Sizce dersanelerin kapatılması okullardaki eğitim seviyesini yükseltir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evren991

evren991

Üye
aslında suç ösym de evet okullar o kadar kaliteli bir eğitim vermiyor. ama ösym okullardan farklı bir müfredatı sınavlara koyunca dersaneler de bu yönde hareket ederken, okullar biçilmiş müfredatı uygulamaktadır. Ösym böyle devam ederse dersaneler devam eder kaçak da olsa
merdiven altı :)

ismail

ismail

Üye
Sadece kızlarla affedersiniz ama ..... gezdirmek için dersaneye gitmek isteyen çocukların, alınteriyle binbir zorlukla babasının kazandığı parayı harcayanlar için çokta iyi oldu.

- - - Eklendi - - -

ama sistem kötü olduğundan dersaneye çalışmak için gelenler için kötü oldu.

Şimdide özel dersler boy göstercek

1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
dersaneler okullarda verilen eğitimin bir devamı veya üstüne koyma pekiştirme görevi görür. dersaneler olmasa da öğrenci kendini daha da geliştirmek için bir çok kaynaktan yararlanabilirler. onun dışında kendi okulundaki öğretmenlerinden de yardım alabilir. böylece dersanenin gereği kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: BigHackeR35
BigHackeR35

BigHackeR35

Üye
dersaneler okullarda verilen eğitimin bir devamı veya üstüne koyma pekiştirme görevi görür. dersaneler olmasa da öğrenci kendini daha da geliştirmek için bir çok kaynaktan yararlanabilirler. onun dışında kendi okulundaki öğretmenlerinden de yardım alabilir. böylece dersanenin gereği kalmaz.

katılıyorum sana kardeşim istese öğrenci kendi kendine de yapar. dersane gibi kuruluşlar para tuzağıdır.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi

Işte tam olarak görmüyor. okulda görülen dersler ile dersane müfredatı bire bir örtüşmüyor. Misal düz liseden mezun dersaneye hiç gitmemiş bir kişinin üniversiteyi (Tıp, hukuk gibi) kazanması çok zor. Veya söyle diyelim;

Okuldan mezun dersaneye gitmeyenlerin %10 u üniversiteyi kazanıyorsa %90 dersaneye gidenler üniversiteyi kazanıyor.

Eğer dersane ile okul eğitimi aynı olsaydı veya ösym nin sınav sistemi okul müfredatı gibi olsaydı bu oranlar eşit veya birbirine yakın olacaktı.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
Mutlak yükseltmek zorunda, dersanelerin açığını kapatmak zorunda.

Mert

Mert

Üye
Dershaneler kapanmaz sadece adı değişir, yine aynı eğitim başka isimler altında verilir. Öte yandan kapatılırsa onca işsizin ve onca vergi kaybının nasıl önüne geçilir?

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
çoğu okuldada başarı oluyor furkancım adamın içinde istek olsun işte zengin çocukları artislik olsun diye gidiyor dersaneye sanki herkez dershaneye giderekmi doktor mühendis öğretmen v.b oluyor :hmmm

artislik olsun diye mi :oha:

Türe

Türe

Üye
Dersaneciligi bitireceksen sinavlari kaldiracaksin arkadas !!!

• Beğen
Tepkiler: Hex4d0r

Lenneth

Üye
Dersaneciligi bitireceksen sinavlari kaldiracaksin arkadas !!!

Sinavlar kaldirilirsa universiteler ogrencileri nasil sececek peki ?

Sinavlar kaldirilirsin demek kulaga hos geliyor ama sonrasi yok iste.

Türe

Türe

Üye
Onu da duzenleyecek bu kadar basit.

Türe

Türe

Üye
Oguzhan duzenle istersen mesaji reklama giriyor

serinaga

serinaga

Üye
milletin imkanı yoksa sen ona imkan sunacaksın ve çocuk anlamak istemiyosa kafasına sokmak zorunda değilki devlet dersanede aile ortamını yakalayarak güzel bir eğitim oluşturuluyo

Aile ortamını dershaneler yerine okullar sağlamalı, lakin eğitim parayla değil GAYRETLE olmalı, zira ülkemizde gayretten daha ziyade PARAYLA eğitim anlayışı her yerde yaygın, alışık bir hal aldı, doğru kabul edilir oldu :nono:...

- - - Eklendi - - -

bence hiç gerek yok sadece devlet lisesinde okuyarakta başarılı olan insanlarda var yeterki içinden gelsin o dersane işi şımarık işi bence kapanması iyi olur o dershaneler yılda kaç milyon kaldırıyo haberiniz varmı

:good:

Mert045

Mert045

Üye
devlet açsın düşük fiyatla ders çalışma yerleri millet nasıl geliyor bak ondan sonra. Okul çıkışları ders çalışacak biryer olsa fena mı olur? Dershane gibi ders verse,kitap verse,öğretmenler çocuklarla ilgilense.

• Beğen
Tepkiler: serinaga
serinaga

serinaga

Üye
devlet açsın düşük fiyatla ders çalışma yerleri millet nasıl geliyor bak ondan sonra. Okul çıkışları ders çalışacak biryer olsa fena mı olur? Dershane gibi ders verse,kitap verse,öğretmenler çocuklarla ilgilense.

SÜPER olur ... hatta OLMALI :off:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt