Sizce Nokia 600,700,701 başarılı olacak mı ?

• Evet, çok başarılı olacaklar.

Kullanılan: 7 24.1%
  • Evet ama sadece Nokia'nın piyasada kalmasını sağlayacak düzeyde başarılı olacaklar.

Kullanılan: 16 55.2%
  • Hayır, başarısız olacaklar

Kullanılan: 6 20.7%

• Kullanılan toplam oy
    29
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lenneth

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı telefon konusunda sıkıntı yaşayan Nokia sizce bu atağı ile başarılı olabilecek mi ?

Nokia 701 tanıtım

Nokia 700 tanıtım

Nokia 600 tanıtım

Uruloki

Üye
neden başarılı olmasın çoğu kişi böyle cihazlar istiyordu hızlı ve sağlam güzel özellikleri olan nokialar

Lenneth

Üye
    Konu Sahibi
neden başarılı olmasın çoğu kişi böyle cihazlar istiyordu hızlı ve sağlam güzel özellikleri olan nokialar

N8 ve C7'de büyük bir gazla piyasaya çıkmıştı, hatırlatayım. Sonra ne olduğunu gördük.. Gelmek bilmeyen güncellemeler, sorunlar..

Bu telefonlar hakkında ön yargım var o yüzden, maxicep halkınında fikrini almak istedim.

Mevcut telefonlara bile doğru dürüst destek sağlayamayarak çuvallayan ve son olarak Anna güncellemesini de eline yüzüne bulaştırarak tüm dünya kullanıcılarının tepkisiyle karşılaşan Nokia, böyle giderse bırakın başarıyı, bayağı dibe vurur!

Son 1-2 yıldır aşırı derecede müşteri ve akıllı telefon satışı kaybına uğrayarak rakiplerinin hayli gerisine düşen Nokia,
Gerek müşterilerini geri çekmek, gerekse elindeki müşterileri kaybetmemek için durmadan "yenilikler(!)" patlatıyor.
Yeni güncellemeler, yeni model telefonlar...
(Daha yazılımların, güncellemelerin ve donanımların testi tam olarak bitirilmeden, ülkeler için doğru dürüst çıkış ve sürülme takvimi oluşturulmadan...)

Amaç sürekli heyecan yaratarak müşteriyi elinde tutmak...
Ancak alelacele yaptığı duyurulara karşılık (takvimi hazırlanmadığı, hazırlıkları ve testleri bitmediği için) çıkmak bilmeyen güncelleme ve modelleri yüzünden herşeyi berbat ediyor.
iOS ve Android'le olan yarışında geri kalmadığını göstermek için altyapısı olmayan girişimlerle heyecan yaratmaya çalışan Nokia'nın sonu pek iyi görünmüyor!

Yere sağlam basmak, hazırlıkları ve takvimi tamamlayıp işe öyle girişmek, az ama öz iş yapmak yerine; çok ama kof iş yapmayı tercih ediyor!
Sözün özü şirketin Pazarlama Planlayıcıları feci halde sınıfta kaldılar, böyle büyük bir şirkette böyle başarısızlıklara avans verilmemesi gerekir normal koşullarda...

Eee ne diyelim...
Hepiniz bilirsiniz meşhur atasözümüzü:

"Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer..."

Saygılarımla

bulutsuzgece

uribaju

Üye
arkadaşım bunu iki cümlede de anlatabilirdin kısacası nokia biraz tembel ama yaptımıda tam yapıyor bu bir gerçek soruya gelirsek..başarılı olacaklarını düşünüyorum çünkü işlemcileri sayesinde belleyi en iyi seviyede kullanabileceklerini düşünüyorum

"Yaptı mı tam yapıyor" cümlesini, diğer üreticiler atağa kalkıp sağlam işler çıkarmaya başlamadan bir süre önce kullanabilirdik belki.
Ama son 6 ay içinde Nokia'nın destek kalitesi ve güncellemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle aynı sözleri söylemek mümkün değil gibi sanki.

Elbette Nokia hala dünyanın en büyük telefon üreticilerinden.
Öyle kolay kolay batmaz kendi istemedikçe ve kötü gidişe göz yummadıkça.
Sözün özü: İş, "planlama, pazarlama ve AR-GE" birimlerindeki personelin kovulup, yerine yeni stratejiler ve kaliteli hizmet üretecek personelin gelmesine bakıyor

uribaju

Üye
öylede adamlar biz annayı beklerken belleyi tanıttılar ve çok güzel bir güncelleme olduğunu herkes biliyordur haklarını yememek lazım aslında Türkiye'ye anna'nın gelmemesi hepimizi gerdi ama buda bir gerçek

ne kadar nokia düşmanı varmış, arkadaşlar kendi bölümünüze gidin o zaman burası nokianın bölümü.

bence başarılı olur, yazılımı çok hızlı, androiddeki özellikler var, hızlı web tarayıcı var, donanımı güçlü + olarak çoğu androidde olmayan nfc var, usb otg falan var, bildiğimiz üzere malzeme kalitesi de iyi, bence başarılı olur neden olmasın

androidli nokia istiyoruz

bak şu arkadaşımız güzel bi yazı yazmış,
2 dakika okuyuver.

pta123

Üye

yine yardırmışsın kardeşm

pRime.

Üye
Fiyatları uygun olduğu sürece neden olmasın.

bu telefonlardada güncelleme desteqinde tembellik yaparlarsa artık nokia standart kullanıcılara kalır bizm gibi prolara deqil

mezoart

Üye
701'e abayı yaktım resmen.Şimdiye kadar hiç telefon hevesim olmadı ama bu telefon bana çok çekici geliyor.Bence piyasada kalmasını sağlayacak kadar başarılı olacaktır Nokıa.Adamlar güncelleme felan demeseler her şey güllük gülistanlık kalıcaktı ne güzel, orada biraz yanlış yaptılar aslında.Her şey gerçekten hazır olduğunda ve bu güncelleme tüm ülkelere dağıtılabilecek duruma gelindiğinde haber verilmeliydi.Böylelikle toplumun tepskini çekmez, sempatisini kaybetmezdi Eski Toprak.
Ama bir yandan Iphone, Samsung, hatta LG gibi markalar baya atak gösterdi, özellikle Samsung bana göre.Sanırım şimdiye kadar hep başta olan Nokıa bu sefer ne yapacağını şaşırmış durumda.Aslında çok ilginç bunların yaşanması, belki bizim bilmediğimiz başka sorunlar olabilir...

Tepkiler: uribaju

m542tf

Üye
piyasada kalır ileriye taşıyamaz

nokia ve symbian için son maç bu zaten bu telefonlar tutmazsa nokia çok daha fazla kan kaybedecek ve işte o zaman ne yapıcağını şaşıracaktır.. Tabi olan bizim telefonlara olacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...