Sony Xperia S kullanıcıları ve şöyle bir içeri davet edeyim sizleri :)

Sponsorlu Bağlantılar

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia S kullanıcıları ve şöyle bir içeri davet edeyim sizleri :)
Sony Xperia S alan arkadaşlar için faydalı olduğunu düşündüğüm bazı işlemleri ve programları paylaşacağım

Öncelikle bilgisayarımıza Sony Pc Companion Programını indiriyoruz telefonumuzu bağladığımızda yazılım güncellemesi uyarısı alacağız bu güncelleme bazı batarya problemleri kameradaki çekilen görüntülerin sisli çıkması vs.. gibi problemleri düzeltmek için Sony tarafından yayınlanmıştır yazılım güncelleme yaptıktan sonra

Google Play(Android Market) den

Avg antivirüs programı : 10 000 000 dan fazla indirme yapılmış ilk yüklediğinizde ve aktif hale getirdiğinizde kullandığı ram 20mb olarak görünüyor ama telefonu yeniden başlattığınızda hem çalışır vaziyette kullandığı ram 2.2 mb seviyesine düşüyor üstelik yüklediğiniz herşeyi önce taramasından geçiriyor ve ücretsiz sürümünü yüklemek yeterli

Multitouch vis test programı: Ekranın dokunmatiğinin hassasiyetini görmenizi sağlar aynı anda kaç dokunuşu desteklediğini de görebilirsiniz

File manager: Google playda en üstten 3.sıradakini yüklemenizi tavsiye ederim üstelik türkçe dil desteğide mevcut telefonda yüklediğiniz oyun uygulama dosyalarına ulaşabilirsiniz örneğin mp3 olarak sms bildirim sesi almak için bu program sayesinde mp3 dosyası oluştrup bildirim sesleri dosyasına atarak mp3 sms sesi kullanabilirsiniz telefondan kaldırdığınız bazı oyun uygulamaların kalan uzantılarını silebilirsiniz

One Touch Batery Saver : sadece interneti kapatıp ekran ışığını kısmıyor ciddi manada telefonun şarj süresini uzatıyor

Camera ZOOM fx : Bu programın ücretli sürümü yükleyip bir çok efect paketlerinide ücretsiz yükleyerek harika bir kamera programı haline getiriyorsunuz

Pro HDR Camera :Özellikle manzara fotoğrafları çekerken az ışıklı ortamlarda telefonun kendi kamerasının yakalayamadığı görüntüleri net ve açık bir şekilde ortaya koyuyor

Flashlight : Siyah telefon resimli olanını yüklemenizi tavsiye ederim hem çok hızlı hemde arayüzü sade ve güzel telefonunuzu fener olarak kullanmanızı sağlıyor

Ezan Vakti : Turuncu arka fonlu camii resimli olanını yüklemenizi tavsiye ederim üstelik kütüphanesinden birçok kitabı yükleyebiliyorsunuz

Mekke izle : Reklamsız bir uygulamadır 24 saat canlı Kabe yayını yapmaktadır

Namaz Hocası, Cep İlmihali Esma-ül Hüsna : İnançlı insanların telefonunda bulunmasını tavsiye ederim

MxVideo Player : Harika bir video programı ancak sadece bunu yüklemek yetmiyor codec programını da yüklemek gerekir buraya dikkat armv6, armv7 ve armv7 neon işlemciler için ayrı ayrı codecler bulunmaktadır Sony xperia s armv7 işlemciyi kullandığı için armv7 olan codec i yükleyeceksiniz

Önbellek temizleyici : Türkçe bir programdır her uygulamayı vs. oyunu açtığımızda internet bağlantısı aktif iken önbelleği reklamlar vs. doldurmaktadır tek ekranda hepsini görüp silmemizi sağlayıp ramı rahatlatmaktadır

SoundHound : İsmini çıkartamadığınız ya da bilmediğiniz bir şarkıyı öğrenmek için bu programı açıp kısa bir süre müziği dinletmeniz yeterli oluyor

PicsSpeed : Telefon duvar kağıdını sık sık değiştirmek isteyenler için binlercesini çok kaliteli bir şekilde bulabileceğiniz wallpapers uygulaması bunu yükledikten sonra hiçbir yerden resim aramanıza gerek kalmayacaktır. kahverengi bir tahta gibi etrafı çerçeve olan simgeli olanı yüklemenizi tavsiye ederim

QuickPic : Galeri uygulaması diyebiliriz resimler hem çok hızlı bir şekilde açılıyor hemde zoom u telefon galerisinden daha fazla yapabiliyor

Talking Tom Cat 2 : Eğlenceli bir uygulamadır namını duymayan yok sanırım :)

Mp3 Ringtone Maker : Google playda hoparlör üzerinde melodi olan simgelisini yüklemenizi tavsiye ederim nakarat kısmını almak istediğiniz mp3leri zil sesi yapmanızı sağlıyor türkçe değil ama çok basit bir program

