son dakika!! Açıklıyoruz! Lincoln neredeydi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
son dakika!! Açıklıyoruz! Lincoln neredeydi!
Açıklıyoruz! Lincoln neredeydi!



Tarih10 Nisan 2009 , 16:13

Açıklıyoruz! Lincoln neredeydi!
HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR

* Galatasaray

Son zamanlarda futbolundan çok teknik direktör Bülent Korkmaz ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Cassio Lincoln için; geçtiğimiz günlerde kulübün izin vermemesine rağmen tatil için ülkesi Brezilya'ya gittiğine dair haberler medyada yer almıştı.

Tüm ajanslar ve spor medyası bu olayı “Lincoln kaçarak Brezilya’ya tatile gitti” ana temalı bir bakışla gördü ve öyle yansıttı. Hatta Lincoln’ün yanına kız arkadaşı ile fizyoterapisti Elliot Alves’i de yanına alarak Brezilya’ya gittiği belirtildi. Tatile giden bir futbolcu fizyoterapisti ne yapacaksa!

Yanına da 10 tane büyük boy bavul almış, kimi medya organlarında 7 bavul, kimilerinde ise 8 bavul olarak yer aldı. Son olarakta bazı yerlerde belki kelime hatası yapıldı ama Lincoln’ün Atatürk Havalimanı’ndan Rio De Janerio’ya uçtuğu bile yer aldı.

“Kazın ayağı öyle değil!” diye çok nefis ve kısa bir atasözümüz vardır.
Bilenler bilir, kaz ayağının sıradan bir ayak çeşidi olmadığını (kaz ayağı perdeli bir şekle sahip) anlatmaya çalışır. Bazı olayları yorumlarken araya sıkıştırmanın çok şık durduğu bir atasözü olarak nitelendirilir. Cassio Lincoln konusu için söylenebilecek en mantıklı ve yakışan atasözü de budur.

Öncelikle biz, medyamızı kırmak veya suçlamak istemiyoruz. Fakat Cassio Lincoln olayında en iyi haber spor sitesi Ajansspor da dahil olmak üzere tüm spor medyası biz futbolseverleri yanlış bilgilendirmiştir.

Devam ediyoruz..

Lincoln’ün kaçtığı denildiği güne geri dönelim;
23 Mart pazartesi..

Bir defa öncelikle Lincoln’ün niye bu kadar sık sık Brezilya’ya gitme arzusuyla yanıp tutuştuğunu herkes merak ediyor. Kısa kısa değinmek gerekirse; Lincoln çok fakir bir ailenin çocuğu olarak futbola başlamıştır. Bu gibi örnekler Brezilya’da çok yer alır. Ronaldo, Ronaldinho, Robinho, Rivaldo ve Juninho da ailelerinin fakir olmalarından dolayı futbolculuğu seçmişlerdir. Fakat Lincoln’ün bu günlere azim ve inançla geldiği söylenir. Çünkü 12 yaşındayken babası kalp krizi geçirmiştir ve hayata veda eder. Aile olarak sadece Lincoln, annesi ve kız kardeşi kalır. Onlara bakmakla yükümlü olduğu için zor günler yaşamıştır. Lincoln’ün saçkıran olduğunu ve sakallarının bile döküldüğünü, Galatasaray başkanı Adnan Polat bir basın toplantısında dile getirmişti. Lincoln’ün yakalandığı saçkıran ana sebebi; hastalığın ortaya çıkışında psikososyal streslerin etkili olduğudur. Özellikle hastalarda yapılan incelemeler saç dökülmesi öncesi dönemde negatif yaşam olaylarıyla karşı karşıya kaldıklarına işaret eder. Dolayısıyla Lincoln’ün duygusal veya kırılgan ya da kimi çevrelere göre kaprisli olmasının altında geçmişte geçirdiği zor günler olduğu bilinir. Biraz da bu sebeple Brezilya’ya annesinin ve kız kardeşinin yanına sık sık gitmiştir.

Diğer yandan haberlerde Lincoln’ün fizyoterapisti Elliot Alves'i de beraberinde götürdüğü söyleniyor. Bu da çok yanlış bir bilgidir. Çünkü Alves, Schalke 04’ün maaşlı personelidir. Dolayısıyla Lincoln’e veya Galatasaray kulübüne kendisini bağlayan bir durum yok. Elliot Alves'in geri dönme sebebi Schalke kulübü ile olan sözleşmesini yenileme amacıylaydı. Çünkü sözleşmesi sona ermişti ve görüşmeye gitti. Ancak Schalke kulübü, 2004 yılından beri kulüpte çalışan Alves’e teşekkür etti ve yeni bir anlaşma imzalamak istemediklerini bildirdi.

Yani bu haberde yanlıştı.

Son olarak;
Galatasaray kulübünün Cassio Lincoln’nün kalemini kırdığını başkan Adnan Polat bizzat kendisi açıkladı.

Dedi ki;
“Gelecek sezon transfer politikamızda Arda'yı sahaya koyacağız, takımı onun etrafına kuracağız. Önümüzdeki 9 haftalık performans, Galatasaray takımı futbolcularının bir kısmının kaderini de belirleyecek. Gidecek, kalacak oyuncular konusu, kalan haftalarda futbolcuların göstereceği performansa ve Bülent Korkmaz'ın vereceği rapora bağlı”

Cassio Lincoln, forma giydiği dönemde Bundesliga’nın en iyi oyun kurucularından biri olarak kabul edilmiştir. Galatasaray’a transfer olmadan 1,5- 2 yıl önce Bayern Münih, Michael Ballack’ın yerine ciddi şekilde Lincoln’ü transfer etmek istemişti. Daha doğrusu Lincoln’ü çok beğenen Felix Magath bu transferi çok istedi. Geçmişte Leverkusen’den yaptığı Ballack-Ze Roberto-Lucio paket transferini, Schalke’den Bordon-Lincoln-Rafinha üçlüsünü alarak yapmak istediler. Fakat Schalke yönetimi bu transferden çok çekindi. Ballack-Ze Roberto-Lucio üçlüsünü kaybedince Leverkusen birkaç sezon toparlanamadı. Sonuç olarak Lincoln’ün transferi dondu. Başkan Adnan Polat’ın gelecek sezon takımı Arda’nın etrafında kuracağız demesi “seneye Lincoln bu takımda yok” demekle eş anlamlıdır. Çünkü Lincoln hem Kaiserslautern’de hem de Schalke’de hep lider konumundaydı.

Sadece Başkan Polat’ın bu sözlerinden Lincoln’ün seneye olmayışı sonucunu çıkarmıyoruz. Lincoln’ün Kaiserslautern’de bir evi bulunuyor. Ayrıca bu civarlarda Lincoln ailesinin kuzenleri de ikamet ediyor. “Lincoln Kız Arkadaşı ile Birlikte Tatil için Brezilya'ya Gitti” temalı haberlerin hemen hepsinin yanlış haber olduğunu düşünmekteyiz. Lincoln 23 Mart günü kız arkadaşı ile Frankfurt havalimanına indiğinde aktarmalı olarak Brezilya’ya gitmedi.

Bu sonucu nasıl çıkarıyoruz? Lincoln’ün 10 tane bavul götürdüğü fotoğraflarla belgelendi. Lincoln o bavulları Kaiserslautern’deki evinden transfer olurken buraya getirmişti. Şimdi niye kalkıp Brezilya’ya götürsün ki? Futbol hayatına Brezilya’da mı devam edecek? Onun için kesinlikle Brezilya’ya gitmedi!

Hürriyet / Frankfurt muhabiri İsa Deveçeken ağabeyimiz bizi teyid ediyor. Bazı Alman gazetecilerin yaptığı istihbarat çalışmaları da bu olayı doğruluyor. Lincoln ve sevgilisi Kaiserslautern’de birkaç gün zaman geçirdi. Ve sonra da iki gün içinde Lincoln’ün Rusya'ya gittiğini bir Alman gazeteci İsa Deveçeken’e söylemiştir. Fakat kesin belge bulamadıkları için örnek olarak Lincoln’un uçtuğu uçak şirketinden teyit almışlar.

Yani Lincoln 6 gün medyadan bize yansıdığı gibi Brezilya’da değil, Almanya-Rusya hattındaydı..

Bir kanıt daha verelim..

Lincoln izinsiz olarak gittiğinde bir tek Galatasaraylı yönetici bile Brezilya’ya gittiği şeklinde bir açıklama yapmadı. Yani yöneticiler Lincoln’ün 6 gün boyunca ne yapacağını ve nereye gideceğini çok iyi biliyordu. Ancak kulübü ile sözleşmesi devam eden bir futbolcunun, sözleşme devam ederken bir başka kulüp ile transfer görüşmesi yapması FIFA kurallarına ve TFF Talimatlarına, yani hukuka aykırı olduğu gibi etik de değildir. Yani bir nevi Galatasaray yönetimi Lincoln’e ; “6 gün sana izin, git kendine kulüp bul” demiş ve bunu da Lincoln kaçtı şeklinde lanse etmiş olabilir.

Bir ekleme daha;
31 Mart gecesi İstanbul’a dönen Lincoln yine Frankfurt havayollarını kullanarak İstanbul’a dönmüştü. Yani güya Brezilya’dan Frankfurt aktarmalı İstanbul’a döndü. Peki şu soruyu sormakta fayda var. THY geçen ay yaptığı çalışmalar sonrası Sao Paolo’dan İstanbul’a doğrudan uçak seferleri başlattı. Lincoln güya Brezilya’daydı ve tatildeydi. İstanbul’a dönmek için niye Sao Paolo’dan doğrudan İstanbul’a gelmedi? Hava şartları mı kötüydü, yoksa Lincoln oraya hiç gitmedi mi?
Uçak mı bozulmuştu?
Vay namussuz uçak vay..

Sonuç olarak Lincoln 6 gün Brezilya’ya hiç gitmemiştir.
Hatta Rusya’dadır ve burada transfer görüşmesi yapmıştır.
Görgü tanıkları ve çürütülmesi çok zor teoriler var.

Ralf Rangnick’in Lincoln’le iletişim tarzı..
Cassio Lincoln Schalke’de forma giyerken takımın sahadaki lideri konumundaydı. Takımdaki herkesle iyi ilişkiler içerisindeydi. Takımın yıldızı Ailton’un Beşiktaş’a transfer olmasının yanlış olduğunu düşünen Lincoln bir röportajında aynen şunları söyledi;
“Buradaki (Schalke 04) meslektaşlarım benim en iyi arkadaşlarımdır, hatta benim erkek kardeşimdir. Biz, bir arada birbirimizi tutarız. Asamoah, Ailton benim bağlı olduğum insanlardandır. Hamit Altıntop da çok takdir ettiğim bir kardeşimdir. Bir de Hz. İsa var benim hemşehrim. Yani Bordon, onun lakabı Hz. İsa’dır. Hepsi benim hayatımda ciddi bir yer tutar. Ailton gitti ama orada bizsiz yapamaz. Çünkü bizim gibi dostları her yerde bulamaz.”

Ailton’un Beşiktaş’ta yapamayacağını doğru tespit etmişti ama birkaç yıl sonra Ailton’un yaptığını kendisi yaptı yaptı. Büyük laf eden Lincoln Galatasaray’a transfer oldu. Dolayısıyla Schalke’deki ortamı burada bulacağını düşündü. Karşısında bir Jupp Heynckess, bir Ralf Rangnick, bir Mirko Slomka bekledi. Çünkü Lincoln’ün kimyasıyla uyuşan tipte bir tek Skibbe’nin geldiğini tahmin ediyoruz. Hatta Skibbe aşırı taviz verdiği için de bazen işler kontrolünden çıktı. Heynckess ve Slomka da futbolcularla çok yakından ilgileniyorlardı. Futbolcu psikolojisi konusunda bilgi sahibi teknik adamlardı.

Lincoln’ün kimyasıyla uyuşan ne demek?
Bu sorunun cevabı İsa Deveçeken’in Ralf Rangnick’e sorduğu Lincoln sorusunun içinde yatıyor;
“Lincoln, Galatasaray'da bazen iyi bazen ise kötü oynuyor?”

Ralf Rangnick;
“Schalkede böyle değildi. Hep iyi oynuyordu, oynamak da zorundaydı. Schalke’de iken Lincoln ile sürekli konuşurdum, onun zaman zaman birisiyle konuşmak ihtiyacı olduğunu hissettim. Onunla bir ağabey-kardeş gibi konuşur, bazı olan sorunlarını çözerdim. Çünkü ona sert davranılırsa çabuk kırılıyor. Toparlanması da uzun sürüyor”..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
4
Görüntüleme
496
Mert
India
Cevap
6
Görüntüleme
458
bRuTaL`
Cevap
1
Görüntüleme
404
greenmile
CryDaqqeR
Cevap
1
Görüntüleme
385
juristokrat


Üst Alt