sizce Bu leptopu bu fiyata alayım mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
sizce Bu leptopu bu fiyata alayım mi ?
arkadaşlar bir abim de casper marka i5 işlemcili leptop var. Alacağım kişi bilgisayar'dan pek anlamaz. Bilgisayarı kontur satışı için almış zamanın'da. Şimdi ise dükkanını kapattığı için satmayı düşünüyor. Bilgisayar 4 ay dır kutusundaymş. Ama ben bilgisayarı görmedim daha Ve i5 işlemcisi haricinde özelliklerini kendisi de bilmiyor. Bugün bakıp Bana bildirecek kismetse. I5 olduğu için tahminen diğer özellikleri de iyidir. Kendisi aldığın'da 1.600 küsur lira ya almış. Şimdi ise 600 tl istiyor. Bu fiyata alınabilir mi acaba ?

Intel core i5 2.30 ghz

4gb ram

1gb ekran kartı

320 gb hard dısc

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Genel özelliklerini yazman durumunda kesin bir yanıt alabilirsin.Sırf işlemciyle bilgisayar alınmaz ve bir öneride bulunmak güç.
Bunun yanında Casper olması tereddüte sokar insanı.600 Tl neye göre ideal alındığı zamanı da bilmiyoruz.
Bilgiler eline ulaştığında Tüm bilgileri aktar.Yardımcı olalım.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Genel özelliklerini yazman durumunda kesin bir yanıt alabilirsin.Sırf işlemciyle bilgisayar alınmaz ve bir öneride bulunmak güç.
Bunun yanında Casper olması tereddüte sokar insanı.600 Tl neye göre ideal alındığı zamanı da bilmiyoruz.
Bilgiler eline ulaştığında Tüm bilgileri aktar.Yardımcı olalım.

özelliklerini ekledim hocam.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
özelliklerini ekledim hocam.

600'ü daha iyisini alabilirsin.Şahsen önermem olmadı üzerine biraz katarak yeni bir bilgisayar alman içten bile değil.
Ekran kartını yazmamışsın belki yorumum daha sert veya daha yumuşak olabilirdi.Ekran kartını casperdan yola çıkarak düşünmek gerekirse akıllarda izini kaybetmiş günümüzde önemi olmayan bir karttır mutlaka.1600 gibi bir fiyata aldanmanı şahsen önermem hangi zaman olduğu konusundada net bir bilgin yok.Arçeliğe girip 1.700-1.900 Bin Tl olan bilgisayara bakmanı tavsiye ediyorum.Gülermisin ağlarmısın misali.Casper da gözümde bir o kadardır.Sistem düzeni olmayan,daima sorunlu bir marka.
Almayı çok istiyorsan Fiyatı 100-200 aşağı çekmeye çalış .Hangi zamanda alındığını,ekran kartını net olarak yaz boyutu değil yada en geneli markasını öğren.Casper ama hangi serisi.

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
600'ü daha iyisini alabilirsin.Şahsen önermem olmadı üzerine biraz katarak yeni bir bilgisayar alman içten bile değil.
Ekran kartını yazmamışsın belki yorumum daha sert veya daha yumuşak olabilirdi.Ekran kartını casperdan yola çıkarak düşünmek gerekirse akıllarda izini kaybetmiş günümüzde önemi olmayan bir karttır mutlaka.1600 gibi bir fiyata aldanmanı şahsen önermem hangi zaman olduğu konusundada net bir bilgin yok.Arçeliğe girip 1.700-1.900 Bin Tl olan bilgisayara bakmanı tavsiye ediyorum.Gülermisin ağlarmısın misali.Casper da gözümde bir o kadardır.Sistem düzeni olmayan,daima sorunlu bir marka.
Almayı çok istiyorsan Fiyatı 100-200 aşağı çekmeye çalış .Hangi zamanda alındığını,ekran kartını net olarak yaz boyutu değil yada en geneli markasını öğren.Casper ama hangi serisi.

Fiyatıni 100 lira aşağı indirmeye çalışacağım kismetse. Ekran kartini da öğrenir buraya yazarim. Bilgisayar'dan pek anlamadığım için anlayanlardan akıl almak gerekiyor.

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Casper pc kullanan biri olarak yazı yazayım ben de. 2008 ya da 2009 da, 1200 civarı bir fiyata bu pcyi aldık bana . Şimdiye kadar + hoporlor ekledik kendi vermemişti creative aldık . Monitör bozuldu, değiştirdik onu da. Ekran kartının fanı bozuldu, 1 gb yeni ekran kartı aldık . Masrafını sen hesapla ama o dönem daha pahaliydi bu zıkımlar.

Aldıgımda ekran kartını hatırlamıyorum . Şuan core2quad 2.5ghz işlemci (4 çekirdek yani, işlemci biraz eski ama i3den iyi, i5e yakın belki üstün performans sunuyor) , 4gb ddr2 ram, 1gb ekran kartı, 650 gb hafıza ile güzel bir performans sunuyor. Total war serilerinde son hızda hafif kasma oluyor yeni çıkanlarda ( 2009'dan itibaren ) ama son hızda, süper hızlı bir şekilde 1000lerce asker yürüyor kasması bence normal . Tomb raider 2013 gibi bir oyunu en yüksek değil de, yüksekde kasmadan oynayabildim .

Ben buna rağmen casperdan memnunum . Ama arıza çıkarttı mı çıkarttı dedigim gibi. 1200 + Ekran kartı + Monitör + Hoporlore patladı, kaç yılını doldurdu hala sapasağlam . Belki oyunlarda kasmaz da, 650 gb nin 600 ü dolu bende. Şimdilik tek sıkıntı çekiyorum, rami 8 yapmak istiyorum ama ddr2 de öyle bir imkan yok. Ana kart mı ne zıkım değişmesi lazım o da masraflı yeni pc alsak daha iyi cinsinden :D

merkez20

merkez20

Üye
al bence normal

asperger x

Üye
Özellikleri eklemişsin ama işlemcinin mimari yapısından ivy bridge - sandy bridge bahsetmemişsin ve Ramın çalışma frekansı ile birlikte Ekran kartının Kaç GigaByte olduğundan ziyade kaç bitlik olduğu 128 - 256 yazarsan laptopun performansı hakkında fikir sahibi olmuş oluruz ama yine de laptop temiz ise bu fiyata genel olarak alınabilir olarak görüyorum ben.