Telefon Tavsiyesi Sony Xperia S mi yoksa Galaxy S2 mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
sony xperia s inceleme fırsatım oldu hatta iki telefonu yan yana koyup çoğu özellikleri test etme fırsatım da oldu bence sony xperia s galaxy sII yi ezdi diyebilirim bi kere tarayıcı yönünden 3 saniye gibi bir fark atıyor her sitede aynı wifi üzerinden 3g de 4 saniye
kamera olarak kesinlikle 12 mp lik exmor sensörle desteklenen sony iki telefonla fotograf cektim aynı kareyi ve pc de yan yana görüntüledim acık ara fark var tek kusuru xperia s in 32 gb olması oda artık yeterli bi hafıza bence işlemci hızında iki cihazda owerlock yapılmıştır asphalt 7 gibi oyunlarda galaxy sII de ki işlemci bariz kasma görülmüştür ayrıca yandex shell gibi arayüz uygulamalarında gecişlerden menüye dönmede galaxy s II de 3 saniyelik beklemeler mevcuttur

yani kesinlikle ve kesinlikle ikisis arasında bir secim yapacaksan

sony xperia S derim ben

• Beğen
Tepkiler: abandonware

_atomcu_

Üye
xperia s

hotboy_78

hotboy_78

Üye
    Konu Sahibi
sony xperia s inceleme fırsatım oldu hatta iki telefonu yan yana koyup çoğu özellikleri test etme fırsatım da oldu bence sony xperia s galaxy sII yi ezdi diyebilirim bi kere tarayıcı yönünden 3 saniye gibi bir fark atıyor her sitede aynı wifi üzerinden 3g de 4 saniye
kamera olarak kesinlikle 12 mp lik exmor sensörle desteklenen sony iki telefonla fotograf cektim aynı kareyi ve pc de yan yana görüntüledim acık ara fark var tek kusuru xperia s in 32 gb olması oda artık yeterli bi hafıza bence işlemci hızında iki cihazda owerlock yapılmıştır asphalt 7 gibi oyunlarda galaxy sII de ki işlemci bariz kasma görülmüştür ayrıca yandex shell gibi arayüz uygulamalarında gecişlerden menüye dönmede galaxy s II de 3 saniyelik beklemeler mevcuttur

sony xperia S derim ben

abi peki şarj ne kadar gidiyo ? şimdi incelemelere bakıyorum gerçkten çok şık bir telefon sence yani android e geçmek üzere olan bi adam için htc one x ve samsung galaxy s3 ü alamıcak bi adam için :) yeterlimi bu telefon ?

• Beğen
Tepkiler: Skaptan

cliolar

Üye

Asphalt 7 nin s2 de kasma yaptigini gormedim gayet duzgun calisiyordu.
Ekran olarak s2 cok daha iyi.yanlis anlasilma olmasin ekran tipi olarak.super amoled PLUS
ayrica bataryanin degistirilebilir olmasi coooook buyuk bi arti.
Tekrar belirtiyorum ben alicak olsam xperia s i secebilirdim fakat s2 daha basarili diye bilirim.xperia s in ustun oldugu noktalar bana daha cazip geliyo.Ama sadece batarya degistigi icin bile s2 alinabilir.
sony xperia S derim ben

S2 hakkinda soylediklerinize katilmiyorum,bende alicak olsam xperia s i secerdim belki ama s2 de soylediklerinizin hic birine katilmiyorum
S2 daha stabil ve web performansi galaxy serisinde cok iyi.
Gpu olarak ise mali 400 bariz ustun
Asphalt 7 nin s2 de kasma yaptigini gormedim gayet duzgun calisiyordu.
Ekran olarak s2 cok daha iyi.yanlis anlasilma olmasin ekran tipi olarak.super amoled PLUS
ayrica bataryanin degistirilebilir olmasi coooook buyuk bi arti.
Tekrar belirtiyorum ben alicak olsam xperia s i secebilirdim fakat s2 daha basarili diye bilirim.xperia s in ustun oldugu noktalar bana daha cazip geliyo.Ama sadece batarya degistigi icin bile s2 alinabilir.

• Beğen
Tepkiler: Skaptan ve osicik

osicik

Üye

sony xperia S derim ben
alınacak tel için yorum yapmıyorum ama s2 için yazdıkların çok acımasız hatta senin s2 ile deneme yaptığına şüphelenmeye başladım daha önce n8 le bile yandex shell kullandım kasmadan kaymak gibiydi hele s2 de kasma hiç mi hiç yok olamazda yada o kullandığın s2 de sorun vardır....!!!!!!!

• Beğen
Tepkiler: Skaptan
metin1365

metin1365

Üye
Arkadaşım al browser karşılaştırması

Buda Asphalt 7 videosu

S2 cortex-A9 tabanlı işlemci kullanıyor xpera s ise cortex-A8 mali-400 gpsu çok daha iyi bir gpu adreno 220 den. Fakat videoda asphalt 7 nin giriş animasyonlarında takılma var.

Bunun dışında kesinlikle nexusa bakmalısın videolarda da gördüğün gibi s2 donanımsal olarak xperia s den iyi bir cihaz olduğu halde asphalt 7 nin giriş animasyonlarında kasıyor.Galaxy nexusun arkasında ise google var yani yazılım desteği çok güçlü.Iphonede oyunları nasıl kasılmadan oynuyorsan nesuxda da oynayabilirsin.Tek yönü kamerasının 5 megapixel olması onun dışında çok iyi bir cihaz.Ayrıca işlemci olarak üçü arasındaki en iyi işlemciyi kullanıyor.Gpu su ise power sgx-540 hala diri bir gpudur son karar senin :D

hotboy_78

hotboy_78

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım al browser karşılaştırması

Buda Asphalt 7 videosu

S2 cortex-A9 tabanlı işlemci kullanıyor xpera s ise cortex-A8 mali-400 gpsu çok daha iyi bir gpu adreno 220 den. Fakat videoda asphalt 7 nin giriş animasyonlarında takılma var.

Bunun dışında kesinlikle nexusa bakmalısın videolarda da gördüğün gibi s2 donanımsal olarak xperia s den iyi bir cihaz olduğu halde asphalt 7 nin giriş animasyonlarında kasıyor.Galaxy nexusun arkasında ise google var yani yazılım desteği çok güçlü.Iphonede oyunları nasıl kasılmadan oynuyorsan nesuxda da oynayabilirsin.Tek yönü kamerasının 5 megapixel olması onun dışında çok iyi bir cihaz.Ayrıca işlemci olarak üçü arasındaki en iyi işlemciyi kullanıyor.Gpu su ise power sgx-540 hala diri bir gpudur son karar senin :D

şimdi galaxy nexus a baktım da o da iyi gibi ama işte hani web de gezinirkken ekran boyutuda önemli sanki :S bilmiyorum bu kararsızlıkla artık gelicek yıl alrırım :D
gerçi ekranıda büyükmüş yahu :D

- - - Eklendi - - -

hocam bide bilmiyorum ama bi siteden baktım veri depolama vs yok diyo bide tabi bil ömrü olayı var
ne dersin ;*?

15097

15097

Üye
Galaxy s2

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Lütfen karşılaştırırken biraz dikkat edelim.Cortex A9 ve Cortex A8 i karşılaştırıyoruz..Bunları tartışmaya gerek yok bunun yanında Mali400,Adreno220 den daha önde bir GPU dur (performans açısından)..Kamera konusuna gelirsek 12 MP fakat aynı lensi kullanan 4S nedense Xperia S den daha iyi çekiyor..Nedeni ise Xperia S in kamerasını karşılayacak yeterli chipset'e sahip değil..Bunun yanında S2 ile Xperia S'in optimizasyon farkı da var ki zaten donanımlardan anlaşılıyor optimizasyon karşılaştırmasına girmeye gerek yok bence..Sony ve Samsung var iki taraflı..Sar değerlerini karşılaştırmaya gerek yok Xperia S'in ki daha yüksek ama bana göre SAR değeri çok önemli değil benim açımdan elbette..Xperia S 32 GB Micro SD desteklemiyor ama 16 GB lık Gs2 ye göre bence bir avantaj..16 GB hafıza kartı takmak gerekiyor 32 yapmak için s2 yi ama Class10 almalın ki Telefon tam performans çalışsın çünkü Micro SD ler performansı düşüren aletlerdir..Ben kısacası s2 derim.Bu arada sarı leke problemi Xperia S lerde 1.nesillerde görülüyor genel olarak 2.nesil alanlarda bugüne kadar hiç rastlamadım Sarı lekeye..

• Beğen
Tepkiler: abandonware
abandonware

abandonware

Üye
Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici
arkadaşlar hepinizin söylediklerine katılıyorum fakat şunuda unutmayın benim karşılaştırmamda yapılanlar iki telefondada en az 30 uygulama 15 e yakında uygulama yüklü idi yanı bu videolarda gösterilenlerde testlerde yapılan işlemler cihaz boşken yapılan testler ben bada moderatörüyüm bada da bile telefon boşken kalıbımı basarım browserın acılma hızı s2 ile aynı olmasada küçük bi fark olabiliyor ama telefon dolu iken gelde gir browsere anlatmak istediğim de tam olarak bu ana ekranı widgetlerle doldurun bakayım s2 de yandexsi gecişler harış menüdeyken yada bi uygulamaya girdiginizde tekrar yandexe dönmeniz kolay ve hızlı belkide dediğiniz doğru benim kullandıgım cihazda problem vardı ama ben şık tasarımı nfc özelliği hdmı 32 gb hafızası exmor kamera ve 3d panoramık entegre gibi özellikleri ve gprs de rus uydularını desteklemesi bana xperia s dedirtiyor ve bu kadar şeyin yanında fiyatının 1200 tl olması

DMonSTeR

Üye
S2.

_symbiancı_

Üye
xperia olsun diyorsan xperia sola

metin1365

metin1365

Üye
arkadaşım illah iyi bir telefon olsun diyorsan şu an piyasa çok karışık 2013 girelim sende o zamana kadar kotanı biraz daha yükseltirsen daha iyi olur.S4 işlemciler geliyor bunun için tavsiyem sana ne s2 ne xperia s nede galaxy nexus.

Googlenin yeni nexusunu bekle yada htc veya sony markalarından tercih yap samsung iyi cihaz çıkarır ama yazılım desteği çok iyi değil.
Onun dışında bu gün tanıtımı yapılan nokia cihazlarada bir göz at kameraları müthiş ve arkalarında microsoft gibi bir yazılım devi var.

Valla ben öğrenci olmasam bu şekilde yapardım.Gidip yaz tatilinde çalışıp kendime bir 2. el s2 aldım bana yetiyor :D Kardeş en önemlisi bu telefonu sen kullanıcan paran çöpe gitmesin.Sırf donanım içinde bir tele para verme ;)

veri depolama derken neden kastetiğini anlamadım ama pil ömrü konusunda 1 gün tüm akıllı telefonlar için ortalama seviye bildiğim kadarıyla nexusda şarj 1 günü tamamlıyormuş.Zaten yeni telefonarda artık 2000mah ve üzeri bataryalar konuyor bu da daha uzun şarj süresi demek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt