarmı sizden aldı. Kaynak belirterek yazmak sanırım emeğe saygı unsurunu hatırlamanıza yardımcı olabilir.


a özürlerimi belirterek mesajı düzelttim ;)
 

speed-step

Üye
haberin tüm hakları a ait olduğundan özürlerimi ilettim ve kaynak belirttiim saygılar...
 

_GiTaRisT_

Üye
çok güzel bir şekli var..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt