Sizce Nokia 600,700,701 başarılı olacak mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

• Evet, çok başarılı olacaklar.

Kullanılan: 7 24.1%
  • Evet ama sadece Nokia'nın piyasada kalmasını sağlayacak düzeyde başarılı olacaklar.

Kullanılan: 16 55.2%
  • Hayır, başarısız olacaklar

Kullanılan: 6 20.7%

• Kullanılan toplam oy
    29
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Lenneth

Üye
    Konu Sahibi
Akıllı telefon konusunda sıkıntı yaşayan Nokia sizce bu atağı ile başarılı olabilecek mi ?

Nokia 701 tanıtım

Nokia 700 tanıtım

Nokia 600 tanıtım

Uruloki

Uruloki

Üye
neden başarılı olmasın çoğu kişi böyle cihazlar istiyordu hızlı ve sağlam güzel özellikleri olan nokialar

Lenneth

Üye
    Konu Sahibi
neden başarılı olmasın çoğu kişi böyle cihazlar istiyordu hızlı ve sağlam güzel özellikleri olan nokialar

N8 ve C7'de büyük bir gazla piyasaya çıkmıştı, hatırlatayım. Sonra ne olduğunu gördük.. Gelmek bilmeyen güncellemeler, sorunlar..

Bu telefonlar hakkında ön yargım var o yüzden, maxicep halkınında fikrini almak istedim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Mevcut telefonlara bile doğru dürüst destek sağlayamayarak çuvallayan ve son olarak Anna güncellemesini de eline yüzüne bulaştırarak tüm dünya kullanıcılarının tepkisiyle karşılaşan Nokia, böyle giderse bırakın başarıyı, bayağı dibe vurur!

Son 1-2 yıldır aşırı derecede müşteri ve akıllı telefon satışı kaybına uğrayarak rakiplerinin hayli gerisine düşen Nokia,
Gerek müşterilerini geri çekmek, gerekse elindeki müşterileri kaybetmemek için durmadan "yenilikler(!)" patlatıyor.
Yeni güncellemeler, yeni model telefonlar...
(Daha yazılımların, güncellemelerin ve donanımların testi tam olarak bitirilmeden, ülkeler için doğru dürüst çıkış ve sürülme takvimi oluşturulmadan...)

Amaç sürekli heyecan yaratarak müşteriyi elinde tutmak...
Ancak alelacele yaptığı duyurulara karşılık (takvimi hazırlanmadığı, hazırlıkları ve testleri bitmediği için) çıkmak bilmeyen güncelleme ve modelleri yüzünden herşeyi berbat ediyor.
iOS ve Android'le olan yarışında geri kalmadığını göstermek için altyapısı olmayan girişimlerle heyecan yaratmaya çalışan Nokia'nın sonu pek iyi görünmüyor!

Yere sağlam basmak, hazırlıkları ve takvimi tamamlayıp işe öyle girişmek, az ama öz iş yapmak yerine; çok ama kof iş yapmayı tercih ediyor!
Sözün özü şirketin Pazarlama Planlayıcıları feci halde sınıfta kaldılar, böyle büyük bir şirkette böyle başarısızlıklara avans verilmemesi gerekir normal koşullarda...

Eee ne diyelim...
Hepiniz bilirsiniz meşhur atasözümüzü:

"Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer..."

Saygılarımla

bulutsuzgece

uribaju

uribaju

Üye
Mevcut telefonlara bile doğru dürüst destek sağlayamayarak çuvallayan ve son olarak Anna güncellemesini de eline yüzüne bulaştırarak tüm dünya kullanıcılarının tepkisiyle karşılaşan Nokia, böyle giderse bırak başarıyı, bayağı dibe vurur!Son 1-2 yıldır aşırı derece müşteri ve akıllı telefon satışı kaybına uğrayarak rakiplerinin hayli gerisine düşen Nokia,Gerek müşterileri geri çekmek, gerekse elindeki müşterileri kaybetmemek için durmadan "yenilikler(!)" patlatıyor.Yeni güncellemeler, yeni model telefonlar... (Daha yazılımların, güncellemelerin ve donanımların testi tam olarak bitirilmeden, ülkeler için doğru dürüst çıkış ve sürülme takvimi oluşturulmadan...)Amaç sürekli heyecan yaratarak müşteriyi elinde tutmak...Ancak alelacele yaptığı duyurulara karşılık (takvimi hazırlanmadığı, hazırlıkları ve testleri bitmediği için) çıkmak bilmeyen güncelleme ve modelleri yüzünden herşeyi berbat ediyor.iOS ve Android'le olan yarışında geri kalmadığını göstermek için altyapısı olmayan girişimlerle heyecan yaratmaya çalışan Nokia'nın sonu pek iyi görünmüyor!Yere sağlam basmak, hazırlıkları ve takvimi tamamlayıp işe öyle girişmek, az ama öz iş yapmak yerine; çok ama kof iş yapmayı tercih ediyor!Sözün özü şirketin Pazarlama Planlayıcıları feci halde sınıfta kaldılar, böyle büyük bir şirkette böyle başarısızlıklara avans verilmemesi gerekir normal koşullarda...Eee ne diyelim...Hepiniz bilirsiniz meşhur atasözümüzü:"Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer..." Saygılarımlabulutsuzgece
arkadaşım bunu iki cümlede de anlatabilirdin :) kısacası nokia biraz tembel ama yaptımıda tam yapıyor bu bir gerçek soruya gelirsek..başarılı olacaklarını düşünüyorum çünkü işlemcileri sayesinde belleyi en iyi seviyede kullanabileceklerini düşünüyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
arkadaşım bunu iki cümlede de anlatabilirdin :) kısacası nokia biraz tembel ama yaptımıda tam yapıyor bu bir gerçek soruya gelirsek..başarılı olacaklarını düşünüyorum çünkü işlemcileri sayesinde belleyi en iyi seviyede kullanabileceklerini düşünüyorum

"Yaptı mı tam yapıyor" cümlesini, diğer üreticiler atağa kalkıp sağlam işler çıkarmaya başlamadan bir süre önce kullanabilirdik belki.
Ama son 6 ay içinde Nokia'nın destek kalitesi ve güncellemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle aynı sözleri söylemek mümkün değil gibi sanki.

Elbette Nokia hala dünyanın en büyük telefon üreticilerinden.
Öyle kolay kolay batmaz kendi istemedikçe ve kötü gidişe göz yummadıkça.
Sözün özü: İş, "planlama, pazarlama ve AR-GE" birimlerindeki personelin kovulup, yerine yeni stratejiler ve kaliteli hizmet üretecek personelin gelmesine bakıyor ;)

uribaju

uribaju

Üye
"Yaptı mı tam yapıyor" cümlesini, diğer üreticiler atağa kalkıp sağlam işler çıkarmaya başlamadan bir süre önce kullanabilirdik belki.Ama son 6 ay içinde Nokia'nın destek kalitesi ve güncellemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle aynı sözleri söylemek mümkün değil gibi sanki.Elbette Nokia hala dünyanın en büyük telefon üreticilerinden.Öyle kolay kolay batmaz kendi istemedikçe ve kötü gidişe göz yummadıkça.Sözün özü: İş, "planlama, pazarlama ve AR-GE" birimlerindeki personelin kovulup, yerine yeni stratejiler ve kaliteli hizmet üretecek personelin gelmesine bakıyor ;)
öylede adamlar biz annayı beklerken belleyi tanıttılar ve çok güzel bir güncelleme olduğunu herkes biliyordur haklarını yememek lazım aslında Türkiye'ye anna'nın gelmemesi hepimizi gerdi ama buda bir gerçek

ultrayer6

ultrayer6

Üye
ne kadar nokia düşmanı varmış, arkadaşlar kendi bölümünüze gidin o zaman burası nokianın bölümü.

bence başarılı olur, yazılımı çok hızlı, androiddeki özellikler var, hızlı web tarayıcı var, donanımı güçlü + olarak çoğu androidde olmayan nfc var, usb otg falan var, bildiğimiz üzere malzeme kalitesi de iyi, bence başarılı olur neden olmasın

OğuzcanAbi

Üye
:eller: androidli nokia istiyoruz :ehe

ultrayer6

ultrayer6

Üye
:eller: androidli nokia istiyoruz :ehe

bak şu arkadaşımız güzel bi yazı yazmış,
2 dakika okuyuver.

Nokia'nın android'e geçecegini sanmıyorum. Belki birkaç işletim sistemine uyumlu donanıma sahip cihazlar geliştirebilir ve android kurulumunu kullanıcılara bırakabilir fakat açık açık android'e destek verceğini sanmıyorum. Bu olsaydı Nokia bunu en başında yapardı, çünkü Google ve nokia android konusunda en başında anlaşamadı. Android her ne kedar ücretsiz bir işletim sistemi olsa da google kullanıcılara tüm yetkileri sunmuyor, bütün patentlerini elinde tutuyor ve uzun vadeli bir anlaşmaya yanaşmıyor. Yani google'ın android denen nehirin suyunu ne zaman keseceği ya da hangi yöne çevireceği hiç belli olmaz. Samsung'un ve diğer firmaların da endişeşi ve arayışları da zaten bu yüzden.Android'in tekel haline gelmesini istemiyor Nokia. Düşünsenize Nokia da samsung gibi android ' e geçmiş olsaydı android nokia ile gücünü birleştirseydi google pazarın %90 sahip olurdu ve diğer işletim sistemlerin hiç bir şansı olmazdı. Hal böyle olunca da rekabet olmaz gelişim olmaz ve google istediği gibi at oynatırdı (ki zaten oynatıyor). bunun da zararını en cok biz tüketiciler çekerdik.

Nokia nın tekel olduğu dönemlerde ki ukalalığını hiç hazzetmemişidir ve Nokia ya eski dönemlerdeki tavırlarından dolayı gıcık olmuşumdur, Fakat Nokia'nın andoid konusundaki yaklaşımını tebrik ediyorum.Tamam nokia ve android'i bir arada düşünmek kulağa çok hoş gelebilir fakat bunun bedeli ilerde agır olabilr. Nokia diğerlieri gibi kolay yolu seçmedi, Googlun önünde boyun eğmek istemedi. Diğerleri gibi bedava gelen derenin suyuna tezgah kurmadı, bu derenin suyu bir çok firmaya hayat kaynagı olmuş olabilir. sonyericsson, HTC, Samsung, LG andoid sayesinde tekrar can bulmuş olabilir fakat unutulmamalıdır ki Google de pazarda tekel olabilmek için bu firmaları basamak olarak kullanıyor . Nokia yı bu yüzden tebrik ediyorum, çok büyük zarar etme pahasına da olsa buna alet olmadı ve tüketicelere farklı alternatifler sunmak için uğraştı. Kimseyle anlaşma yapmayan bu derenin suyu birgün kesilirse ya da google başka yönlere çevirirse o zaman görürüz, o gözü kapalı android peşinde koşan firmaları.

Ayrıca Nokia hiçbir zaman ülkemizdeki müşterlilerine diğerleri gibi 2. sınıf muamaelesi yapmadı (anna istisnası hariç :) ) . Sonyericsson fanı olduğum dönemlerde beklerdim yıllarca, yeni duyurulan ürünün ülkemize gelmesini ya hiç gelmezdi ya da geldiğinde bir anlamı kalmazdı örn.K850, P1, g900, g901 c900. Göreceğiz bakalım İphone 5 duyurulduktan kaç ay sonra ülkemize gelecek ve fiyatı ne olacak.
Saygılar.

pta123

pta123

Üye
Mevcut telefonlara bile doğru dürüst destek sağlayamayarak çuvallayan ve son olarak Anna güncellemesini de eline yüzüne bulaştırarak tüm dünya kullanıcılarının tepkisiyle karşılaşan Nokia, böyle giderse bırakın başarıyı, bayağı dibe vurur!

