Sony mdr-rf840r kablosuz kulaklik incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
    Konu Sahibi
Sony mdr-rf840r kablosuz kulaklik incelemesi




Genel arak: Kulaklığı bikaç aydır kullanıyorum. Gerek kablo karmaşasından, gerek özgürlük gereğinden, gerekse meraktan, sıkıntıdan kulaklığı aldım. Kulaklık MDR-XD100 ' den büyük ve bu büyük cüsseye ramen hafif. unutuyorum varlığını ve bu güzel bir özellik.
Kulaklık beraberinde şarj standı, analog audio kablo, 2 AAA şarjlı pil, adaptör beraber geliyor. Kullanımı gayet pratik.

Şaşırtan özellikleri (+): 100 metre mesafede ses hiç bozulmaya uğramıyor. Radyo frekansı iyi iş çıkarıyor. Evin içinde araya 3-4 duvar da girse seste parazit olmuyor. Sadece çok aşırı çekiş zorlanmalarında ses azalıp tekrar eski konumuna geliyor. Gürültü ve parazit söz konusu değil. 2 AAA pil kullanan cihazın pil sarfiyatı oldukça düşük şarjla yaklaşık 18 saat kullanabiliyorsunuz. Ses kalitesi radyo frekanslı bir kulaklıktan beklenmeyecek kadar iyi.
Standa koyulduğu an herhangi bir metal konnektör olmadan, fiş giriş çıkışı olmadan ''temassız'' şarj başlıyor. Başa takıldığı an kendi kendine açılıyor çıkarıldığında kapanıyor. Müzik kaynağından yayın kesildiğinde bir süre sonra standdan (anteninden) sinyal gönderme işlevi kapanıyor. Yayın başlayınca stand açılıyor.

Ses genel: Yukarıda söylediğim gibi bir RF kulaklığa göre ses güzel. Kulaklığın ve bu serinin tanıtımda ''Hİ-Fİ ye yakın ses kalitesi'' ibaresi kullanılmakta. Ve gerçekten de öyle. Tam manasıyla bir Hİ-Fİ kulaklık olmasada ona yakın ses kalitesine sahip. Akustik konusunda iyi.. Stereo dağılımında başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Ses:

Bass: Kulaklığın bas ağırlıklı bir kulaklık olmadığını söylemekle başlıyorum. Bas seven biriyseniz EQ ayarlarınızın bas kısmını biraz açmalısınız. Baslar derin ancak vurgulu değil ve XB serilerindeki gibi bir performans beklenemez. Ancak bir film izliyorken oyuncuların sesinden başka birşey duyamayacaksınız anlamına gelmiyor. Kulaklıkla izlediğim Terminator 2, cehennem silahı 2 v.b. filmlerdeki patlama ve efektleri yeterince duydum.

Mid: Kulaklıktaki orta frekanstaki sesler başarılı. Kulağı tırmalamadan yeterli mid performansını veriyor. Film ve oyunlardaki konuşmalar, müziklerdeki sanatçı vokalleri başarılı bir şekilde iletiliyor.

Tiz: Tizler temiz. Kulağın duyması gerektiği kadar tizi size veriyor. Kısık seslerde yada örneğin parça değişimlerindeki sessiz anlarda alt ses duyabilirsiniz bu da radyo frekansının sürekli cihaza iletilmesi gerektiğinden kaynaklanıyor. Şu anda kulağımda olan kulaklık bana Teomanın konser albümündeki ''duş'' şarkısındaki bateristin davul ve zil vuruşlarının aktarıyor. Zil sesi sakin ve temiz.

Teknik değerler:

Tip: Radyo frekanslı kablosuz

Menzil: 100 mt

Diyafram: 40mm Membran / Ferrit-Magnet

Frekans aralığı: 20-20 000 Hz

3 ayrı kanal (birden fazla kulaklık kullanımında seslerin birbirine karışmaması )

Kanal frekansları: 863,52 ; 864,02 ; 864,52 (MHz)

Voltaj: 12V

Ses şiddeti: 5+5 Mw

Otomatik açılma-kapanma

Ses ayar düğmesi

Sonuç: Evde kablolardan bıkan, evin içinde kulaklıkla performans müzik dinlemiyim ama kaliteli ve sakin sesli şarkıları özgürce dinliyim diyen, bas kafa olmayan kullanıcılar için iyi bir çözüm olabilecek kalitede bir kulaklık.



Donanımhaber.com'dan alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
9
Görüntüleme
791
DarkredBlue61
Cevap
0
Görüntüleme
721
Cevap
0
Görüntüleme
103


Üst Alt