SMS' lerde 1 Nisan 2008 'den itibaren "Türkçe Karakter" Sorunu Resmen Çözülüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
SMS' lerde 1 Nisan 2008 'den itibaren "Türkçe Karakter" Sorunu Resmen Çözülüyor.
Türkçe karakterlere geçişle birlikte SMS’ten 2 yerine 1 mesaj parası alacak. Buna göre SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olacak

Cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren yüzde 50 daha ucuz olacak. Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak.

Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri ‘Eski telefonla Türkçe SMS atılsa bile 31 Mart’tan sonra biz bunları tek bir kısa mesaj gibi ücretlendireceğiz’ dediler. Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler.

ARTIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

İlk GSM sistemleri, alfabe oluşturulurken, Türkçe, İspanyolca gibi birçok özel karakteri olan dillerin bu alfabede yer almadığını ifade eden uzmanlar ‘Bu tabi tüketiciler açısından büyük bir sorundu. Tüketiciler tek SMS attıklarında 2 SMS’le ücretlendiriliyordu’ diye konuştular. Turkcell, Avea ve Vodafone, SMS’lerdeki Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılması ile ilgili aldığı kararın ardından gerekli çalışmaları yaptılar.

Milliyet' den derlenmiştir.

POWER

POWER

Üye
Çok sevindirici :)

Yaşasın Türkçe karakterler ;)

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Yani Yarından Itibaren Türkçe Karakterler Kullanıma Giriyor Demek. Güzel Sevdindirici Bir Haber.

pomax

pomax

Üye
ucuzladı derken normal karakterlerdede bir ucuzluk war mı hane 1 kontör falan

alemburda

alemburda

Üye
BAKALIM BUGÜN 1 NİSAN UMARIM ŞAKA YAPMAMIŞLARDIR :ehe
FİYATLARDA EN İYİ VADOFONE GÖZÜKÜYOR

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Evet şu an resmen Türkçe karakterler ekstra ücretlendirilmeden direk gönderiliyor sanırım tek sms ücretine. Artık "ı" yerine "i" yazmaya gerek kalmayacak :)

leiche

leiche

Emekli Yönetici
süper oldu ya :)

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Mükemmel

aNıL67

Üye
FIStIk gİBİ KaMpANYayMıŞ:oke:

--------------- Ekleme ---------------

BİDe TÜRcCeLL AL HaYaTI YaŞAa:)

UltiCode

UltiCode

Üye
sonunda "sıkıldım" derken mecburen büyük harflerle "SIKILDIM" yazmaktan kurtulduk :D

'_ergin_'

'_ergin_'

Üye
güzel paylaşım saol

emin dayı

emin dayı

Üye
evet resmen faaliyete girmiş durumda beyler 5 günden beri 10/20 parçalık mesaj gönderiyom tek parça halinde gidiyor yani normalde 10 defada gitmesi gereken mesajım tek seferde gidiyor artık buna en çok ben sevindim eskisi gibi t9 sözlüğünü kullana biliyorum

yasim

Üye
arkadaşlar benim sormak istediğim birşey var. n70 model bir telefonum var. türkçe karakterleri kullanmaya başlamadan önce kaç karakter kaldığını normal bir şekilde yazıyordu. ancak türkçe karakter kullandığımda 5-6 karakter birden gidiyordu. şimdi biz türkçe karakterleri kullansak bile kaç karakterlik msj kaldığını nasıl anlayabiliriz.

Lycan___

Üye
en sonunda yaa yapmaları cok güzel olmusss

alemburda

alemburda

Üye
hele şükür düzelttiler ama ben hala el alışkanlığı harfi büyük yazıp yazmaya devam ediyorum :kop:

yusufucan

yusufucan

Üye
hanı bende neden Öyle değiLLL ben Hala Devam Ediyor..Hattım Avea ????

Lion Heart

Lion Heart

Üye
o telefondan kaynaklanıyor olabilir. Muhtemelen yeni firmware ile sorunu düzeltirsin çünkü 1 temmuz dan itibaren bu özelliği desteklemeyen telefonların ithalatı yasaklanacak.

iskenlii

iskenlii

Üye
Çok iyi olur

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
yaşasın artık "sıkıldım"kelimesini kullanabileceğim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt