Haber Sony Xperia Z5+ akıllı telefon 4K ekran ile gelebilir

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony Xperia Z5+ akıllı telefon 4K ekran ile gelebilir
Teknoloji nereye gidiyor yav böyle


Sony’nin gelecek sene sunacağı yeni amiral gemisi 4K çözünürlükte dokunmatik ekran ile gelebilir…


Japonya’nın ve tabi ki dünyanın en büyük teknoloji devlerinden bir tanesi olan Sony, akıllı telefon pazarında Xperia modelleri ile kendini gösterirken, bu sene de bir çok dikkat çekici akıllı telefon modeli ile pazarda yer aldı.



Firmanın en önemli modeli ise yeni amiral gemisi Xperia Z4 olurken, bu isim ile sadece Japonya pazarına sunulmuştu. Firma, cihazı uluslararası pazara ise Xperia Z3+ adı ile sundu. Bu akıllı telefonun hem Japonya hem de diğer ülkelerde satış rakamları ise beklentilerin oldukça altında kaldı.

Kötü satış rakamları sonrası iddialara göre firma yeni amiral gemisini kısa sürede pazara sunmayı amaçlıyor. Bu yeni cihazın Sony Xperia Z5 adı ile IFA 2015’de 2 Eylül tarihinde düzenlenecek olan etkinlikle tanıtılacağı iddia edilmekte.

Diğer taraftan şimdi de firmanın 4K ekrana sahip akıllı telefon üzerinde çalıştığı bilgisi geldi. Bilindiği üzere Xperia Z4/Z3+ Full HD ekran ile gelirken, firmanın sadece Xperia Z4v modeli Quad HD ekran içermişti.

Sony’nin kendi web sitesi üzerinden, User Agent Profile’dan gelen bilgiye göre Sony E68XX model numaralı bir akıllı telefon 4K çözünürlükte ekran ile gelmeye hazırlanıyor. Firmanın Xperia Z5’de 4K ekran sunması beklenmezken, bu modelin daha sonra gelebilecek olan Xperia Z5+olabileceği kaydedilmekte.

Bu akıllı telefonun en az 5.5″ ya da daha büyük ekran ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca yonga seti de UAProf üzerinden açığa çıkarken, MSM8944 ya da diğer adı ile Qualcomm Snapdragon 810 olduğunu söyleyelim.

Sharp çoktan 5.5″ 4K çözünürlükte ekranlarını duyururken, büyük ihtimalle Sony, bu ekranları ilerleyen dönemde kullanabilir.

Sony Xperia Z5+ akıllı telefon 4K ekran ile gelebilir - MaxiCep
 
4k . Ultra k . 2k çözünürlüğü farklı oluyor tüketiciyi aldatıcı üretim yaparak para kazanan tv üreticileri çok
4k 4000 küsür piksel
Ultra k 3000
K2 2000
 

0MG90

Üye
Napıyon Sony ya. S820 kullanması lazım, zaten Z5 S810 ile gelecek.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

Tepkiler: Dr.Watson ve Buğra
Ekran çözünürlükleri eskisi kadar heyecanlandırmıyor ama teknolojinin gelişmesi güzel bir şey. Snapdragon 810 yakışmamış.
 

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Ekran çözünürlürğü ile uğraştıkları kadar pil ile uğraşsalar neler olur
 
Snapdrogon 810 4 k destekliyor mu ?
 

0MG90

Üye
Z5+'ta 4K X-Reality PRO kullanılacakmış birde Z5 ve Z5 Compact'la tanıtılması bekleniyormuş


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

Tepkiler: Buğra

0MG90

Üye
Tam belli değil. Z5'lerle tanıtılacak da deniliyor, seneye de.
 

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
2-5 eylül de ifa var
 
Ekran çözünürlükleri eskisi kadar heyecanlandırmıyor ama teknolojinin gelişmesi güzel bir şey. Snapdragon 810 yakışmamış.
4K snapdragon 810 tasimaz 820 olmasi sart bu ancak gelecek sene belli olur.simdiden sadece hayal mahsulu tahminler olur ama 4K 32gb 4gb ram s820 olursa birde su toz olayi dahada artarsa boyle olursa bende alirim ama birinden biri eksik konur zaten cihaza
 
Tepkiler: teknolojibaronu
Bunu Lg ya da Samsung yapsa eyvallah derdim yani ekran kaliteleri sahane her iki firmanın da lakin Sony elindekileri iyilestirmeli ilersini düsünmekten önce.
 

PriZm

Üye
Eğer Sony 4K ekran kullanacaksa Samsung'un 2K ekranlarda GearVR çözümü gibi buna sağlam bir neden bulmalı.
 
Tepkiler: Dr.Watson

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
820 fena işlemci yeni nesil adreno 5xx serisi gpu %40 daha iyi vs vs

4k saçmalık

2k bile çok fazla

gidin pil teknolojisini geliştirin önce yav
 
4k değildir o 4k olsa duramazsın. Olsa olsa 4000 mAh (4k mAh) dir çünkü Sony'nin tek bildiği şey batarya..
 

MaxipmaN

Üye
5 saat ekran süresi candır diyor sony