Sony Xperia Mı asla. Yüzsüz Sorumsuz ve İlgisizler...

Sponsorlu Bağlantılar

mrozturk

Üye
    Konu Sahibi
Sony Xperia Mı asla. Yüzsüz Sorumsuz ve İlgisizler...
Arkadaşlar buradan yaşadığım bir olayı anlatıp sizlerin de aynı hataya düşmemeniz için uyarıda bulunmak istiyorum.
Şubat ayında satın aldığım Xperia Z3 telefonum temmuz ayında dokunmatk alan arızasıyla servise gitti . Bildiğiniz gibi 20 gün içinde tüketici haklarına göre tamir etmeleri gerekiyor. 20 gün geçti 40 gün geçti cihaz hala yedek parça bekliyor. Sony marka telefonlara güvenim kalmadı. Servis olayını ayrı bir firmaya vermişler kendileri yardımcı olmuyorlar. Bedel iadesi istiyorum mahkemeye gidin diyorlar. Ürün değişme kararı alınmış diyorlar değiştiren yok. Bu durumda
1 - Hatayı kabul eden sucunu bilen herhangi bir insan veya şirket hatasını yasalara göre telafi etmek yerine yargıya gönderiyorsa yüzsüzdür. Örneğin bir hırsız bir malınızı çalsa yakalasanız ve kabul etse ve geri vermese mahkemeye git dese ve ne yaparsınız. Hadi bu kişi yüzsüz ve hırsız. Siz sony olarak neden bu tavırdasınız.

2 - Ben telephone sony den satın aldım. Ne hakla başka bir firmaya bunu devredebiliyorlar, firma kendi ürünün arkasında durması gerekmez mi. Sorumsuzlar.

3 - Şikayetvar sitesinde Sony nin müşteri memnuniyet oranı %2 Teleservis inki %5 bu kadar İLGİSİZ bir firma olabilir mi.

Sonuç olarak telefon seçmeye çalışan potansiyel sony xperia müşterilerine TAVSİYEM iyi düşünmeleri , internette araştırmaları zaten sonuçta almamaya kendileri karar vereceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: firostr ve byAndroid

firostr

firostr

Üye
Telephone Sony bir mağazami yoksa internet mağazası mi
Ve
Resmi bir sony mağazasımi

PrisonerMacTavish

PrisonerMacTavish

Üye
Sorun garantide firmanın elbet hatası var var ama en büyük hata Sonynin garantiyi kvkya genpaya vermesi.

minoo

minoo

Üye
Elbette süreç olarak haklısın. Ama birkaç şey söylemek istiyorum.

2 - Ben telephone sony den satın aldım. Ne hakla başka bir firmaya bunu devredebiliyorlar, firma kendi ürünün arkasında durması gerekmez mi. Sorumsuzlar.

Her markanın teknik servisi başkadır. Anlaşmalı teknik servis denen bir şey var. Mesela HTC Teleservice ve KVK. Apple Kvk ve Teleservice. Asus Teleservice ve Smsinfo. Bu cihazın arkasında durmamak demek değil, anlaşmalı teknik servis olayı budur zaten.

3 - Şikayetvar sitesinde Sony nin müşteri memnuniyet oranı %2 Teleservis inki %5 bu kadar İLGİSİZ bir firma olabilir mi.

Şikayetvar'daki verilere bakarsan %1 bile görürsün. Oraya sorunu olmayan girip vay ne güzel de hizmet demez. Dese bile çok azdır bu.
Her firma için geçerli durum bu da, sorunlu durumlar olabilir, bozuk cihaz olabilir.

Yanlış anlama haksızsın demiyorum, son kullanıcı olarak tabii ki haklısın ancak bu durumda ya cevap beklemek zorundasın ya da yasal hakkını aramak durumundasın. Eğer çağrı merkezini arayıp bağırıp çağırıyorsan o insanların elinden teknik servisin vereceği kararı değiştirmek gelmez. Bu yüzden de sana "yasal hakkınızı arayın" demeleri yüzsüzlük değil.

Bence yasal hakkını ara. Hakem heyetine git. Adamlar %99 son kullanıcıyı haklı buluyorlar.

Geçmiş olsun.

Üst Alt