"Sokağa atacak paramız yok."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Sokağa atacak paramız yok."


[h=2]Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, kulübün son yıllarda yaptığı yıldız oyuncu anlayışına dayalı stratejiyi uygulamayacaklarını ve farklı bir anlayışla hareket edeceklerini söyledi[/h]
Kıran, kulübün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’nin ekim ayı sayısında yer alan röportajında, transfer politikalarının yanı sıra geleceğe dair düşüncelerini anlattı.

Görevini beş aydır sürdürdüğünü vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "İlk geldiğimizde öncelikle durum tespiti yapmamız gerekiyordu. İçinde bulunulan şartlar zorluydu. Bir felsefe ortaya koymamız gerekiyordu. Son dönemlerine baktığımızda Beşiktaş’ın kendi özelliklerinden farklı bir politika izlediğini gördük. Son yıllarda gösterişli, yıldız oyuncu transferlerinden başarı beklenmişti. Buna saygı duyarım ancak bu tercihin Beşiktaş’ta yürümediğini alınan neticelerle gördük. Beşiktaş’ın tarihine baktığımızda, diğer iki rakibine oranla farklı bir strateji izleyerek başarılı olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Her adımda Beşiktaş’ta kök salmış kültür ve değerler sistemini korumayı gözeterek yol aldıklarını kaydeden Kıran, şöyle devam etti:

"İstisnasız hiçbir oyuncuya salt ekonomik perspektiften bakmadık. Bunda çokça eleştirildiğimiz zamanlar da oldu, ama kim olursa olsun Beşiktaş için bir futbolcunun iyi olmasından önce, kulübümüzün değerleri, hareket biçimi, tavır ve duruşu ile uyumlu olmasına öncelik verdik. Beşiktaş’ın prensip sahibi bir duruşu vardır. Bu duruş ve değerler sistemi, içtenlikle söylüyorum ki, bizim için ekonomik gerçeklerin önünde giden, olmazsa olmaz bir durumdur. Öte yandan şunu bir kez daha gördük ki, Beşiktaş’ın mümkün olduğu kadar kendi değerlerini bulup, yetiştiren, onlara dışarıdan birkaç takviye yaparak takım oluşturan ve bunun sonucunda da ciddi başarılar elde eden bir yapısı var. ’Biz bu yapıya dönelim’ dedik. Beşiktaş büyük ve imkanları olan bir camia. Bu tercih ilk başta taraftarımızda bir endişe yarattı, ancak biz her söylemimizde sabırlı olmalarını, yaptığımız her hareketin belli bir strateji dahilinde olduğunu anlatmaya çalıştık. Bize güvenmelerini, çalışmalarımıza inanmalarını istedik. Teknik heyetimizin talep ve kararları ile yönetimin imkanlarını birleştirerek, bir planı hayata geçirdik. Artık ne mutlu ki taraftarımız da Beşiktaş’ın doğru hamleler yaptığına inanıyor. Kanaatim Türk futbolunun da ihtiyacı olan budur. Bu topraklarda Türk futbolunu zirveye taşıyacak nice gizli değerler var. Bunların örneklerini de çokça gördük. Gelir-gider dengesi içinde, kendi topraklarındaki değerlerle varlık gösteren bir futbol takımı hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla Türk futbolunun bundan sonraki transfer politikalarında yol gösterici olabilirsek ne mutlu. Beşiktaş’ın ötesinde ülke olarak sokağa atacak paramız yok. Bunun faturası hep ağır olmuştur."

"İzleme komitesi kurma hedefindeyiz"

Menajerlik sisteminde sorunlar olduğunu ifade eden Tamer Kıran, bir izleme komitesi kurma hedefinde olduklarını dile getirdi.
Kulüplerin izleme komitesi olmadığı ya da doğru işlemediği için salt menajerlerin tavsiyesiyle oyuncu transferi yapıldığını belirten Kıran, "Türkiye’de ’oyuncunun karakteri, disiplini, iş ahlakı, değerleri size uygun mu?’, ’Takımda verimli olacak mı?’, ’Kültüre uyum sağlayabilecek mi?’ gibi soruların cevaplarına bakılmadan; birkaç maç videosu izlenerek ve ’iyi oyuncu-kötü oyuncu’ denilerek anlaşma yapılan bir sistem var. Bu sorunların ortadan kaldırılabilmesi için, bir izleme sisteminin kurulması ve yaşatılması gerekiyor. İzleme komitesi kurma hedefimize dönük çalışmalarımız tahminen 2-3 ay içerisinde tamamlanır. Avrupa kulüplerinin izleme sistemlerini inceledik. Türkiye;deki gerçekleri de göz önüne alarak optimum sistemi kurmaya çalışıyoruz. Takımın ihtiyacı belirlendiği zaman kulüp, o ihtiyacına göre futbolcu taramasını kendi sistemi içerisinden yapacak. Raporlar, oyuncular canlı izlenerek ve her yönüyle takip edilerek oluşturulacak. Oyuncunun menajerine daha sonra ulaşılacak. Yurt dışı ve içinden izlemecilerden faydalanacağız. Kulübün devamlı çalışanı 4-5 izlemecisi ve bu kişilerin bir amiri olacak. Komite üyeleri de tercihan eski futbolculardan oluşacak" diye konuştu.

"Bireyler yıldız değil, ekip yıldızdır"

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Kıran, oyuncunun değil takımın yıldız olması gerektiğini söyledi.

Bireysel yıldızlardan ziyade, takımın yıldız olmasına yöneldiklerini anlatan Kıran, "Bizim sistemimizde bireyler yıldız değil, ekip yıldızdır. Buna futbolcusundan, masörüne, sağlıkçısına, yöneticisine kadar herkes dahildir. Bu bir tercih meselesidir, buna saygı duyulması gerekir. Bu şekilde başarının geleceğine inancımız tamdır. Bunun neticesinde hareketleriyle, disipliniyle, iş ahlakıyla, aile yaşamıyla Beşiktaş’a hizmet edebileceğini düşündüğümüz, takım oyuncusu olduğuna inandığımız arkadaşlarımızla yola devam etme kararı aldık. Birbiri için koşan, birbirinin açığını kapatmaya çalışan, başarı odaklı bir takım kurduk. Çeşitli sebeplerle bazı almak istediğimiz oyuncuları alamamış olabiliriz, ama elimizdeki takımdan son derece memnun ve mutluyuz. Takımın havasının bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Beşiktaş’ın hedefi

Tamer Kıran, "Sizce Beşiktaş’ın hedefi ne olmalıdır?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

"Beşiktaş çok büyük hedefleri hak eden bir takım, kuruluşundan bugüne içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun her zaman hedef ve ideal sahibi olmuştur. İnsanların, camiaların kısa, orta, uzun vadede hedefleri olmalıdır ki nereye yürüdüğünü bilsin. Önceliğimiz şu oldu; mevcut durum analizi ve kangren olmuş sorunları çözmek. Bu konuda oldukça mesafe kat ettik ve daha da yapacağımız şeyler var. Bir kere ekonomik manada kulüplerin başındaki insanlar ’Burası benim şirketim olsa, nasıl davranırım?’ diye düşünüp, ekonomiyi öyle idare etmeliler. Bu konuda tek vücut olduğumuzu düşünüyorum. Daha sonra yapmamız gereken ise, bugün Türk futbolunun en büyük markalarından biri olan Beşiktaş’ı bir dünya markası haline getirmektir. Altyapınızı sağlam tutacaksınız, ekonomik girdileriniz ve çıktılarınız doğru orantılı olacak ve büyük fotoğrafı göreceksiniz. Biz bunu başaracağımızı biliyoruz ve her şeyden evvel inanıyoruz. Böyle planlayıp baktığınızda, Beşiktaş’ın hedefi ileride Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmaktır. Sportif başarı tesadüflerle gelmez."

Taraftarların sahada mücadele eden takımı gördüğünü vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Bireysel olarak oyunculara değil, takıma, formaya ve Beşiktaş ismine sahip çıksınlar. Spekülatif söylemler karşısında aklıselim davransınlar. Başarı, sadece şampiyonluk demek değil, 109 yıllık Beşiktaş tarihine zarar verecek davranışta bulunmamak, gerek saha içinde gerekse saha dışında Beşiktaş formasının hakkını sonuna kadar vermektir" diye konuştu.

Beşiktaş’taki yöneticiliği

Kıran, Beşiktaş’taki yöneticiliği ile ilgili ise şunları söyledi:

"Beşiktaşlı olmaktan gurur duyduğum en önemli özellik; geçmişten beri diğer iki rakibimize göre daha az imkanımız olmasına rağmen, onlarla mücadele içinde olmamız, çoğu zaman onları geçmemiz, geçildiğimiz zaman da kimi haksız uygulamalara maruz kalıp şerefli ikincilikleri yaşamamızdır. Bir kere ben önce taraftarım. Taraftarlık gönül vermektir. Almak değil, karşılıksız vermektir. Hiçbir zerresinde profesyonellik yoktur. Gönül verdiğim takımın ihtiyacı olduğu bir dönemde, zamanınızdan, ailenizden, işinizden de olsa vermenin, ’feda; zamanı’ geldiğini düşündüm. Bize de yöneticilik düştü. Payıma düşen bu sorumluluktan dolayı da çok mutluyum. Biz sadece gönüllüleriz. Gönüllü olmakla profesyonel olmak arasında en temel fark, bireysel kazanç beklememektir. Bizler, kulübümüzün maddi manevi kazanmasını amaç edindik, bu yüzden önce taraftarım ve gönüllüyüm diyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt