Soğan Yemeye Başlamanın 5 Nedeni

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Soğan Yemeye Başlamanın 5 Nedeni
Soğan Yemeye Başlamanın 5 Nedeni



Soğan Allium ailesinin bir üyesidir ve
keskin koku ve etkileri teşvik soğan sağlığı
birçok sorumludur sülfür içeren bileşikler
bakımından zengindir.




Kardiyovasküler Faydaları

kükürt bileşikleri bir anti pıhtılaşma kapasitesi soğan
iş bulunan ve kan trombosit hücrelerinin birlikte topaklanma
istenmeyen önlemeye yardımcı olduğuna dair kanıtlar vardır.

Bu soğan en sülfür bileşikleri kolesterol ve
trigliserid kan düzeyleri daha düşük ve aynı zamanda
kırmızı kan hücrelerinde hücre zarının işlevini artırabilirsiniz
gösteren kanıtlar da vardır. Genel beslenme bağlamında
soğan yararları kalp krizi önlenmesi için uzanır.
Soğan olağanüstü flavonoid içeriği bu araştırma
bulgularını desteklemektedir.




Kemik ve bağ dokusu faydaları

İnsan çalışmalar soğan kemik yoğunluğunu artırmak yardımcı olabilir
ve kemik yoğunluğu kaybı yaşıyorsanız menopoz yaşı kadınlar üzerinde
özel yarar olabileceğini göstermiştir. Ayrıca, menopoz yaşından gün almış
kadınların soğan günlük beslenme ile kalça kırığı riskini azaltmak için mümkün
olabilir kanıt yoktur. Yaşlı kadınlarda kemik yoğunluğu bu araştırma,
ayda bir veya daha az gibi soğan çok nadir yeme çok yarar sağlamadı.
Soğan günlük tüketim kemik yoğunluğu için faydaları artırır.
Eğer diyet planı içine dahil zaman Yani soğan eksik yok.
Lütfen bağ dokusu bileşenlerinin birçoğu oluşumu için kükürt gerektiren
soğan yüksek kükürt içeriği bağ dokusu doğrudan faydalar sağlayabilir.


Anti enflamatuar yararları

Bu Allium sebze yine de önemli anti inflamatuvar
yanıt sağlamak için gösterilmiştir. Soğan ampul kısmında
bulunan eşsiz bir kükürt molekül bağışıklık sisteminin önemli
bir rol oynamaktadır ve savunma aktivitelerinden biri büyük
ölçekli inflamatuar yanıtların tetikleyen makrofajlar özgü
beyaz kan hücrelerinin etkinliğini inhibe ettiği gösterilmiştir.
Soğan antioksidanlar anti-inflamatuar kaynakları size.
Bu antioksidanlar vücudunuzdaki yağ asitlerinin oksidasyonu
önlemeye yardımcı olur. Eğer okside yağ asitleri düzeyi düşük
olduğunda, vücudunuz daha az inflamatuar mesajlaşma moleküller
üretir ve iltihap seviyenizi kontrol altında tutulur.

Kanser koruma

Soğan birçok kanser riskini azaltmak için gösterilmiştir,
sadece orta miktarlarda tüketmek bile . , Kolorektal laringeal ve
over kanseri riski diyet soğan makul miktarlarda ile birlikte azalır
hangi türleridir. Bu vejetaryen tam kanseri ile ilgili fayda elde etmek
istiyorsanız küçük soğan porsiyon veya seyrek soğan alımının
tarafında err yok. Tarifi en az bir bütün soğan eklemeyi deneyin.
Bireysel kısmının boyutları açısından yemek için oturduğunuzda,
yarım soğan eşdeğer tüketmeye çalışın.

Diğer sağlık yararları

Soğan kan şekeri dengesinin iyileştirilmesi için potansiyel göstermiştir,
bakteriyel enfeksiyon önlemeye yardımcı olur. Kükürt bileşikleri ile birlikte,
soğan bulunan flavonoid quercetin bu antibakteriyel yararlar sağlanmasına
yardımcı olur. Bazı çalışmalar on dakika soğan en sağlık yararlarından bazıları
etkileyebilir için buhar maruz kalma içeren bu durumda doğranmış ama pişmiş
ve ısı maruz kalma süresi yapılmadığının soğan depolama bu uzunluğunu
göstermektedir. Bu nedenlerden dolayı, özel bir dikkat bu sebze taşınması ve
yemek pişirme, depolama gereklidir.


 

Benzer Konular

haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
405
haydaravısyon
haydaravısyon
Cevap
2
Görüntüleme
669
haydaravısyon
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
417
Doğuş Pertez
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
455
Haydar


Üst Alt