Somon Izgara (4 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Somon Izgara (4 Kişilik)
Malzemeler
4 Somon Fileto
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Demet Dereotu
12-16 Taze Patates
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak
Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz


Yemeğin Tarifi
Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın.
Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın. Kabukları iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın.
Somon dilimlerini servis tabağına alın. Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
439
Baydırman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
597
Haydar
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
754
hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
2K


Üst Alt