Casper pc kullanan biri olarak yazı yazayım ben de. 2008 ya da 2009 da, 1200 civarı bir fiyata bu pcyi aldık bana . Şimdiye kadar + hoporlor ekledik kendi vermemişti creative aldık . Monitör bozuldu, değiştirdik onu da. Ekran kartının fanı bozuldu, 1 gb yeni ekran kartı aldık . Masrafını sen hesapla ama o dönem daha pahaliydi bu zıkımlar.
Aldıgımda ekran kartını hatırlamıyorum . Şuan core2quad 2.5ghz işlemci (4 çekirdek yani, işlemci biraz eski ama i3den iyi, i5e yakın belki üstün performans sunuyor) , 4gb ddr2 ram, 1gb ekran kartı, 650 gb hafıza ile güzel bir performans sunuyor. Total war serilerinde son hızda hafif kasma oluyor yeni çıkanlarda ( 2009'dan itibaren ) ama son hızda, süper hızlı bir şekilde 1000lerce asker yürüyor kasması bence normal . Tomb raider 2013 gibi bir oyunu en yüksek değil de, yüksekde kasmadan oynayabildim .
Ben buna rağmen casperdan memnunum . Ama arıza çıkarttı mı çıkarttı dedigim gibi. 1200 + Ekran kartı + Monitör + Hoporlore patladı, kaç yılını doldurdu hala sapasağlam . Belki oyunlarda kasmaz da, 650 gb nin 600 ü dolu bende. Şimdilik tek sıkıntı çekiyorum, rami 8 yapmak istiyorum ama ddr2 de öyle bir imkan yok. Ana kart mı ne zıkım değişmesi lazım o da masraflı yeni pc alsak daha iyi cinsinden