Sizce Süper Toto Süper Lig'in En iyi Kalecisi Kimdir

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce Süper Toto Süper Lig'in En iyi Kalecisi Kimdir

  • Fernando Muslera

    Kullanılan: 22 55.0%
  • Onur Recep Kıvrak

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Rüştü Reçber

    Kullanılan: 2 5.0%
  • Tolga Zengin

    Kullanılan: 5 12.5%
  • Volkan Demirel

    Kullanılan: 11 27.5%
  • Diğer Belirtiniz

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    40
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sizce Süper Toto Süper Lig'in En iyi Kalecisi Kimdir
Fernando Muslera






Muslera, 16 Haziran 1986'da Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te dünyaya geldi. 2004 yılına kadar Uruguay'ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel kariyerine başladı. 2 yıl boyunca A Takım'da görev yaptıktan sonra kiralık olarak Nacional'de forma giymeye başladı.

Nacional'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Muslera, kendisine gelen transfer teklifleri arasında İtalyan ekibi Lazio'yu tercih etti. Muslera 2007 yılı yazında 3 milyon euro bedelle Lazio'ya transfer oldu.

DÖNÜM NOKTASI 2008/09 SEZONUNUN İKİNCİ YARISI OLDU
Muslera için Lazio kariyeri hiçte beklendiği gibi başlamadı. Peruzzi'nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta'nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması beklenen Muslera, genç yaşında devraldığı Lazio kalesine yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği 5 golle ara vermek zorunda kaldı. Muslera ilk sezonunda sınırlı sayıda ligde ve kupada forma giyebildi.

2008-09 sezonu da Muslera için pek iyi başlamayacaktı. Arjantinli kaleci Carrizo'nun arkasında yedek soyunan Muslera ilk 20 hafta boyunca yedek kulübesinde oturdu. Ancak ligin ikinci yarısı belki de Muslera'nın kariyerindeki dönüm noktalarından biri oldu.

Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi'yle de sorunlar yaşayan Arjantinli Carrizo, yerini Muslera'ya kaptırdı. Uruguaylı file bekçisi ilk maçlardaki tutukluğuna karşın yavaş yavaş ısındığı eldivenleri bir daha çıkarmadı ve ligin son 3 haftası hariç İtalya Kupası'nda da tüm maçlarda forma giydi. Özellikle o sezon takımının İtalya Kupası'nda final oynamasında büyük pay sahibi olan Muslera, Sampdoria'yla oynadıkları final maçında da Cassano ve Campagnaro'nun vuruşlarında gole izin vermeyerek takımını İtalya Kupası zaferine taşıdı.

Bu üstün başarısında sonra Lazio kalesini kapan Muslera, bir sonraki sezon ligde 36 maçta forma giydi. Bu maçların 7'sinde gole izin vermeyen genç file bekçisi Inter'le oynadıkları ve 2-1 kazandıkları İtalya Süper Kupası maçında "En İyi Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

DÜNYA KUPASI'NIN PARLAYAN YILDIZI
Kulübündeki başarı performansı nedeniyle milli takıma da seçilen Muslera, yavaş yavaş kaleyi devraldığı Uruguay Milli Takımı'yla Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde yıldızını parlattı.

Grup maçlarında hiç gol yemeyen genç Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan'ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Muslera'lı Uruguay Milli Takımı Güney Afrika'da Dünya 4'sü olarak dikkat çekecekti.

Fernando Muslera bu yaz oynanan Copa America'da (Güney Amerika Futbol Turnuvası) gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay'ı finale taşıyan isimlerin başında geldi. Uruguay Milli Takımı Peru'yu Suarez'in golleriyle 2-0 yenerek finale yükselirken Muslera özellikle Arjantin'le oynadıkları çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez'in vuruşunu kurtarması ile yine tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz sezon Lazio formasını 36 maçta giyen Fernando Muslera, kalesinde 39 gol gördü, 13 maçta ise hiç gol yemedi. Muslera genç yaşına rağmen kariyerine bir İtalya Kupası, bir İtalya Süper Kupası ve bir de Dünya Kupası 4.'lüğü sığdırdı.



Rüştü Reçber










Rüştü Reçber, 10 Mayıs 1973 tarihinde Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Küçükköy’de dünyaya geldi. Futbola santrfor olarak başlayan Rüştü Reçber, kalecilikteki yeteneğinin keşfedilmesiyle birlikte kariyerinde basamakları hızla çıkmaya başladı ve dünyanın sayılı kalecileri arasına ismini yazdırdı. İsmini ilk olarak Ümit Milli Takım’da sergilediği başarılı performansla duyuran Rüştü Reçber, 2002 yılında A Milli Takımımız’ın Dünya Üçüncüsü olmasında çok önemli bir rol oynadı ve UEFA tarafından “Yılın kalecisi” seçildi. 1994 senesinde Fenerbahçe’ye transfer olan, 2002-2003 sezonunda Barcelona’da forma giyen Milli kalecimiz, daha sonra Fenerbahçe’ye kiralık olarak geri döndü. Rüştü Reçber, 2007-2008 sezonu öncesinde Siyah-Beyazlı takımımıza transfer oldu.


