Telefon Tavsiyesi Sony C4 Alınır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

slymnsrk

Üye
    Konu Sahibi
c5 ultraya gelirsek tek fark kamera ve ekran boyutu olarak gözüküyor ki ekran bence fazla büyük 6 inç biraz abartı geldi elbette kişisel görüş :)
bencede c5 ultra biraz büyük olmuş . 6inç tablete kaçmıs biraz. Sonuçta CEP telefonu yani.
telefonda yazılımsal sorunlar fazla ben Sonyden sağlam bir 5.1 güncellemesi bekliyorum
Yazılımsal sorunlardan biraz bahsedermisniz ?

Şu an diğer kullanıcılarında belirttiği bazı sorunlar var bunlardan da bahsedeyim size :
1- telefon boşta iken fazla şarjı çok yiyor
2- Bazı kullanıcıların telefon görüşmesi yaparken karşı tarafa sesleri az gidiyor
3- Telefon şarj olma süresi çok uzun 4,5 saat gibi bir sürede tam şarj oluyor.

Bu sorunları sizde yaşadınızmı ?

• Beğen
Tepkiler: smh60

smh60

smh60

Üye
1-Stamina mod kullanıyorum ayarları doğru şekilde yaparsanız sorun olacağını sanmam gece stamina mod ile bırakıyorum sabaha en fazla %3 gidiyor şarj sorunu diyenler var ben hiç yaşamadım

2-Başka forumda bu sorunu söyleyen çok sesim gitmiyor ama onun ki geliyor gibisinden bu sorunu da hiç yaşamadım belki de şanslıyım

3-Şarj olma süresi evet yavaş 3-4 saat arası çünkü içinden çıkan şarj aleti 0.85 A gerçekten şaka gibi :D ben 2.1 A general mobile şarj aleti kullanıyorum 1.5-2 saate tam dolum oluyor

Telefonu tavsiye ederim fakat bu sorunları kesinlikle yaşamazsınız diye garanti veremiyorum maalesef

Yazılımsal sorun olarak da bazen video açılırken yeşil ekran oluyor yeniden başlatınca düzeliyor bu tip hatalar var ama 3 günde bir belki karşıma çıkıyor güncelleme ile çözüleceğine inanıyorum zaten 5.0 biraz sorunlu bi sürüm 5.1 ile arasında fark var

nanotex

nanotex

Üye
Arkadaşlar şimdi size C4 sorunları konusunda master yapmış biri olarak saymaya başlıyorum :D

1- Karşıya ses gitmeme sorunu. Nedeni ise bazen sadece üst mikrofonun çalışması, karşıdaki kişi size sesin uzaktan geldiğini söylüyor. Ekranın üstüne doğru konuşmanız gerek :D Evet sinir bozucu.

2- Beklemede şarj yemesi. Sebebi 3G bandındayken çekmemesi. Bu telefonun genel bir sorunu. 3G de iken telefon tam çekmiyor çok dengesiz. 1-2 çubuğa düşüyor. Normalde S4 mini kullanırdım evimde. 4 çubuktan aşağı düştüğünü görmedim. Bariz bir sorun yazılımsal veya donanımsal emin değilim ama teknik servisin çözmesi gerekeceği bir sorun. Çözüm olarak telefonu sadece GSM modunda kullanıyorum şimdilik.
Bununla alakalı olarak da bazen arama yapmama, sms göndermeme gibi sorunlar da oluyor çok nadir. Hepsi bununla alakalı bir sorun. Müşteriz temsilcisini aradığınızda size direkt olarak yazılımı baştan attırıyor :D

3- Yavaş şarj olması büyük sorun evet. S4 şarj aletiyle 2 saatte şarj ediyorum. Ama sadece acil durumlarda.

4- Çok nadir şekilde telefonun siyah ekranda uyanması. Tabii ki yazılımsal bir sorun.

C4 kullanıcıları olarak 5.1.1 güncellemesini bekliyoruz ve beklentimiz çok büyük. Bariz telefonda yazılımsal sorunlar var ve telefon "beni güncelleyin artık" diye bağırıyor.

Almalı mıyım dersen, al veya alma demiyorum. Bu biraz riskli çünkü telefon kağıt üzerinde çok iyi. Bu fiyatta bu ayarda telefon bulamazsın. Performansı çok iyi. Ancak bu sorunların çözümü için güncelleme için beklentiye girmen veya servise verip sıkıntılı kısmı değiştirmelerini (örneğin 3G muhabbeti için anten vs.) beklemen gerekebilir. Ben sabrederim veya uğraşırım dersen al. Çünkü telefonun performansı çok iyi ve 1 günü rahat çıakrıyor.

Arkadaşlar bu arada C4 kullanıcı kulübü açtım hepinizi bekliyorum.
https://www.maxicep.com/forum/konu/sony-xperia-c4-kullanici-kulubu.959850/

Üst Alt