Sizce Android işletim Sisteminin Diğer İşletim Sistemlerine Göre Avantajları ve Dezavantajları ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Android işletim Sisteminin Diğer İşletim Sistemlerine Göre Avantajları ve Dezavantajları ?

__xXx__

__xXx__

Üye
ios a göre tek avantajlı tarafı bana gore flash player desteği olmasi diğerlerine göre de say say bitmez android bayağı iyidir

TheMadness

TheMadness

Üye
Uygulama çokluğu ve Flash player desteği. Onlar olmasa tercih edilmezdi bence.

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
dezavantajı donanımı yüksek telefonlarda akıcı bir şekilde çalışabiliyor yüklediğin her oyun uygulama telefonda diğer işletim sistemlerine göre ram ı daha çok kullanıyor sanırım telefonun şarjınıda biraz fazla yiyor

avantajlarına gelecek olursak ios gibi kapalı bir işletim sistemi değil kullanıcı birçok şeyi yapabiliyor overclock rom root işlemleri gibi daha açık bir ifadeyle telefonun hızını artırabiliyorsun daha seri hale getirebiliyorsun arayüzünü değiştirebiliyorsun vs.. vs.. ve iphonede olan bir çok oyun uygulamayı artık android markette de görebiliyorsun flash player desteği ile interneti telefonunda pc gibi kullanabiliyorsun

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
Yani denemk için bir android tel alsam diyorum şimdi simbian belleli bir telim var. ama birde nokia ya alışımışm acaba windows phone gelecek diyrlar onu mu beklesem diyorum kararsızlık kötü

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
Uygulama çokluğu ve Flash player desteği. Onlar olmasa tercih edilmezdi bence.

senin bu saydığın iki madde zaten bu kadar ilgi görmesini ortaya koyuyor
bu yüzden en iyi işletim sistemleri ios ve android os diye geçiyor

klongs

klongs

Üye
en kötü neo v ile başlamalısın en iyi performansı galaxy s2 de alırsın custom rom olsun oyun olsun kernel olsun

__xXx__

__xXx__

Üye
Yani denemk için bir android tel alsam diyorum şimdi simbian belleli bir telim var. ama birde nokia ya alışımışm acaba windows phone gelecek diyrlar onu mu beklesem diyorum kararsızlık kötü

bak 4.0 ics gelecek yeni android versiyonu o çok güzel bence wp ye geçmeye değmez

klongs

klongs

Üye

bak 4.0 ics gelecek yeni android versiyonu o çok güzel bence wp ye geçmeye değmez

aynen ics o kadar güzel ki çağ atlıyor telefon resmen benchmarkta 1300 puan artıyor sen düşün

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
android daha çok donanım istiyor diyorlar. ben şu anda 701 kullanıyorum ve hızı 1 ghz. ve bazen kasılmalar donmalar oluyor. telefondan neti yoğun kulanıyroum ve kamerayı da. galaxy s 2 de kamerada flaş yok sanırım. :( en azından 701 den daha hızlı bir tel istiyorum açıkçası. çünkü donmalara kasılmalara ve kafasına göre açılıp kapanmalara tahammül edemiyorum.

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
galaxy s2 de kamera flaşı var

KayraBey

KayraBey

Üye
Androidin sevmediğim tek yanı (şu an bende durum böyle olduğu için söylüyorum) wi-fi ile nete bağlandığımda birçok güncelleme uyarı geliyor.Ya marketten ya da yüklediğim önceki programlardan.Yani benim iznim olmadan programlar kendince açılıyor ve güncelleme kontrolü yapıyor.

klongs

klongs

Üye
android daha çok donanım istiyor diyorlar. ben şu anda 701 kullanıyorum ve hızı 1 ghz. ve bazen kasılmalar donmalar oluyor. telefondan neti yoğun kulanıyroum ve kamerayı da. galaxy s 2 de kamerada flaş yok sanırım. :( en azından 701 den daha hızlı bir tel istiyorum açıkçası. çünkü donmalara kasılmalara ve kafasına göre açılıp kapanmalara tahammül edemiyorum.

s2 de flash var kim yok dedi galaxy s2 al sen takılıp donma reset atma sıfır bazen açılışta tel kilitleniyor uygulama yüzünden hata raporu veriyor sonra düzeliyor

---------- Eklendi @ 21:27:22 ---------- Yazıldı @ 21:25:47 ----------

Androidin sevmediğim tek yanı (şu an bende durum böyle olduğu için söylüyorum) wi-fi ile nete bağlandığımda birçok güncelleme uyarı geliyor.Ya marketten ya da yüklediğim önceki programlardan.Yani benim iznim olmadan programlar kendince açılıyor ve güncelleme kontrolü yapıyor.

o ics de çözüldü arka plan uygulamarını kapatıyorum hiç bir güncelleme isteği gelmiyor markete girince geliyor bir tek

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
ARDON YA ben s e bakmışım

s2 de de varmış. hERKESE TEŞEKKÜRLER. s2ye bir bakayım bayide:) peki birde galaksi not var onun hakkında fikriniz ne?

klongs

klongs

Üye
ARDON YA ben s e bakmışım

s2 de de varmış. hERKESE TEŞEKKÜRLER. s2ye bir bakayım bayide:) peki birde galaksi not var onun hakkında fikriniz ne?

s2 nin büyüğü ve pahalısı

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
1600 veren 2000 de verir:)) diye düşünüyorum. ama ekran büyük olunca şarj düşündürüyor.:)))

ekoks20

ekoks20

Üye
    Konu Sahibi
701 de bana 1gün dayanıyor zaten:) s2 ne kadar dayanr acaba.

mancukya

Üye
Aslinda bazi avantajlari ayni anda dezavantajlari olmasinada sebeb.
Cok degisik GPU ve Arm islemci destegi ve bu islemci ve Gpu mimarilerinin performans olarak ayni hiz gözüksede ayni performansi vermemesi.
Flash iyi tasarlanmis 3 secenek sunuyor kapamak, tiklama yada aktif olarak hic bir zarari yok
Android 4 kadar grafik hizlandirma yoktu bu geldi ama ICS yayilmasi gerekiyor

Bence Android icin Google kesinlikle firmalardan drivers icin paketleri serbest birakmasini istemeli özellikle Amerika bazli firmalar bunu yapmiyor gene yan saneyi olan Kameraler icinde bu gecerli.
Sistemde Ram olayini kontrol etmeside gerekli ben anlamiyorum Linux hafif bir sistem olmasina ragmen Android bu kadar Ram kullanmasini
Aslinda daha bir cok olay varda bunlari konusmak fayda saglamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt