Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Sponsorlu Bağlantılar

Masterthone

Masterthone

Üye
C6 YI C5-03 DE portalanız mümkün mü acaba C5-03 Kullanan arkadaşlar çok mağdur baştada ben teli aldığıma çok üzülüyoruz bu konuda hiç CFW çalışması yok forumda :(

*-king-*

*-king-*

Üye
anılbaranin cfw sınde çalma listesı dışında bir problem yok neredeyse 0 hata

Arisklaus

Arisklaus

Üye
Rambo_FT arkadaşım fwni denedim çok güzel hata yok diyebilirim, tek kötü durum mesela c6 orjinal fwde olan sen de değiştirmediğin uygulamalar klasörünü uyglma. diye kısaltmalar var onlar düzelmiyor yani ismini kalıcı yapmışsınız onlar kötü gösteriyor fotoğr. gibi bunun dışında fwni çok beğendim tam aradığım fw çok saol tebrik ediyorum.

----------Eklendi @ 16:43:32 ---------- Yazıldı @ 16:40:58 ----------

Kendini ateşe atarsın. 5800'a 5230 FW'si yükleyemezsin :)

:) yok abi kaldırılan uygulamlara wifi/wlan bileşeni kaldırıldı demişsin o sadece 5230 içinmiş.onu deniyim bir derken 5800 için olanı deniyeyim dedim.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869

F@StBoY

Üye
İyi akşamlar.Bende de RAMBO_FT ' nin CFW si yüklü fakat karşılaştığım 2 sorun var.

1.si Turkcell uygulama dükkanından ''Sahadan'' uygulamasını indirmeye çalıştığımda telefonunuz bu uygulamayla uyumlu değildir hatası alıyorum ve ''Sahadan'' uygulamasını kuramıyorum.

2.si NFE(Nokia Firmware Editor) ile font değişikliği yaptım yazılımda yaptığım font (İndirip,görmek için tıklayınız)dir.Fakat bu font değişikliğini yaptıktan sonra mesajlardaki yüz smileylerinde ve diğer iconlarda gözle görülemeyecek kadar küçülme oldu diğer iconlarda (yüz smileyleri dışında) hiç görülmeme meydana geldi.

Bu 2 sorunun bir çözümü var mıdır ? Varsa bu çözümler nelerdir ? Umarım yardımcı olabilirsiniz aksi takdirde severek kullandığım RAMBO_FT CFW sini kaldırmak zorunda kalacağım.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rambo_FT arkadaşım fwni denedim çok güzel hata yok diyebilirim, tek kötü durum mesela c6 orjinal fwde olan sen de değiştirmediğin uygulamalar klasörünü uyglma. diye kısaltmalar var onlar düzelmiyor yani ismini kalıcı yapmışsınız onlar kötü gösteriyor fotoğr. gibi bunun dışında fwni çok beğendim tam aradığım fw çok saol tebrik ediyorum.

----------Eklendi @ 16:43:32 ---------- Yazıldı @ 16:40:58 ----------

:) yok abi kaldırılan uygulamlara wifi/wlan bileşeni kaldırıldı demişsin o sadece 5230 içinmiş.onu deniyim bir derken 5800 için olanı deniyeyim dedim.

Beğenmene sevindim :).

İyi akşamlar.Bende de RAMBO_FT ' nin CFW si yüklü fakat karşılaştığım 2 sorun var.

1.si Turkcell uygulama dükkanından ''Sahadan'' uygulamasını indirmeye çalıştığımda telefonunuz bu uygulamayla uyumlu değildir hatası alıyorum ve ''Sahadan'' uygulamasını kuramıyorum.

2.si NFE(Nokia Firmware Editor) ile font değişikliği yaptım yazılımda yaptığım font (İndirip,görmek için tıklayınız)dir.Fakat bu font değişikliğini yaptıktan sonra mesajlardaki yüz smileylerinde ve diğer iconlarda gözle görülemeyecek kadar küçülme oldu diğer iconlarda (yüz smileyleri dışında) hiç görülmeme meydana geldi.

Bu 2 sorunun bir çözümü var mıdır ? Varsa bu çözümler nelerdir ? Umarım yardımcı olabilirsiniz aksi takdirde severek kullandığım RAMBO_FT CFW sini kaldırmak zorunda kalacağım.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar...

1.sinin çözümü: adresindeki modu NFE ile Rofs2'ye uygula bir de öyle dene.
2.sinin çözümü: Maalesef bunun çözümü yok. Gülücüklerle uyumlu fontlar indirmelisin.

F@StBoY

Üye
Beğenmene sevindim :).1.sinin çözümü: adresindeki modu NFE ile Rofs2'ye uygula bir de öyle dene.2.sinin çözümü: Maalesef bunun çözümü yok. Gülücüklerle uyumlu fontlar indirmelisin.
1.de tekrar formatlamam gerekecek başka bir çözümü yok mu ? Ayrıca arkadaşımın telefonu orjinal 5800 V60.0.003 onda bu sorun yok yani bende de versiyon 5800 V60.0.003 gösteriyor fakat bu hata var. 2.de de Sony Sketch_Ef fontunun uyumlu olanı var mıdır ? Birde uyumlu fontları nerede bulabilirim ?

Arisklaus

Arisklaus

Üye
rambo_ft arkadaşım o kısaltmaları düzeltmenin bir yolu var mı anılbaran'ın fwsinde normal tam yazıyordu ??

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
1.de tekrar formatlamam gerekecek başka bir çözümü yok mu ? Ayrıca arkadaşımın telefonu orjinal 5800 V60.0.003 onda bu sorun yok yani bende de versiyon 5800 V60.0.003 gösteriyor fakat bu hata var. 2.de de Sony Sketch_Ef fontunun uyumlu olanı var mıdır ? Birde uyumlu fontları nerede bulabilirim ?

1. sanırım bu yama .sis uzantılı yani direkt telefona dosya yöneticisinden yükleyip telefonu yeniden başlatman yeterlidir. Böyle değilse başka bir çözümü yok.
2. Sanırım yok zamanında bende aradım ama bulamadım. Ben aramayı bıraktıktan sonra çıkaran olmuş olabilir.

rambo_ft arkadaşım o kısaltmaları düzeltmenin bir yolu var mı anılbaran'ın fwsinde normal tam yazıyordu ??

Aslında klasör isimlerinin değiştirilememesinin nedeni, orjinalinde de böyle olduğu içindir. Yani orjinal X6-00'da menüdeki hiçbir klasör ismi değiştirilemiyor. Ancak ikon modu uygulanırsa değişiyor. Benim CFW'de orjinal içerdiği için böyle. Sana tavsiyem yapabiliyorsan Anna ikon modunu uygulaman. Yapamıyorsan bırak öyle kalsın sorun olmaz fazla ;)

Mücahit G

Mücahit G

Üye
tşk

Arisklaus

Arisklaus

Üye
rambo ft kardeşim şu an fark ettim yatay ekran 3x5 çok kötü oluyo böyle aralarda büyük boşluk oluyo bunu nasıl 2x6 yaparım? Birde klavyeleri değiştirmek istiyorum anılbaranınkinden alıp bunun rofsa koyacağım da dosya yolunu bilmiyorum?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
rambo ft kardeşim şu an fark ettim yatay ekran 3x5 çok kötü oluyo böyle aralarda büyük boşluk oluyo bunu nasıl 2x6 yaparım? Birde klavyeleri değiştirmek istiyorum anılbaranınkinden alıp bunun rofsa koyacağım da dosya yolunu bilmiyorum?

Bunlar için bazı modlar gerekiyor ancak uygulaman mümkün değil. CFW'nin 2x6 olanını benim yapmam lazım. Sonradan mod uygularsan telefon açılmıyor ne yazıkki. Klavye içine aynı.

*-king-*

*-king-*

Üye
Rambo bundan sonra ofw edit mi yapcaksınız yoksa c6 ya devam mı

Arisklaus

Arisklaus

Üye
Bunlar için bazı modlar gerekiyor ancak uygulaman mümkün değil. CFW'nin 2x6 olanını benim yapmam lazım. Sonradan mod uygularsan telefon açılmıyor ne yazıkki. Klavye içine aynı.

Hayır ben rofs dosyasını değiştireceğim, değiştirdiğim rofs ile fw yi yükleyeceğim nasıl olmuyor benim bildiğim siz de böyle yapıonuz.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rambo bundan sonra ofw edit mi yapcaksınız yoksa c6 ya devam mı

C6 ya devam.

Hayır ben rofs dosyasını değiştireceğim, değiştirdiğim rofs ile fw yi yükleyeceğim nasıl olmuyor benim bildiğim siz de böyle yapıonuz.

İşte CFW yapmak öyle sanıldığı gibi değil. Mesela sen kalkıp C6v40 a ait klavye modunu direkt Rofs2 ye atarsan telefon açılmaz. C6v41 ta ise senin dediğin modlar yama ile yapılıyor. Yani bir .exe uzantılı dosyayı açıyorsun. İçerisine Rofs2 de bulunan bir dosyayı sürükleyip, bu yamayı çalıştırıyorsun. Tabii yamayı uygulamak böyle kolay değil. Başka .bat dosyaları var. Onları önce çalıştırıp, Rofs2 den aldığın dosyanın yamalanabilir hale gelmesini sağlıyorsun.

Sadece bir mod uygulamak bile bu kadar zahmetli yani....

Üst Alt