SMART Hard Disk Hatasi yardimlarinizi bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
SMART Hard Disk Hatasi yardimlarinizi bekliyorum
pc acilirken su hatayi veriyor ve ENTER lamadan acilmiyor resim cekemedigim icin aynen yaziyorum.

SMART Hard Disk Error

The SMART Hard Disk check hasdetected an imminent failure. To ensure not data lass. Please backup the content immediately and run the Hard Disk test in System Diagnostices.

Hard Disk 1
(301)

F2 System

ENTER- Continue Startup

For more information Please visit w.hp.com/go/techcenter/startup

pc markasi HP DV5 1005 et serisi
NOT: iki aydir bu sekil kullaniorum format atim kac kez fakat ayni

sanirim diskte bi sorun var ama neyapacaz disk uc bolum halinde 250 GB fakat bir bolumune bicimlendirme yapamiyorum sanirim sorun orda var

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Diyorki orada, S.M.A.R.T. sistemi yakın zamanda veri kaybıyla sonuçlanabilecek bir sakatlık tespit etti.
Hemen yedek alıp System Diagonicstic menüsünden diski taratın. Bu seçimin o F2 ile girilen menüde olması gerekli.

Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız hiç elleşmeden servise.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Kaç tane yerel disk kullanıyorsanız , her biri için hata denetleme servisini çalıştırın...Sistem açılışında hataları bulup onarmaya çalışacaktır...Sonucu belirtin...

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
Kaç tane yerel disk kullanıyorsanız , her biri için hata denetleme servisini çalıştırın...Sistem açılışında hataları bulup onarmaya çalışacaktır...Sonucu belirtin...

uc bolum hocam c de sistem kurulu dieri bicimlendiriliyor fakat birtanesi bicimlendirilmiyr
hata denetleme derken nasil calisiyor win 7 kullaniyorum

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Diskin özelliklerine girin , hata denetimini çalıştırın...Yani sürücüdeki hataları denetlemeye çalışın...Bakalım denetleme sonucu sağlam çıkacak mı ?...

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
AYGIT veya diskte hicbir sorun bulunmadi diyor ama d yani uc bolumden birine bicimlendirme yapmiyor yavas seciliyken hizlida iken bicimlendiriyor

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Benzer sorunu harici harddiskimde yaşamıştım...Biçimlendirmek istediğin bölümdeki varsa önemli belgelerini farklı bir bölüme taşı...Format CD sini tak ve format ekranını aç...Orada biçimlendirmek istediğin bölüme işletim sistemini kuracakmış gibi yapacaksın...Önce diski sil sonra biçimlendirme modunu hızlı yap...Ancak işletim sistemini kurma sırasına gelince CD yi çıkarıp işlemi iptal et...Sonra tekrar bu şekilde format ekranına gel...Bu sefer yavaş biçimlendirmeyi seç...Ancak işlem çok uzun sürecektir yani bende öyle oldu...Yaklaşık 30-40 dakikada biçimlendirebildi...Sonra işletim sistemi kur ekranı geldiğinde tekrar CD yi çıkarıp işlemi iptal et...Daha sonra bilgisayarını normal bir şekilde başlat ve biçimlendirmek istediğin sürücüyü bilgisayarımdan girerek veya aygıt yöneticisinden biçimlendir...

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
ok deniycem yarin sonuc degisir ins yazarim

--------------- Ekleme ---------------

hocam dediginiz gibi yaptim fakat yavas bicimlendirme % 39 dan sonra duruyor ve devam etmiyor bi saat kadar bekledim degisen birsey olmadi

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
yokmu baska cozumu olan arkadaslar

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Başka çözüm yok birader.
O diski format atmadan, F2 ile girilen menüden S.M.A.R.T. menüsünde biryerlerde bulunan tarama seçeneğiyle tarayacaksın. Bu yani. Başk ne yaparsan yap diskin fiziksel bozukluğunu işaretleyemezsin.
Burda senin için çırpınan iki adamın uğraşmalarını yok sayıyorsun. Herşeyi söyledik.

izmirligenc

izmirligenc

Üye
    Konu Sahibi
Başka çözüm yok birader.
O diski format atmadan, F2 ile girilen menüden S.M.A.R.T. menüsünde biryerlerde bulunan tarama seçeneğiyle tarayacaksın. Bu yani. Başk ne yaparsan yap diskin fiziksel bozukluğunu işaretleyemezsin.
Burda senin için çırpınan iki adamın uğraşmalarını yok sayıyorsun. Herşeyi söyledik.

hocam esfg yok saymak nedemek yukarda nedved arkadasin dedigi sekil de yaptim hizli bicimlendirmeyi norml yapti fakat ikinci yavas bicimlendrme % 39 dan sonra 1saat beklememe ragmen sonucsuz kaldi f2den hard disk ve bi kac tane daha secenek cikiyor bi ara hepsini denemistim ama sonuc vermemisti olmasa yarin resim cekeblrsn eklerim ve f2 secenegine bir daha bakarim

xxab

Üye
Magıc partition 8 tr indir birde onunla dene...

Üst Alt