Sony Ericsson Xperia Ray KAPANDI AÇILMIYOR YARDIM!!!! 2 GÜNLÜK DAHA!

Sponsorlu Bağlantılar

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
Sony Ericsson Xperia Ray KAPANDI AÇILMIYOR YARDIM!!!! 2 GÜNLÜK DAHA!
build.prop dosyasını değiştirdim, telefon açılmıyor, rom da yüklenmiyor.
telefon rootlu, bootloader kilidi açık. Telefonu nasıl kurtarırım?

zızzz

zızzz

Üye
Bootloader ı açık olmasa güncelle diyecektim ama olmaz. flashtool dan boot kilidini onar ve güncelle dicem ama sonucu bilmiyorum.

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
boot kilidini onar derken? tekrar mı kilitlemek yani? Nasıl yapılır, konu verir misin

- - - Eklendi - - -

Biri yardım etsin lütfen. Bu işlere uzak değilim ama elimde kaldı telefon.. Nasıl kurtarırım ya.s

El Hadimi

El Hadimi

Üye
Odinle Flashla Telefonu

- - - Eklendi - - -

Odinle Flashla Telefonu

- - - Eklendi - - -

Odinle Flashla Telefonu

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
hangi dosyayı flash yapayım?? orjinal stok rom ? Odin xperia ray çalıştırır mı?

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
kernel i tekrar flash ladım. ama düzelmedi. custom rom yani cwm içinden .zip olarak yüklemeye çalıştığımda assert failed: getprop("ro.product.device") getprop("ro.build.product") (Status 7)
Installtion aborted
hatası alıyorum..

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Servise yolla :D

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
servis?? :/ biz çözemiyor muyuz sorunu, bi build.prop dosyasını değiştirdim diye mi oluyor bu.. :(

zızzz

zızzz

Üye
ftf dosyası bulamaz mısın stok romun onu flashlarsan da olabilir. benim internet yavaş ondan hemen mesaj atamıyorrum.

Headbang95

Üye
    Konu Sahibi
stok rom buldum. ama flashlayamıyorum.. :(

- - - Eklendi - - -

Telefon açılmıyor ki? Telefon kapalı iken nasıl flash işlemi yaparsın flashtool ile? Telefon açık iken takıp tanıtmak gerek diyor Furkan abimiz?

- - - Eklendi - - -

Tamam arkadaşlar, önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Açıldı telefonum.. Furkan abinin anlatımına göre stok rom flash işlemini başarıyla gerçekleştirdim. :)

werta6666

Üye
stok rom buldum. ama flashlayamıyorum.. :(

- - - Eklendi - - -

Telefon açılmıyor ki? Telefon kapalı iken nasıl flash işlemi yaparsın flashtool ile? Telefon açık iken takıp tanıtmak gerek diyor Furkan abimiz?

- - - Eklendi - - -

Tamam arkadaşlar, önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Açıldı telefonum.. Furkan abinin anlatımına göre stok rom flash işlemini başarıyla gerçekleştirdim. :)

kardeşim nasıl yapabildin hangi anlatımla. benim telefon da aynı dertten müzdarip...

packart_

Üye
arkadaslar ayni sorun bende var , halleden arkadaslar nasil yaptiklarini anlatirlarsa sevinirim. sony ericsson xperia x10

Invoke

Invoke

Üye
Odin çalışmaz, xperia ray ile. Xperialar için flashtool var stock romu flashtooldan flashlarsınız, açılır. Flashtooldan stock rom atarken bootloaderı kapatmanıza gerek yoktur. Bootloader açıkken, pc comp. ile güncelleyemezsiniz ama flashtool ile stock rom atabilirsiniz.
Arkadaş zaten çözmüş olayı, sorunu devam edenler için:
Xperia Stock Romlar:

Flashtool anlatımı: https://www.maxicep.com/forum/konu/...lashtool-nasil-kullanilir-ozellikleri.654062/

Yukarıdaki konudan bakın yine sizi ilgilendiren kısım herşeyden önce ve rom flashlama bölümleri.
Kısaca yapacağınız işlemi ben de yazayım:

--flashtoolu aç. Şimşeğe bas. Flashmodu seç. .ftf dosyanı seç. wipeseçenekleri olur sağ üstte onlar işaretli olsun. usb kablonun bir ucu takılı olsun diğer ucu takılı olmasın yani cihaz şuan için bağlı değil. Ve cihaz kapalı. Şimdi Ses kısmaya basılı tutarak (elini çekme) kabloyu tak. Device connected flash bilmem ne bişileryazacak... Flashlanma işi başlayacak %li bir şekilde başladığı zaman elini çekebilirsin ses kısmadan. %100 sonra tamamlanacak.
Kabloyu çıkart ve güç düğmesine bas, açılması gerekir.--

Flashtoolun sitesi değişmiş bu linkten son sürümü indirin:
C:/flashtool/drivers/flashtool-drivers.exe den telefonunuza uygun driverı, fastbootmodu ve flashmodu seçin yükleyin.
NOT: Üstteki konuda anlatıldığı gibi sistem dilini ingilizce bölgeyi abd yapmanıza artık gerek yok, o flashtoolun eski sürümü için geçerliydi.

-------------

Bu arada ben burada biraz anlattığım romu kullanıyorum: https://www.maxicep.com/forum/konu/xperia-ray-4-1-b-1-13-yayinlanan-son-rom.833594/

Türkiye için de sonradan geldi sanırım ama ben bulamadım, bu almanya romu, tabi ki Türkçe seçeneği var. .587den daha stabil daha iyi olduğunu düşünüyorum konuda anlattım zaten. Eğer root yapacaksanız indirin derim, içindeki gereksiz uygulamaları silersiniz: almanya için vodafone ve sony uygulamaları var, ülkemizde çalışmıyorlar.
Yine 2.3.4 ya da .587 (4.0.4) isteyenler en üstteki linkten Xperia Ray için olanı indirsinler.

Son düzenleme:

Üst Alt