OnePlus 5T ve OnePlus 5: Aralarındaki Farklar ve Beklenen Yeni Özellikler

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5T ve OnePlus 5: Aralarındaki Farklar ve Beklenen Yeni Özellikler
Her ne kadar Çinli şirket yok dese de OnePlus 5T'nin varlığına dair önemli bilgiler geliyor. İşte OnePlus 5 ve OnePlus 5T arasındaki farklar ve beklenen yeni özellikler.



Geçen yıl piyasaya sunulan OnePlus 3, harika bir fiyata çok yönlü mükemmel bir telefondu ancak piyasaya sürülmesinden sadece beş ay sonra üreticisi daha iyi bir modeli piyasaya sundu. OnePlus 3T modeli ile kamera, işlemci ve batarya yükseltmeleri şeklinde anlamlı iyileştirmeler sağladı, ancak OnePlus 3T aynı zamanda daha yüksek bir fiyat etiketi de taşıyordu.

Söylentilere göre şirket yıl da OnePlus 5 modelini yeni T versiyonu ile güncellemeye hazırlanıyor ancak cihaz hakkında şimdiye kadar hiç bir ayrıntı ortaya çıkmadı. Tabi ki beklenen bazı değişiklikler ve özellikler de yok değil.

Aynı Boyutta, Daha Büyük Ekran
OnePlus 5, 5.5 inçlik 1080p full HD bir ekrana sahip. OnePlus 5T'nin ise 6 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ancak 18:9 en-boy oranına ve 1920 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip olmadı beklenen ekran sayesinde akıllı telefonun boyutları değişmeden daha büyük bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Bu arada Vivo X20 modeli ile OnePlus 5T'nin de birbirine oldukça fazla benzer bit tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Zira iki şirket de BBK Electronics adlı şirketin alt markaları olarak faaliyet gösteriyor ve geçmişte de birbirine benzer modeller sundular.

Güle Güle Fiziksel Tuşlar
OnePlus 5'in ekranının altında geri ve son uygulamalar işlevine sahip iki kapasitif tuşa ek olarak ortada da parmak izi sensörünün barındıran bir de fiziksel ana ekran tuşu bulunuyor. Ancak OnePlus 5T ile daha büyük ve uzun ekran için bu tuşların kaldırılacağı belirtiliyor.

Parmak İzi Tarayıcı Arka Tarafa Taşınıyor
OnePlus 5 kullanıcılarının birlik de en çok seçildiği özelliklerden biri de kişiselleştirebilir görevler atanan ve oldukça kolay bir kullanım imkanı sunan parmak izi tarayıcıya sahip ana ekran tuşunun. Ancak ekrana alan açmak için fiziksel ana ekran tuşunun kaldırılması nedeni ile parmak izi tarayıcı sensörü de telefonun arka tarafına geçecek.

Yüz Tanıma ile Kilit Açma
Parmak izi taramaya alternatif olarak OnePlus 5T'nin yüz tanıma yeteneğine sahip olması bekleniyor. Bu, bir çok kullanıcı için halq yeterince güvenli bulunmayan ve temkinli yaklaşımın bir teknoloji.

Daha Yüksek Fiyat
OnePlus 3T, geçen yıl tanıtıldığında, OnePlus 3'ün çıkış fiyatından biraz daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olmuştu. Bu yıl da eğer piyasaya çıkarsa OnePlus 5T'nin 480$'lık OnePlus 5'ten biraz daha yüksek bir fiyat etiketi taşıması bekleniyor.
OnePlus 5T ve OnePlus 5: Aralarındaki Farklar ve Beklenen Yeni Özellikler
 


Üst Alt