İlk Yardım : Bu uygulama her zaman olmasa bile yeri geldiğinde hayat kurtarabilecek bir uygulamadır anlatımlar türkçe ve resimli bir şekilde yapılmıştır

Adobe AIR : Telefonunuzun sistemi için gerekli bir uygulama yüklemenizi illaki tavsiye ederim

Quadrant: Telefonunun Benchmark testinde nasıl bir performans sağladığını merak eden arkadaşlar yüklesinler

İller arası mesafe: Tabela şeklinde olanını yüklemenizi tavsiye ederim hem çok az yer kaplıyor hemde çok stabil çalışıyor iller arası mesafeleri plaka kodlarını vs. görmenizi sağlıyor

Şifalı Bitkiler : Bitkilerin yararları vs.. yararlı bir uygulama olmuş

Angry Birds : Dünyada en çok indirilen oyunlardan biri

Temple Run : güzel ve bağımlılık yapan bir oyun

Virtua Tennis : SEGA tarafından yapılan şimdiye kadar ki grafikleri en iyi cep telefonu tenis oyunu

Daha bir çok içerik zaten android markette mevcut sadece dikkat çekmek istediğim belirttiğim programlardan bile yüzlerce var içlerinde en kullanışlı olanlarını sizler için seçtim saygılar...................

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

Skaptan

Skaptan

Emekli Yönetici

teşekkürler

crazy_kid_1987

Üye
bende geliyim

murat373484

Üye
teşekkürler. nevigasyonu kullanabiliyor musun.

murat373484

Üye
nevigasyon acılmıyor google izin vermiyor sesli yönlendirme var. google bu konuma izin vermiyor sinir oldum. başka bir program var mı bildiğin.

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
nevigasyon acılmıyor google izin vermiyor sesli yönlendirme var. google bu konuma izin vermiyor sinir oldum. başka bir program var mı bildiğin.

google play a bakmanı öneririm açıkcası navigasyonla işim olmuyor hiç kullanmıyorum

calvinklein25

Üye
Telefondaki açtığımız uygulamaları nasıl kapatıyoruz? Görev Yöneticisini açıyorum (Ana Sayfa tuşuna basılı tutup). Daha sonra simgelerin üzerine basılı tutunca bir şey değişmiyor.

m542tf

m542tf

Üye
Telefondaki açtığımız uygulamaları nasıl kapatıyoruz? Görev Yöneticisini açıyorum (Ana Sayfa tuşuna basılı tutup). Daha sonra simgelerin üzerine basılı tutunca bir şey değişmiyor.

sağa yada sola kaydırmayı dene bide

murat373484

Üye
tamam tşk ederim

---------- Eklendi @ 20:50:26 ---------- Yazıldı @ 20:48:58 ----------

4.0 güncellemesiyle görev yöneticisi gelecek iyişallah en gec haziran sonu

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
sağa sola çekme yada üzerine basılı tutup kapatma şansın yok bu sorun ics 4.0 ile düzeltilecek şuan için yapabileceğin menülerden ASTRO ya girip task killer i seçeceksin task killeri seçtikten sonra en alttaki dokunmatik üç tuştan sana göre sağ taraftaki tuşa basııp kill all yapacaksın bir nevi ram tazeleme diyebiliriz buna ama sistemde çalışan bazı uygulama programlar kendini yeniden başlatıyor

calvinklein25

Üye
Benim telefonumda çok çabuk ısınma oluyor ve bir yerden sonra telefonun altında sarı bir leke çıkıyor.Servise vermeli miyim?

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
ekrandaki sarılık ne yazıkki ekran hatası xperia s lerde çok gündeme gelen bir problem oldu servise ver ve değişim talep et

calvinklein25

Üye
tesekkür ederim çok büyük hayallerle almıştım hayal kırıklığı oldu benim için :-(

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
    Konu Sahibi
benm içinde öyle olmuştum iphone aldım ikinci el keyfime bakıyorum

bahdiyar1979

Üye
ben servise verdim yenisini verdiler.tabii yenisini talep et.yaklaşık 3 hafta bekledim.ama xperia s için değer.

pit10olympos

pit10olympos

Üye
Arkadaşlar gece tel. Yakın resim çektiğimde resmi sarı gösteriyor ama pc de baktığımızda resim normal bu neden oluyor acaba?

alkocasas

Üye
Arkadaslar yazılım güncellemesi yapın yeni sürümde görev yöneticii var acık kalan programları ordan kapatabılrısınız

DELİI

Üye
benim telefon donuyo arada bir oyun oynuyorum ondan mı sizce
Xperia s

- - - Eklendi - - -

benim telefon donuyo arada bir oyun oynuyorum ondan mı sizce
Xperia s
Uygulamar güzel thanks:))

vForOttoman

vForOttoman

Üye
+++