Son Tuğra V1.1 OFW Edition | 5800, C5-03, 5235 | Mükemmel HIZ + Stabillik | 25 Eylül 2012

Sponsorlu Bağlantılar

karizmamb

Üye
indır pişman olmassın ;)

anıl baran galiba pişman olmaya başlıyorum :( çünkü tele ve karta format attım ve cfw yükleyemiyorum. kimsede yardımcı olmuyor. ortada kaldım.

----------Eklendi @ 01:13:56 ---------- Yazıldı @ 01:06:41 ----------

arkadaşlar bu forumda gerçekten çok çok kaliteli işler yapıldığını gördüm ancak şu eleştiriyide yapmadan geçmeyeceğim. forumda online olarak bu işlerden anlayan arkadaşlar var kendi aralarındaki mesajlaşmalardan bu anlaşılıyor ama bi cfw yükleme konusunda (onlar için çocuk oyuncağıdır eminim) yardımcı olmaya hiç gönüllü bi arkadaş bulamadım. yardım için 40 dakika önce yazdım, arkadaşların kendilerince işleri vardır ve meşguldürler diye bekliyorum ama hiç oralı olan yok. sürekli monitöre bakıp acaba bi cevap geliyormu diye ümitsizce 40 dakikadır bekliyorum. genede bu işleri yapanlara teşekkür ama yardım konusundada istakli olurlarsa sevinirim.

berkcang

Üye
karizmamb başka bir usb girişini dene bana da olmuştu

karizmamb

Üye
illa bişeyler ters mi gitmek zorunda. başka bi usb deneyecektim bu defada emulgatör ile jaf açarken Cannot create fila C:/programfiles/ODEON/JAF/winscard.dll. hatası veriyo jaf açmıyor. ??? geliş gidiş biz bu cfw sevdasından vaz geçeceğiz galiba :(

----------Eklendi @ 01:34:14 ---------- Yazıldı @ 01:31:02 ----------

var mı bi fikri olan

By_Casparov

By_Casparov

Üye
inan vaktim olsa seni arayıp da yardımcı olurdm kardeşim :s

karizmamb

Üye
sağolun arkadaşlar. şimdi dediğiniz önerilerle tekrar deniyorum.
sonucu yazarım. inşallah yeni cfw üzerinden :(

agun35

Üye
arkadaşlar gene ben. 2 gündür uğraşıyorum omega 4.6 kuramıyorum. yüklemem yarım kaldığı için buradan soruyorum yeri olmaya bilir ama kusura bakmayın. yaptığım işlemleri ve cihaz özelliklerimi tek tek yazıyorum. yanlış nerede ???

