Haber Sony son Marshmallow güncellemesiyle STAMINA modu geri getirdi, ama aslında gelmedi. İşte nedeni!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Sony son Marshmallow güncellemesiyle STAMINA modu geri getirdi, ama aslında gelmedi. İşte nedeni!
Sony'nin cihazlarında yıllardır kullandığı efsane pil koruyucu olan STAMINA mod kullanıcıların en beğendi uygulamalardan biri. Telefon bekleme moduna alındığı zaman arka plan uygulamaları sınırlandırarak pil ömrünü arttırıyordu, Sony'de bundan "2 güne kadar pil ömrü" logosunu kullanmıştı. Ancak Android 6 Marshmallow güncellemesi ile bu uygulama kaldırıldı. Nedeni ise Google'ın Android'e dahil ettiği pil koruyucu uygulama olan Doze moddu. Doze mod, STAMINA moda göre daha basit bir şekilde çalışıyordu. Ayrıca STAMINA mod ile neredeyse aynıydı. Sony'de STAMINA modu kaldırmaya karar verdi.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ancak Sony kullanıcıları STAMINA modun kaldırılmasına çok fazla tepki gösterince Sony Mobile uygulamanın geri geleceğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Xperia Z5, Z3+ ve Z4 Tablet'e güncelleme ile STAMINA mod geri geldi. Ancak güncelleme ile gelen gerçek STAMINA mod değil. Sony sadece Android Pil Koruma Modu'nun ismini değiştirmiş! Yani aslında STAMINA mod yok. İşte nedeni;

• Eski STAMINA modda titreşimleri kapatma, animasyonları kapatma, STAMINA saat, ekran parlaklığı ayarı, performansı kısıtlama gibi seçenekler vardı. Şimdi ise yok.
  • Ekran kapandığında Wi-Fi ve mobil veriyi kapatma ayarı yok. Ayrıca arka planda çalışan uygulamaları kısıtlama ve mobil veri sınırlaması da yok.

Ekran görüntülerinde de farklara bakabilirsiniz.

Eski STAMINA mod

Yeni STAMINA mod (aslında Android Pil Koruyucu)

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: Uhops ve exp_l0it

byAndroid

byAndroid

Üye
2 gün hayal oldu mu diyorsun yani :D

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
2 gün hayal oldu mu diyorsun yani :D

Onu şu an kullananlar söyleyecek. Z2 ve Z3 için gelmedi daha.

Kitkat'tan sonra batırdı Sony. Güncellemeler geç geliyor, eksik geliyor. Hayırlısı artık.

• Beğen
Tepkiler: phasan ve byAndroid
byAndroid

byAndroid

Üye
Saf Android in gözünü seveyim. Miui da da güncellemeler geç geliyor

furyzer0

furyzer0

Üye
Saf Android in gözünü seveyim. Miui da da güncellemeler geç geliyor

Paint kullanmak istiyrsan sen tutan yok bi cm ye Bakar :D

Sent from mTalk using lumia950

byAndroid

byAndroid

Üye
zencibitc

zencibitc

Üye
Bence sony ilk başta hata yaptı. Madem çalışma mantığı aynı önce yazılımı düzeltip pili iyi hale getiricekti sonrada sadece ultra stamına modunu verip olayı kapatacaktı :/

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada haberi ben çevirdim arkadaşlar. Türk sitelerinde ilk burada bu haber. :pro:

• Beğen
Tepkiler: The Pancar ve muhammettvurucu
furyzer0

furyzer0

Üye
Paint ne alaka :D güzel değil mi arayüz?

Paint işte boya kutusu gibi ikonlar 2 boyutlu efektler menu animasyonu bile boya saçılıyormuş gibi

byAndroid

byAndroid

Üye
Paint işte boya kutusu gibi ikonlar 2 boyutlu efektler menu animasyonu bile boya saçılıyormuş gibi

Katılmıyorum hangi cihazda kullandınız öyle bi arayüz

furyzer0

furyzer0

Üye
  • Beğen
Tepkiler: byAndroid
yeumyang

yeumyang

Moderator
Güzelim stamina modu batirmislar o zaman cihazıda guncellemeye gerek yok stamina mod çok işime yarıyor Sony de işi iyice bozdu güncellemeler geç geliyor stamina mod gitti z yi bitirdi

• Beğen
Tepkiler: dragonmhmt

MaxipmaN

Üye
4.4.2den sonrası fiyasko. Note 2 bozulana kadar devam sonra ayfon

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Stamina geçtim hataları düzeltsinler şu güncellemeleri verseler bir.
Google hizmetleri batarya içme sorunu en sinir edeni bazen ekranın kullandığı şarjı solladıgı oluyor telefon reset atınca aklı başına geliyor.
Bu sorun olmadığı zaman zaten günü her türlü çıkarıyor önceden 1.5 gün rahat çıkarır 2. Günü tamamlaması için az tasarruf yapardım.
Şimdi 1 gün çıkarıyorum her gece direk şarja.
Saçma sapan bugları söylemiyorum bile. Sıfırdan kurdum marshmallowu temiz hatasız olsun diye birde.

yeumyang

yeumyang

Moderator
İlk güncellemeler hatalı olur ikinci güncelleme ile düzeltirler ben henüz guncellemedim ikinci güncelleme gelsin duruma göre bakacağım ama şu stamina modu canımı sıkıyor stamina modunu kapatınca bir günü çıkartamıyorum stamina mod açıkken 1.5 gün gidiyor eğer adam akıllı gelmezse hiç güncellemem şuan beklemedeyim

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
İlk güncellemeler hatalı olur ikinci güncelleme ile düzeltirler ben henüz guncellemedim ikinci güncelleme gelsin duruma göre bakacağım ama şu stamina modu canımı sıkıyor stamina modunu kapatınca bir günü çıkartamıyorum stamina mod açıkken 1.5 gün gidiyor eğer adam akıllı gelmezse hiç güncellemem şuan beklemedeyim
Şahsi fikrim marshmallow da stamina olayı kullanıcıların çenesini kapamak için verilmiş süsten başka bişey değil. Bildiğin android ile gelen güç tasarruf modu z5 teki stamina.
Z3 ve z2 serisine ikinci güncelleme de geldi bu arada . 570 iken
.575 oldu sonu 170 küsür mb bişeydi. Bi fark olmadı ama arkada farketmediğimiz bişeyler olmuştur heralde :-)

Marshmallow un tam düzene girmesi Ekim Kasım rahat bulur gibi.

yeumyang

yeumyang

Moderator
O zaman ekim kasim a kadar 5 1 1 e devam

sony z3 compact ile makıcep uygulamasından gönderildi

• Beğen
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Anlamadığım nokta sony arayüzü saf androide tema uygulanmış gibi. Çok uğraş gerektiren ıvır zıvırı bol bi arayüz değil. Bu halde bu arayüze göre hem çok geç verdi hemde hatalar dolu. Zaten gün geçtikçe Nexus cihazlara benziyor direk google ın verdiği saf androidi verse daha hayırlı heralde. Sony mobil departman kapanacak denilip dururken kapanmadı ama sanki çalışan 3 5 kişi bırakmış gibi :-D
Bu cihazı küçük ekran ve Sony hızlı ve temiz güncelleme verir diye almışım ama sadece küçük ekrana yetiniyorum :-)
Sony e biraz giydirdim sanki başka markanın fanboyu gibi ama bu yaptıklarınada insan kızıyor biraz yoksa 1 senedir kullanıyorum pek üzmedi arka camı kalkıp duruyor bi anca onuda kendi imkanlarımla ayarladım :-D

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Anlamadığım nokta sony arayüzü saf androide tema uygulanmış gibi. Çok uğraş gerektiren ıvır zıvırı bol bi arayüz değil. Bu halde bu arayüze göre hem çok geç verdi hemde hatalar dolu. Zaten gün geçtikçe Nexus cihazlara benziyor direk google ın verdiği saf androidi verse daha hayırlı heralde. Sony mobil departman kapanacak denilip dururken kapanmadı ama sanki çalışan 3 5 kişi bırakmış gibi :-D
Bu cihazı küçük ekran ve Sony hızlı ve temiz güncelleme verir diye almışım ama sadece küçük ekrana yetiniyorum :-)
Sony e biraz giydirdim sanki başka markanın fanboyu gibi ama bu yaptıklarınada insan kızıyor biraz yoksa 1 senedir kullanıyorum pek üzmedi arka camı kalkıp duruyor bi anca onuda kendi imkanlarımla ayarladım :-D
Yok Xperia Home ve HTC Sense Android'in en hızlı arayüzleri. Kim ne derse desin. Saf Android'e yakın oldukları için büyük avantaj aslında.
Hepimiz Kitkat'a mı dönsek, napsak :D Valla Kitkat arayüzünü özledim :D

• Beğen
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Yok Xperia Home ve HTC Sense Android'in en hızlı arayüzleri. Kim ne derse desin. Saf Android'e yakın oldukları için büyük avantaj aslında.
Hepimiz Kitkat'a mı dönsek, napsak :D Valla Kitkat arayüzünü özledim :D
Arayüz hızlı ona lafım yok kesinlikle.
Ama ne bileyim şarj olayı canımı sıkıyor biraz bide buglar var ondan hata düzeltme güncellemesi bekliyorum 2 3 güne bi güncelleme kontrol ediyorum :-D
Sony de rom atma falan daha görmedim hiç bilmiyorum ama bu gidiş öğreneceğim gibi kıtkat dönmeyi.
Öğrenirsem de sıkıntı rom denerim custom ondan ona atlamaya başlarım sakat iş :-D
G2 de baya rom denedim sonunda kıtkat dönüp bıraktım kardeşime.

Bu arada Htc 10 ü çok istiyorum lakin çok pahalı bir telefona 1500 üstünü çok görüyorum :-)
M8 bile 1500 üstü heralde halâ Bu ara pek bilmiyorum.

Üst Alt