Onur Recep Kıvrak









Onur Recep Kıvrak, 1 Ocak 1988 tarihinde Manisa'nın Alaşehir ilçesinde doğdu.Futbola Karşıyaka 'da başlayan Onur, 3 yıl bu kulüpte oynadıktan sonra 2007/08 ara sezonunda Trabzonspor'a transfer olmuştur.Trabzonspor'la ilk maçına 24 Ocak 2008 tarihindeki Gençlerbirliği maçında çıkmıştır. Onur Türk futbolunun gelecekteki en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilmektedir.

Mevki : Kaleci Kilo : 74
Ayakkabı Numarası : 44
Doğum Tarihi : 01.01.1988
Doğum Yeri : Alaşehir
Boy : 187
Oynadığı Kulüpler : Yeşilova, Karşıyaka, Trabzonspor








Tolga Zengin















Tolga, kariyerine amatör olarak Trabzon İdmanocağı kulübünde başladı.[1] 1998 yılında Trabzonspor altyapısına girdi. 1998-2003 yılları arasında PAF Takımda oynadıktan sonra 2003 yılında A takıma yükseldi, ancak aynı yıl sezon başında yapılan kamp sonrası PAF Takımı'na geri gönderildi. Trabzonspor'da ilk lig maçına 2 Ekim 2005 tarihli Galatasaray maçında çıktı. Bu maçta geçici teknik direktör Orhan Çıkırıkçı tarafından maça ilk 11 de sürülen Tolga, dört gol yedi ve maç 4-1 Galatasaray lehine sonuçlandı.
Galatasaray karşılaşmasından sonra uzun süre forma giyemeyen genç kaleci, 5 Şubat 2006 tarihli MKE Ankaragücü maçında tekrar formasına kavuştu.[3] 2006-07 sezonunda Jefferson'dan kaleyi devraldı ve o sezon ligde 18 maça çıktı.

Rüştü Reçber tarafından kendisinin veliahtı olarak gösterilen Tolga,[4] 2008-09 sezonunda Tony Sylva'nın transfer edilmesine karşın lisans sorunu yüzünden sezona birinci kaleci olarak başladı. Fakat 7. haftada 3 gol yediği Galatasaray maçından sonra kaleyi Tony Sylva'ya teslim etti ve daha sonra, hazırlık maçları da dahil, kadroya giremedi. Trabzonspor'un 1. kalecisinin 12 Mart 2011'de sakatlanmasiyla, ligin geri kalan kisminda Trabzonspor kalesini koruyup, Rustu Rencber'in su anda Besiktas'ta gosterdigi performansi gostermesi beklenmektedir.

Ayrıca Trabzonsporun Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 2011-2012 sezonunda Inter maçında kaleyi korumuş ve kalesinde devleşerek haftanın oyuncusu seçilmiştir.
Milli takım kariyeri

A Milli Takım formasını ilk kez 12 Nisan 2006 tarihinde Azerbaycan ile oynanan ve 1-1 biten dostluk maçında giydi. Tolga, Fatih Terim tarafından Rüştü ve Volkan'ın ardından üçüncü kaleci olarak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna çağrıldı ve turnuvanın yarı final maçında Almanya ile oynanan maçta sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle teknik heyetin onu forvette ya da başka bir mevkiide oynatacağı gibi haberler ve dedikodular çıksa da bu sade bir espriden öteye gidemedi.




Volkan Demirel







27 Ekim 1981 Fatih, İstanbul doğumlu Volkan Demirel 1.91 boyunda ve 92 kilo. 2002-2003 sezonunda Kartalspor'dan transfer edildi. Kaleci mevkiinde oynamaktadır.

Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı, 26 Nisan 2003'de Fenerbahçe - Samsunspor Türkiye Süper Lig maçıdır.

Başarıları:
Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig : 2003/2004, 2004/05, 2006/07
Türkiye Süper Kupası : 2007
UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final : 2007/08

Türkiye (A Milli Takım)
Avrupa Futbol Şampiyonası üçüncülük : Euro 2008
 


Samsun55''

Samsun55''

Üye
volkan
 
RonaS

RonaS

Üye
Volkan zaten En iyy Olduğu İçin A milli Takımının 1 numarası
 
arslansem

arslansem

Üye
Muslera
 
'Davut

'Davut

Üye
Şuanda Hepsi yaklaşık aynı kalitede hepside iyi kaleciler... Seçimim Tolga Zengin...(:
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
Fernando Muslera :alkis
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
fernando muslera
 
m542tf

m542tf

Üye
volkan demirel
 
yakup_281

yakup_281

Üye
cenk gönen ama tolga zengin
 
SHS

SHS

Üye
Fernando Muslera
 
Rock_in_Rollx2

Rock_in_Rollx2

Üye
sıralamam:muslera,tolga,rüştü,volkan.
 
Clapton

Clapton

Üye
Muslera harika kaleci ama bence ligin en iyi kalecisi 29 yaşında kaptanlıkla beraber patlayan Tolga Zengin bence.
 
ismail

ismail

Üye
tolga zengin =)
 
cargo3230

cargo3230

Üye
1- muslera 2-tolga 3- volkan özellikle gs de semih biraz daha pişsin ebueler falan dönsün gol bile yemez gibime geliyor... Hadi bakam hayırlısı....
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Kesinlikle Volkan ...:oke:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
volkan demirel
 

TheExplorer

Üye
Tolga da fena değil ama Muslera:oke:
 
'Sefer

'Sefer

Üye
Muslera
 

rahmanrıfat

Üye
muslera
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Volkan Demirel. Tartışmam kimseyle
 


Üst Alt