Odin çalışmaz, xperia ray ile. Xperialar için flashtool var stock romu flashtooldan flashlarsınız, açılır. Flashtooldan stock rom atarken bootloaderı kapatmanıza gerek yoktur. Bootloader açıkken, pc comp. ile güncelleyemezsiniz ama flashtool ile stock rom atabilirsiniz.
Arkadaş zaten çözmüş olayı, sorunu devam edenler için:
Xperia Stock Romlar:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Flashtool anlatımı:
https://www.maxicep.com/forum/konu/...lashtool-nasil-kullanilir-ozellikleri.654062/
Yukarıdaki konudan bakın yine sizi ilgilendiren kısım herşeyden önce ve rom flashlama bölümleri.
Kısaca yapacağınız işlemi ben de yazayım:
--flashtoolu aç. Şimşeğe bas. Flashmodu seç. .ftf dosyanı seç. wipeseçenekleri olur sağ üstte onlar işaretli olsun. usb kablonun bir ucu takılı olsun diğer ucu takılı olmasın yani cihaz şuan için bağlı değil. Ve cihaz kapalı. Şimdi Ses kısmaya basılı tutarak (elini çekme) kabloyu tak. Device connected flash bilmem ne bişileryazacak... Flashlanma işi başlayacak %li bir şekilde başladığı zaman elini çekebilirsin ses kısmadan. %100 sonra tamamlanacak.
Kabloyu çıkart ve güç düğmesine bas, açılması gerekir.--
Flashtoolun sitesi değişmiş bu linkten son sürümü indirin:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
C:/flashtool/drivers/flashtool-drivers.exe den telefonunuza uygun driverı, fastbootmodu ve flashmodu seçin yükleyin.
NOT: Üstteki konuda anlatıldığı gibi sistem dilini ingilizce bölgeyi abd yapmanıza artık gerek yok, o flashtoolun eski sürümü için geçerliydi.
-------------
Bu arada ben burada biraz anlattığım romu kullanıyorum:
https://www.maxicep.com/forum/konu/xperia-ray-4-1-b-1-13-yayinlanan-son-rom.833594/
Türkiye için de sonradan geldi sanırım ama ben bulamadım, bu almanya romu, tabi ki Türkçe seçeneği var. .587den daha stabil daha iyi olduğunu düşünüyorum konuda anlattım zaten. Eğer root yapacaksanız indirin derim, içindeki gereksiz uygulamaları silersiniz: almanya için vodafone ve sony uygulamaları var, ülkemizde çalışmıyorlar.
Yine 2.3.4 ya da .587 (4.0.4) isteyenler en üstteki linkten Xperia Ray için olanı indirsinler.