Son 1-2 yıldır aşırı derecede müşteri ve akıllı telefon satışı kaybına uğrayarak rakiplerinin hayli gerisine düşen Nokia,
Gerek müşterilerini geri çekmek, gerekse elindeki müşterileri kaybetmemek için durmadan "yenilikler(!)" patlatıyor.
Yeni güncellemeler, yeni model telefonlar...
(Daha yazılımların, güncellemelerin ve donanımların testi tam olarak bitirilmeden, ülkeler için doğru dürüst çıkış ve sürülme takvimi oluşturulmadan...)

Amaç sürekli heyecan yaratarak müşteriyi elinde tutmak...
Ancak alelacele yaptığı duyurulara karşılık (takvimi hazırlanmadığı, hazırlıkları ve testleri bitmediği için) çıkmak bilmeyen güncelleme ve modelleri yüzünden herşeyi berbat ediyor.
iOS ve Android'le olan yarışında geri kalmadığını göstermek için altyapısı olmayan girişimlerle heyecan yaratmaya çalışan Nokia'nın sonu pek iyi görünmüyor!

Yere sağlam basmak, hazırlıkları ve takvimi tamamlayıp işe öyle girişmek, az ama öz iş yapmak yerine; çok ama kof iş yapmayı tercih ediyor!
Sözün özü şirketin Pazarlama Planlayıcıları feci halde sınıfta kaldılar, böyle büyük bir şirkette böyle başarısızlıklara avans verilmemesi gerekir normal koşullarda...

Eee ne diyelim...
Hepiniz bilirsiniz meşhur atasözümüzü:

"Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer..."

Saygılarımla

bulutsuzgece

yine yardırmışsın kardeşm :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Başarılı olur tabi :)

pRime.

pRime.

Üye
Fiyatları uygun olduğu sürece neden olmasın. :)

SilentOne

SilentOne

Üye
bu telefonlardada güncelleme desteqinde tembellik yaparlarsa artık nokia standart kullanıcılara kalır bizm gibi prolara deqil

Lenneth

Üye
    Konu Sahibi
bu telefonlardada güncelleme desteqinde tembellik yaparlarsa artık nokia standart kullanıcılara kalır bizm gibi prolara deqil

Yaparsa kendine zarar, Anna olayında sabır taşı olsa çatlardı..

mezoart

mezoart

Üye
701'e abayı yaktım resmen.Şimdiye kadar hiç telefon hevesim olmadı ama bu telefon bana çok çekici geliyor.Bence piyasada kalmasını sağlayacak kadar başarılı olacaktır Nokıa.Adamlar güncelleme felan demeseler her şey güllük gülistanlık kalıcaktı ne güzel, orada biraz yanlış yaptılar aslında.Her şey gerçekten hazır olduğunda ve bu güncelleme tüm ülkelere dağıtılabilecek duruma gelindiğinde haber verilmeliydi.Böylelikle toplumun tepskini çekmez, sempatisini kaybetmezdi Eski Toprak.
Ama bir yandan Iphone, Samsung, hatta LG gibi markalar baya atak gösterdi, özellikle Samsung bana göre.Sanırım şimdiye kadar hep başta olan Nokıa bu sefer ne yapacağını şaşırmış durumda.Aslında çok ilginç bunların yaşanması, belki bizim bilmediğimiz başka sorunlar olabilir... :aman2:

• Beğen
Tepkiler: uribaju
m542tf

m542tf

Üye
piyasada kalır ileriye taşıyamaz

catdog136

catdog136

Üye
nokia ve symbian için son maç bu zaten :D bu telefonlar tutmazsa nokia çok daha fazla kan kaybedecek ve işte o zaman ne yapıcağını şaşıracaktır.. Tabi olan bizim telefonlara olacaktır :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt