Solaklar Daha Zeki

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Solaklar Daha Zeki
Solaklığın evrimini araştıran Fransız bilim adamları solakların genele göre daha yaratıcı ve zeki olduğunu ortaya çıkardı.

Solaklığın kötü yönü ise ömürlerinin biraz daha kısa olması.

FRANSIZ bilim adamları solaklığın evrimini araştırdılar. Buna göre solak olmanın anne karnında maruz kalınan hormonlarla ilgili olduğu sanılıyor. Her ne kadar solaklığın nedenleri pek anlaşılmasa da genetik olabileceği de ifade ediliyor.

Avantaj sağlamış

Evrim biyologlarının görüşüne göre tarih öncesi dönemlerde solak olmak bir dövüş sırasında sağ elini kullananlara karşı sürpriz karşılık verebilme imkanı tanıdığı için avantaj sağladı. Bu yüzden az sayıda olan solaklar evrim sürecinde hayatta kalmayı başardı. Uzmanların araştırma sonuçları solakların genele göre daha yaratıcı ve daha zeki olabildiklerini gösterdi.

Coğrafi çeşitliliğe bağlı olarak nüfusun yüzde 5 ila yüzde 25’ini oluşturan solakların yapıları ufak tefek. Eşcinseller arasında solakların oranlarının daha fazla olması da bazı uzmanlar tarafından "Eşcinsellerin çoğunlukla çocukları olmaz. Bu yüzden genetik duruma dayandırmak pek sağlıklı değil" şeklinde yorumlanıyor. Solaklığın kötü yanı ise ortalama ömürlerinin sağlaklardan birkaç ay daha kısa olması...

çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
ben sağ elimi kullanıyorum.. napcam ben şimdi yaf.. :(

LimePie

LimePie

Üye
şansa bak be ben solum

ism@il 54

ism@il 54

Üye
yani biz şimdi sallak mıyız

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben de sağlağım ama gerizekalı olduğum söylenemez :ehe

chakır66

chakır66

Üye
övünmek gibi olmasın ben solum:ehe

aLone

aLone

Üye
aslıdna sağ solu kullananlar adha zeki oluyomuş hem sağlakların nesi var be aaa ayıp ayıp:ehe

Sidretül Münteha

Üye
Her İkisidee Varr Bendee Allahaa Gurbannnnnnn :D:D

aLone

aLone

Üye
artisitk yapma benim ikizmde kullanıyo ama aynı anadan çıktık zeka farkı mı olur hiiç:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...