Sokak dövüşü bilgisi olan içeri->

Sponsorlu Bağlantılar

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Sokak dövüşü bilgisi olan içeri->
Arkadaşlar ben Skotohokan Karate-Do yapıyorum ama sokakta karate kullanamıyorum.Bu yüzden biraz daha sert ve sokakta uygulayabileceğim bir spor olan Muay thai ve Kick box denemeleri yaptım.Kickboxun tekmeleri,Muay thainin yumruk,dirsek pozisyonları ve karatenin dengesiyle birleşince sakin ama etkili bir dövüş şekli oluşturdum.Sokakta işe yaradı fakat bulunduğum yerde kick box kursu kapanınca teknikleri evde çalışmaya başladım.Zaten muay thai tekniklerini bilmiyordum internetten izleyerek pozisyonlarını tekrar ediyordum.Karateye devam ediyorum fakat çok ağır teknikler olmadığı için beni yavaşlatmaya başladı.Bende evde çalışarak kendimi geliştirmeye karar verdim 1_sizce evde nasıl çalışmalıyım?
2_Sokak dövüşünde beni neler geliştirir?
3_Daha güçlü yumruk atmak için ne yapmalıyım?
Bilgisi olan arkadaşlar biraz yardımcı olsunlar.Başka sorusu olan arkadaşlar da burada yazsın ben de bilgilenmek isterim.Yani sorularınızı bu konuda yazarsanız sevinirim bende bilgilerimi payaşmaya çalışacağım.

- - - Eklendi - - -

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Kum torbasını yumrukla,bir de elini daha hızlı değil de daha etkili yumruğa alıştır bir hareketle işi bitirmek:)
Osmanlıda tokatçılar vardı onlar bile avuçları nasır tutsun diye mermere tokat atarlardı:)

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
peki hızlı yumruk atmak için dumbell çalışsam beni yavaşlatır mı?

- - - Eklendi - - -

Bir de arkadaşlar balıkesirde önerebileceğiniz dövüş spor merkezi yada iyi bir fitness var mı?¿?

- - - Eklendi - - -

Kum torbasını yumrukla,bir de elini daha hızlı değil de daha etkili yumruğa alıştır bir hareketle işi bitirmek:)
Osmanlıda tokatçılar vardı onlar bile avuçları nasır tutsun diye mermere tokat atarlardı:)

İyi fikir arkadaşım deneyeceğim ama kum torbası yumruk gücümü arttırır mı yoksa yumruğumu hızlandırır mı?

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye

bu dediğini yaparsa parmaklarını sakatlama ihtimali çok yüksek olur örneğin parmağın kırılması çatlaması gibi o yüzden kum torbası basit bişey değil bilen birisi ile birlikte çalışmak en iyisi karete yapıcağına kick box a gitseydin benim gibi böyle olmazdı :) her yerde kullanıyorum hiç bi sıkıntısı yok ama yakalanırsan lisansını silerler :D

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
bu dediğini yaparsa parmaklarını sakatlama ihtimali çok yüksek olur örneğin parmağın kırılması çatlaması gibi o yüzden kum torbası basit bişey değil bilen birisi ile birlikte çalışmak en iyisi karete yapıcağına kick box a gitseydin benim gibi böyle olmazdı :) her yerde kullanıyorum hiç bi sıkıntısı yok ama yakalanırsan lisansını silerler :D

Saol karateyi bıraktım şimdi muaythai ve kıck box`a başladım.Tavsiyen için teşekkürler başka tavsiyelerin varsa Lütfen Yaz :)

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
tam olarak ne tavsiyesi istiyorsun sen sokak dövüşü başka kick box başka :D muay thai o kadar iyi değil çok sert yani yanlış bi hareketinde sakat kalırsın :D gerçi kick box bundan pek farksız değil ama öyle işte yani ne tavsiyesi istiyorsun söyle bayrama kadar cevaplıyım bayramda istanbul dışına çıkcam o yüzden yazamam he bu arada 7 yıldır kick box yapıyorum

enterneoll

enterneoll

Üye
bende 7 aydır yapıyorum kick box ve muay thai :) Sokakta işe yarar ama ben spor olsun diye gidiyorum

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
AssassinmasteR

AssassinmasteR

Üye
Etkili ve hızlı bir yumruk atmak için yumruğunu okuldan destekleyerek vurman lazım tüm vücudunun ağırlığını vermen lazım

Enes

Enes

Üye
Omuzunu düzgün kullanırsan destekli yumruğu patlatırsın :) haa kroşe, aparkart atacaksan o da senin gücüne kalmış. ama omuz destekli yumruğun boşa çıkarsa omuzunda çıkabilir falan filan :D

- - - Eklendi - - -

evde çalışacaksan kendi vücut durumuna göre dumbell alacaksın iki tane. setli bir şekilde çalışacaksın tabi setli olması kasları tahrip etmemek için aşırı yüklenirsen kas yırtılır ve daha sonra uğraş işin yoksa.

he ayrıca ilk vuran kazanır sokakta :D kulağa vur, kulağa alınan darbe dengeyi bozar :D çeneye çok vurma çıplak elle boyun kırmak ihtimali var bunu göze alma :D çok canileştim ama olsun :D

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Omuzunu düzgün kullanırsan destekli yumruğu patlatırsın :) haa kroşe, aparkart atacaksan o da senin gücüne kalmış. ama omuz destekli yumruğun boşa çıkarsa omuzunda çıkabilir falan filan :D
Aynen öyle benim arkadaşım yanımda yumruğu boşa çıktı ve omzu çıktı. Bunu yaparken çok dikkatli olman gerek. Gücü omuzdan alman vücudunun ağırlığını kolunda toplamanı sağlar. Sonrası hedefe kalmış en önemlisi nereye vuracağın. Evde kum torbasıyla çalışılır ancak Emre'nin dediği gibi eğer abartır bilinçsiz çalışırsan sakatlanma ihtimalin var. Teknikleri burada yazamayız ancak video izleyerek öğrenebilirsin. Ama spor salonuna gidip bi hocanın gözetiminde çalışmanız sağlığın açısından çok iyi olur...

- - - Eklendi - - -

Evde çalışacaksan kendi vücut durumuna göre dumbell alacaksın iki tane. setli bir şekilde çalışacaksın tabi setli olması kasları tahrip etmemek için aşırı yüklenirsen kas yırtılır ve daha sonra uğraş işin yoksa.

he ayrıca ilk vuran kazanır sokakta :D kulağa vur, kulağa alınan darbe dengeyi bozar :D çeneye çok vurma çıplak elle boyun kırma ihtimali var bunu göze alma :D çok canileştim ama olsun :D

Taktiklere bak sen :ehe

Enes

Enes

Üye

Aynen öyle benim arkadaşım yanımda yumruğu boşa çıktı ve omzu çıktı. Bunu yaparken çok dikkatli olman gerek. Gücü omuzdan alman vücudunun ağırlığını kolunda toplamanı sağlar. Sonrası hedefe kalmış en önemlisi nereye vuracağın. Evde kum torbasıyla çalışılır ancak Emre'nin dediği gibi eğer abartır bilinçsiz çalışırsan sakatlanma ihtimalin var. Teknikleri burada yazamayız ancak video izleyerek öğrenebilirsin. Ama spor salonuna gidip bi hocanın gözetiminde çalışmanız sağlığın açısından çok iyi olur...

- - - Eklendi - - -

Taktiklere bak sen :ehe

mesela kendini geriye çekerek yumruk atmayı öğrenmesi gerek karsıdan gelen darbe bosa cıkar onunki tutarsa değmeyin keyfimize bu savaş bizimdir :D :D neyse yeter bu kadar yahu :D

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye

mesela kendini geriye çekerek yumruk atmayı öğrenmesi gerek karsıdan gelen darbe bosa cıkar onunki tutarsa değmeyin keyfimize bu savaş bizimdir :D :D neyse yeter bu kadar yahu :D

Gülmekten yerlere yattım şu an :D:D:D