Son Dakika:Eğer Tatile Ege,AkdenizeBölgesine Gidecekseniz Tıklayın Kazıklanmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Son Dakika:Eğer Tatile Ege,AkdenizeBölgesine Gidecekseniz Tıklayın Kazıklanmayın
Tatilde cep telefonu ile konuşurken dikkat!Tatilini Ege ve Akdeniz sahil kentlerinde geçireceklere uyarı geldi. 'Bir anda faturanız katlanabilir'


Tatilini özellikle Ege ve Akdeniz sahil kentlerinde geçirecek turistlere cep telefonu kullanımı konusunda uyarı geldi. MOBİSAD Başkan Yardımcısı Uğur Çetindağ, cep telefonu abonelerinin şebeke seçimine dikkat etmesini istedi.

Cep telefonunda şebeke seçimini dikkat edilmez ise normal ücretin 4 katı fiyatlarla karşılaşılabilinir. (Arşiv) Cep telefonlarında genel olarak şebeke seçiminin 'otomatik' şekilde ayarlandığını anımsatan Çetindağ, ''Kullanıcı, komşu ülkelere yakın yerlere gittiği zaman cep telefonu otomatik olarak diğer ülkenin şebekesine geçiyor. Kullanıcı farkında olmadan yaptığı görüşmelerde, komşu ülke operatörünü kullanmış oluyor'' dedi. Diğer ülke operatörleri üzerinden yapılan görüşmelerin şirketler arası 'roaming' anlaşmasına göre ücretlendirildiğini anımsatan Çetindağ, her ülke değişik olan ücretlendirmelerde, abonenin normal ücretinin 2-3 hatta 4 katına kadar fiyatlandırmayla karşılaşabildiğini söyledi.


ŞEBEKE SEÇİMİ ELLE YAPILMALI
Yaşanan şebeke seçim sorununun sadece Türkiye'nin değil, tüm ülke abonelerinin sorunu olduğunun altını çizen Çetindağ, sınır bölgelerine giden kişilerin ise yapacakları birkaç küçük işlemle uluslararası dolaşımdan kurtulabileceğini bildirdi.

Cep telefonunun diğer ülke operatörüne geçmesi durumunda, bazı operatörlerden mesaj geldiğini anımsatan Çetindağ, ''Eğer mesaj gelmiyorsa, abone, telefon ekranındaki GSM operatörü logosundan farklı ülke operatörünü kullandığını anlayabilir'' dedi.

Yüksek faturalarla karşılaşmamak için bu tür yerlerde şebeke seçiminin elle yapılması gerektiğini belirten Çetindağ, şöyle konuştu:

''Abone faturasında bir sürprizle karşılaşmaması için risk bulunan yerlerde şebeke seçimini elle yapmalı. Bunun için ise cep telefonunun ayarlar kısmında bulunan şebeke seçiminin otomatikten çıkartılıp, elle yapılmalı. Abone manuel olarak mevcut şebekeleri arattırarak, kendi şebekesini seçmesi durumunda konuşmalarını normal olarak yapacaktır.''
 


toprakumit

toprakumit

Üye
Ne saçma bişi bu ya!!!
Haber için teşekkürler :spr
 
'_ergin_'

'_ergin_'

Üye
ben karadenizli olduğum için bi problem yok
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
uyarı için saol
 
DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
teşekkürler dikkat etmeye çalışırım tabi gidersem tatile
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
haber için saol!
 
nightdragon35

nightdragon35

Üye
harbi sacma imiş yaa. onlarda bir şebeke koyuversinler sınır bölgelerinede bizi yabancı şebekelere muhtaç etmesinler:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt