Sizce dersanelerin kapatılması okullardaki eğitim seviyesini yükseltir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Sizce dersanelerin kapatılması okullardaki eğitim seviyesini yükseltir mi?
Arkadaşlar malum forumda siyaset yasak, ama sizce dersanelerin kapatılması oKullardaki eğitim seviyesini nasıl etkileyecek? Dersanelerin kapatılması doğru bir karar mi?

siyasete girmeden kimse kimseyi kırmadan görüşlerinizi paylaşır mısınız?

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Dersanelerde verilen eğitim okullarda niye verilemesin

• Beğen
Tepkiler: dready112
_RYUK_

_RYUK_

Üye
sorun dershane değil dershane neden var olduğu.Okullarda kaliteli eğitim verilirse eğer öğrencilerde dershaneye gitme taraftarı değil.ama çoğu lisede çoğu dersler boş geçiyor ya da öğretmen konuları üstten ıslıyor

• Beğen
Tepkiler: Hex4d0r ve dready112
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
okullarda ilk önce müfredatı düzeltecekler sanki okullar müfredat olarak okullardan üstün olarak konuşuyolar

serinaga

serinaga

Üye
Eğitim bir ülkenin en çok önemsemesi gereken bir durumdur. Önemsenmeyen ülkemizdeki eğitim için maalesef dershanecilik ve özel eğitim kurumları bu açığı kapatmak için faaliyetlere başlamış, ancak birçok şeyde olduğu gibi rant bu sektörde de kendini göstermiş ve eğitimden daha ziyade birkaç parlak öğrenci ile kendine rant sağlayan kurumlar haline gelmiştir. Bu çarkın içerisinde veliler daha kaliteli bir eğitim için tüm paralarını seferber etmişler, kurumlar ise rant peşine düşmüşlerdir. Böyle bir kısır döngüde zaten eğitimden bahsetmek bir yana dursun, bugün kapatıldı denen dershaneler, yarın başka bir kılıfla yeniden sahne alırlar ...

• Beğen
Tepkiler: dready112
Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
bence kötü oldu.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
Eğitim bir ülkenin en çok önemsemesi gereken bir durumdur. Önemsenmeyen ülkemizdeki eğitim için maalesef dershanecilik ve özel eğitim kurumları bu açığı kapatmak için faaliyetlere başlamış, ancak birçok şeyde olduğu gibi rant bu sektörde de kendini göstermiş ve eğitimden daha ziyade birkaç parlak öğrenci ile kendine rant sağlayan kurumlar haline gelmiştir. Bu çarkın içerisinde veliler daha kaliteli bir eğitim için tüm paralarını seferber etmişler, kurumlar ise rant peşine düşmüşlerdir. Böyle bir kısır döngüde zaten eğitimden bahsetmek bir yana dursun, bugün kapatıldı denen dershaneler, yarın başka bir kılıfla yeniden sahne alırlar ...
milletin imkanı yoksa sen ona imkan sunacaksın ve çocuk anlamak istemiyosa kafasına sokmak zorunda değilki devlet dersanede aile ortamını yakalayarak güzel bir eğitim oluşturuluyo

Kingmortall

Kingmortall

Üye
bence hiç gerek yok sadece devlet lisesinde okuyarakta başarılı olan insanlarda var yeterki içinden gelsin o dersane işi şımarık işi bence kapanması iyi olur o dershaneler yılda kaç milyon kaldırıyo haberiniz varmı

• Beğen
Tepkiler: serinaga
codblackops2

codblackops2

Üye
bence gayet güzel oldu.unutmaın arkadaşlar kaç tane baba oğlunu dershaneye gönderebilmek için neler neler yapıyor..asgari ücretle çaloşan babayı düşünin.öteki yandan dershaneye de 2milyar vermek zorunda oğlunun eğitimi için..yazık değil midir?
Dershanelerkn yaptıgını okullarda yapabilir emin olun.

__xXx__

__xXx__

Üye
okullardaki eğitim sistemi zaten berbat ki gittikçe daha da berbat bir hale geliyor dershanelerde millet birazcık anlayabiliyor o da kalkınca gelecek nesil bilgisiz kalır

• Beğen
Tepkiler: Hex4d0r
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
çoğu okulda baştan savma eğitim var. Kötü oldu

• Beğen
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
dersanaye ne gerek var begin bedava bedava ya sorular zaten sorular çalınıp dagıtlıyor:vur
aylar öncesi dershanelere gidip sınva çalışmaya ne gerek var kapatılsada olur

[video=youtube;u_FwV2Oc3Bc]http://www.youtube.com/watch?v=u_FwV2Oc3Bc[/video]

Kingmortall

Kingmortall

Üye
çoğu okulda baştan savma eğitim var. Kötü oldu

çoğu okuldada başarı oluyor furkancım adamın içinde istek olsun işte zengin çocukları artislik olsun diye gidiyor dersaneye sanki herkez dershaneye giderekmi doktor mühendis öğretmen v.b oluyor :hmmm

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Ben söyle düşünüyorum. Eğer ösym sorularını okulların müfredatına göre hazırlasaydı bugün dersaneler sinek avlardı. Dersaneler ösym ye göre konuları anlatır. yani ösym dersanelere hizmet etmiyordu aslında. Dersaneler ösym nin bir sonucudur. Ösym okullardaki müfredatı uygulasaydi belki bugün dersanecilik olmayacaktı. Ne yazık ki dersaneler artık emperyalist bir sistem gibi olmuşlar.

• Beğen
Tepkiler: serinaga
Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
okullardaki eğitim sistemi zaten berbat ki gittikçe daha da berbat bir hale geliyor dershanelerde millet birazcık anlayabiliyor o da kalkınca gelecek nesil bilgisiz kalır
En sevdiğim yorumlardan :good: Benim düşüncem ise millet dershanelere para vermeye çokta meraklı değil ilk önce okullardaki eğitim düzeltilecek sonra dershaneler kapatılcak

• Beğen

Lenneth

Üye
Dershaneciligin ortaya cikma sebebi zaten okullarin yetersizligi.

Sen dershaneleri kaldirirsan bu sefer ozel ders alanlarin sayisi, etut merkezleri gibi yerler(kapanmazsa onlar) patlar olmadi kacak yurur..

Okullari duzelt once, sonra dershanelere bulas.

• Beğen
TheCower

TheCower

Üye
Dersaneler kapansın da eğitim düzelir zaten. Bence bu sene dersaneler kapansa dersanedeki kaliteli öğretmenlerin ki yıllarını harcamış ve atanamayanlar var bunlar atansa iyi olur gibime geliyor ama zamanla göreceğiz sistemi ve değerlendireceğiz iyi mi kötü mü diye.

MaxipmaN

Üye
bu sene kazanmam lazım kesin !!

evren991

evren991

Üye
Bunun altında okullarda verilen eğitimin kalitesizliği yatmıyor arkadaşlar.Düz liseye giden bir öğrencide dersaneye gidiyor.Fen lisesine giden bir öğrencide dersaneye gidiyor.Bence sebep okul çeşitliliğinin artmasında.Tüm okullarda kalite arttırılıp anadolu lisesi seviyesine çekilmeli,okullar eşitlenmeli,birde mesleki eğitim veren okullar kalmalı.Bunlar da sadece mesleki dersler değil,öğrenciyi topluma kazandıran dersler de almalılar.ilköğretimden sonra direk meslek seçimi yapılacak biçimde eğitim verilmeli ya mesleki eğitim ya normal anadolu liselerinde eğitim.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
aslında suç ösym de evet okullar o kadar kaliteli bir eğitim vermiyor. ama ösym okullardan farklı bir müfredatı sınavlara koyunca dersaneler de bu yönde hareket ederken, okullar biçilmiş müfredatı uygulamaktadır. Ösym böyle devam ederse dersaneler devam eder kaçak da olsa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt