SMS'te tarihi rekor kırdık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
SMS'te tarihi rekor kırdık
Cep telefonunu elinden düşürmeyen Türkiye, SMS'te (kısa mesaj hizmeti) tarihi rekor kırdı. 2012'nin Temmuz-Ağustos-Eylül dönemini kapsayan 3. çeyrekte, Türkiye'de gönderilen toplam SMS sayısı bir önceki çeyreğe göre yüzde 10.5 artışla 46.1 milyar adete ulaştı. Bu rakamla tarihinin en yüksek SMS trafiğini geçtiğimiz çeyrekte yaşayan Türkiye'de, günde ortalama 513 milyon, saatte ise 21 milyon SMS atıldı.

SANİYEDE 6 BİN KISA MESAJ ATILIYOR
İnternet üzerinden ücretsiz mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte bu yıl İspanya başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde ortalama yüzde 10 ile yüzde 20 düşen SMS trafiğinin tersine Türkiye'de, GSM operatörlerinin kampanyalarını yanısıra, Ağustos ayındaki Bayram trafiği, cep telefonu kullanıcılarına saniyede yaklaşık 6 bin (5937) SMS attırdı.

WHATSAPP'İ BİLEN YOK!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2012 Yılı 3. Çeyrek Pazar verilerine göre 3G abone sayısı 40.2 milyona erişirken, cepten internete girenlerin sayısı 3. çeyrek sonu itibariyle son bir yılda yüzde 140 artışla 9.7 miyona dayandı. Yılbaşına göre mobil abone sayısı 65.3 milyondan 67.1 milyona çıkarken, sabit telefon abone sayısı 15.2 milyondan 14 milyona, ADSL internet abone sayısı da 6.7 milyondan 6.6 milyona geriledi. Mobil internet kullanıcı sayısındaki artışla birlikte SMS'te de rekor kırılması, WhatsApp, Viber, iMessage gibi akıllı telefonlardaki internet üzerinden ücretsiz mesajlaşma hizmetlerinin Türkiye'de sanıldığı kadar yaygın kullanılmadığını da ortaya koymuş oldu.
 


Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bu ülkede genç denilen grup çok bozuk
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
bu da kanıtı
 
ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
mesajların çoğu : "tmm, .d, xd , :D, by veya bb..." olarak gönderiliyordur :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt