bence pc muhendisine katliyorum ama ben parami nvidia gibi ekran kartina yatirmam ayrica saydin bu pc de ana kartini duyamadim diyer saydiklarini katrsak bu pc 1000 liradan yukari cikmaz ama ana kart salamsa orasi baska ayrica remlerinde hangi marka ve hizda olduda onemli 2. else hic para harcama derim git bi bilgisayarciya 1500 liraya 4 4 luk pc toplarsin benden soylemesi.
Paranızı Nvidia Ekran kartına yatırmamanızın sebebi nedir? Nvidia şuan teknoloji ve performans bakımından ATI'yi peşinden koşturtuyor. Eğer eski Ekran kartlarından söz ediyorsanız, Nvidia'nın ürettiği eski mimari Ekran kartları geride kalmış durumdadır. Şu durumda Nvidia ve ATI mimarisini ele alıcak olursak büyük bir uçurum söz konusudur ki Shader, Nvidia ve ATI Ekran kartlarında farklı türde çalışır. Yani daha fazla hızlı işlem için Shader'a daha fazla ihtiyaç duyulduğundan dolayı Nvidia'da ki Shader'lar, ATI ekran kartlarına göre daha verimlidir. Texture ve Shadow gibi doku işleme ünitelerini ele alıcak olursak, çoklu işlemci birimine sahip Nvidia'nın geliştirdiği GF100 GPU'su zaten ATI'yi gerilere kadar düşürmek için yeterlidir. Resimlerde ki transistor değerlerini inceleyecek olursanız GF100, büyük fark ile zaten liderliğini ortaya koyuyor.
Şunuda belirteyim ki, Nvidia'nın GF100 GPU'su bölümlendirme teknolojisini yani "Tesellation'u" en iyi şekilde kullanıyor. Tesellation objelerin daha iyi şekilde görünmesini, ayrıştırılmasını sağlar ve zaten oyunlar da daha yüksek detay almak için geliştirilen bir oyuncu GPU'sur. Nvidia'nın bunu geç çıkarmasının nedeni, en iyi grafik İşlemcisine sahip olmak ve rakipsiz olmakdı ve buda zaten gerçekleşti. Ayrıca Nvidia'nın bu grafik İşlemcisi ile zaten en iyi performansa ulaşılmış durumdadır ki, 32X CSAA Anti-Aliasing ile görüntüler tırtıksız bir şekilde net olarak geliyor ve diğer detaylar bakımında da inceleyecek olursak, gölgelendirmeler 3 kat daha hızlı yükleniyor ve Nvidia'nın fiziksel desteği ile de en iyi şekilde kusursuz bir görüntü elde ediliyor. Onun için burada fanlık yapmaya gerek yoktur
Nvidia'nın farkı kalitesinden ve fiyatından belli olur
İşte o meşhur resimler. GTX 590'dan bahsetmiyorum çünkü, ATI zaten ezileceği kadar ezilmiş durumdadır.