----------Eklendi @ 00:33:29 ---------- Yazıldı @ 00:32:23 ----------

TELEFONUM 5800 XM. YAZILIM VERS 52.07 PC İŞLETİM SİTEMİM WİN 7 32 BİT.
ÖNCELİKLE TELEFONUMUNHAFIZA KARTINA DOSYA YÖNETİCİSİNDEN GİREREK BİÇİMLENDİRME YAPTIM. DAHA SONRA TEL KAPALI İKEN YEŞİL+KIRMIZI+KAMERA+AÇMA DÜĞMESİNE BASARAK FORMAT ATTIM. PC OVİ SUİTE KURDUM (EN SON NOKİA SUİTE GÜNCELLEMİŞTİ, ONU KALDIRIP TEKRAR OVİ SUİTE KURDUM). TELEFONUPC TANITTIM. VERİLEN LİNKLERDEN OMEGA 4.6 İÇİN GEREKLİ OLAN JAF PROGRAMINIİNDİRDİM. 5800 52.07 CORE DOSYALARINI İNDİRDİM. 5800 52.07 İÇİN rOFS2 DOSYASINI İNDİRDİM. ALTTA BULUNAN DİĞER GEREKLİ PROGRAMLARIDA VERİLEN LİNKLERDENİNDİREREK KURULUM İŞLEMİNE GEÇTİM.
1- JAF PROGRAMINI BELİRTİLEN ŞEKİLDE PC KURUP jaf_nok4models.ini" ve "OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe DOSYALARINI BELİRTİLEN DİZİNE KOPYALAYIP ÇIKAN UYARI PENCERESİNDE KOPYALA VE DEĞİŞTİR DİYEREK ATTIM.(BENİM İŞLETİM SİTEMİ WİN 7 OLDUĞU İÇİN DOCUMENT AND SETTİNG KLASÖRÜNDE DEĞİL PROGRAM FİLES ODEON JAF İÇERİSİNDE YER ALDI)
2-İNDİRDİĞİM CORE VE Rofs2 dosyalarını oluşturduğum boş bir klasöre rardan çıkarttım. 6 adet dosya elde ettim.
3- bu 6 dosyayı pc c/program files/nokia/phoenix/products/RM-356 klasörünün içerisine kopyaladım. (nokia içerisindeki diğer klasörleri iç içe kendim oluşturdum)
4-emulgatör yardımıyla jaf programını açtım. gelen uyarıya evet diyerek geçtim.BB5 düğmesne bastım. açılan pencerede sırasıyla manuel flash-dead usb-(normal mode zaten kendisi işaretliydi hiç ellemedim)-factory set işaretledim. crt 308 önündeki işareti kaldırdım. use uni tıkladım.
5- çıkan listeden RM-356 seçtim, çift tıkladım tekrar beni BB5 ekranına yönlendirdi. telefonumu kapalı bir şekilde usb kablosu ile pc bağladım. anlatımdaki resimde olduğu gibi işaretli olması gereken yerler işaretli ve parlaması gereken yerler parlıyordu. flash düğmesine bastım. çıkan uyarıya evet dedim.
6- PROSS POWER ON NOW ve altında searcing for phone yazısı gelir gelmez açma kapama düğmesini hızlıca tıklayıp bıraktım. biraz durdu ve "Searching for phone…Not found!!!" hatası geldi. flasha tekrar basıp aynı işlemi 3-5 defa daha yaptım. tüm işlemleri tekrar baştan yaptım ama hep aynı noktada takıldı kaldı. anlattığımdan ne eksik ne fazla birşey yaptım. nerede hata yapmış olabilirim. sorun ne olabilir. ???
Arkadaşım bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım antivirüs programın varsa kapat emulatörü herhangi biyere atmıcaksın normal bi program kurar gibi kur ancak önce sağ tıklayarak sp3 olarak çalıştıracaksın yönetici olarak kuracaksın kurduktan sonra masaüstünde jaf da görünür olucak şimdi indirmiş olduğun cfw dosyalarını c +program files+common file+nokia+datapackage+products+RM-356 içine o 6 dosyayı at( RM-356 klasörü yksa oluştur) telefonu kapat jaf sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır de diğer işlemler senin yaptığın gibi kolay gelsin

berkcang

Üye
xp uyumluluk moduyla açman gerekiyor jafı. c/program files/nokia/phoenix/products/RM-356 altında v60... adında klasör oluşmuşsa onu sil tekrar dene.bu da olmassa C:/program files/odeon/jaf ın içine içinden çıkanları at.

agun35

Üye
Ha birde RM-356-d 5800 seçiceksin çift tıklama flash bas çıkan uyarıya evet de hemen ardından kısa süreli telefonun açma yerine bas notfoun hatası verirse tekrar flash bas evet de tekrar telefon açma düğmesine kısa süreli bas

gkhn321

Üye
Ha birde RM-356-d 5800 seçiceksin çift tıklama flash bas çıkan uyarıya evet de hemen ardından kısa süreli telefonun açma yerine bas notfoun hatası verirse tekrar flash bas evet de tekrar telefon açma düğmesine kısa süreli bas

bakin unuttgunuz bise var tlefonu direk gormesini istiorsaniz bb5 bolmnde phone mode var onu offline yaparsan direk gorur telefon kapali olcak ondan sonra mcu vs leri secicen

karizmamb

Üye
Arkadaşım bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım antivirüs programın varsa kapat emulatörü herhangi biyere atmıcaksın normal bi program kurar gibi kur ancak önce sağ tıklayarak sp3 olarak çalıştıracaksın yönetici olarak kuracaksın kurduktan sonra masaüstünde jaf da görünür olucak şimdi indirmiş olduğun cfw dosyalarını c +program files+common file+nokia+datapackage+products+RM-356 içine o 6 dosyayı at( RM-356 klasörü yksa oluştur) telefonu kapat jaf sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır de diğer işlemler senin yaptığın gibi kolay gelsin

arkadaşlar bu öneri hariç diğerlerini denedim olmadı. birde bu klasörü oluşturup içerisine atacağım bakalım. normalde c/program files/nokia/phoenix/products/RM-356 bu klasörün içerisine atmıştım. birde emülgatörde dikkatimi çeken change also product code yazan yerde bende thavan yazıyordu ve değişmiyo. burası türkçe yara euro 2 olması gerekmiyor mu ???

----------Eklendi @ 02:17:21 ---------- Yazıldı @ 02:16:10 ----------

bakin unuttgunuz bise var tlefonu direk gormesini istiorsaniz bb5 bolmnde phone mode var onu offline yaparsan direk gorur telefon kapali olcak ondan sonra mcu vs leri secicen

offline yaptım önce gene olmadı. bende emulgatör normal mode işaretli olarak açılıyo. onu sonradan işaretlememiz gerekmiyo mu. tariflerde öyle yapılmış ???

gkhn321

Üye
bn onu direk isaretliorm mcu vs leri isaretliorm sonra flash a basiorm evetliorm sonra telefonn acma kpma dgmsne bi kez basiorm direk goruo flashlior en az bole 8 kez attm dun

karizmamb

Üye
gene olmadı arkadaşlar. her denemede RM356_0573800_52.0.007_002 adlı bi klasör oluşturuyor c/programfiles/nokia/phoenix/products/RM-356 klasörünün içerisine acaba bununla alakalı mı.

gkhn321

Üye
furkan yarn kaktgnda ins bu msjimi gorrsn senn cfw de bazi sornlar var 1. ovi magzaya baglanmior 2. web tarayicida wap a baglan yok 3.çvacum calismior bana bi yardimci olursan sevinirim bu baglanti sorunu nedir ?

agun35

Üye
arkadaşlar bu öneri hariç diğerlerini denedim olmadı. birde bu klasörü oluşturup içerisine atacağım bakalım. normalde c/program files/nokia/phoenix/products/RM-356 bu klasörün içerisine atmıştım. birde emülgatörde dikkatimi çeken change also product code yazan yerde bende thavan yazıyordu ve değişmiyo. burası türkçe yara euro 2 olması gerekmiyor mu ???
----------Eklendi @ 02:17:21 ---------- Yazıldı @ 02:16:10 ----------

offline yaptım önce gene olmadı. bende emulgatör normal mode işaretli olarak açılıyo. onu sonradan işaretlememiz gerekmiyo mu. tariflerde öyle yapılmış ???

sağ alttakipone mode yazan yerden yerden oflineyi seç sonra dead usb +manuel flash+factoryset yerlerine tik koy sonra crt308 deki tiki kaldır sonra UseInı işaretle bekle çıkan ekrandan rm 356 d 5800 seç ve sağ üsteki FLASH bas bu kadar dediklerimi aynen uygula

karizmamb

Üye
iki gündür uykusuzum sabah oluyo ve bi cfw yüklemeyi beceremidm :(

gkhn321

Üye
bak karizma o dosyalar bnde oto var phoenix die bi program var oto o dosyalari olusturdu jaf in bi ust versionu gibi bise oda yazilim atmaya yarior orj yazilimlari onla atiorm bn cfwleri jafla genede furkan yardim etmeli sana ama o yatti yarin i bekle derim bn

agun35

Üye
VİN7 böyle kardeş benden bukadar sen bildiğini yap vin 7 o söyledikleri dosya yolunu jaf görmüyo en az elli defa yaptım bu işi kolay gelsin

karizmamb

Üye
tamamdır arkadaşlar ne yaptımsa olmadı. hatta sunrise fate kurulum dosyalarını indirdim ve onun tarif ettiği gibi kurmak için deneme yaptım sonuç gene aynı. Searching for phone...Not found!!! hatası. demekki kurulum dosyalarında değil sorun işletim sisteminden yada jaf kurulumu esnasında heralde. bugün yatacağım artık. sabah oluyo gene cfw siz geceler :( herkese yardım ve çözüm önerileri için teşekkürler.

pitbull16

pitbull16

Üye

Sunrise benim değil :D

----------Eklendi @ 22:53:33 ---------- Yazıldı @ 22:52:40 ----------

CFW yi yükleyen başka arkadaşlarda aynı hatayı alıyor mu acaba (pitbull16)?

dahili bileşen hatası alan vardı sertifika sorunu yoktu .s hard format filan attımı acaba arkadaş

----------Eklendi @ 09:44:21 ---------- Yazıldı @ 09:35:52 ----------

tamamdır arkadaşlar ne yaptımsa olmadı. hatta sunrise fate kurulum dosyalarını indirdim ve onun tarif ettiği gibi kurmak için deneme yaptım sonuç gene aynı. Searching for phone...Not found!!! hatası. demekki kurulum dosyalarında değil sorun işletim sisteminden yada jaf kurulumu esnasında heralde. bugün yatacağım artık. sabah oluyo gene cfw siz geceler :( herkese yardım ve çözüm önerileri için teşekkürler.

win7 kullanıyosan bu sorun normal win7 jafı düzegün desteklemiyor cfw yüklemeyi xp yükklü pcden yap bence kolay gelsin

Üst Alt