Sivrisinek ısırığını kaşımayın

Sponsorlu Bağlantılar

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Sivrisinek ısırığını kaşımayın
Sivrineklerin çoğaldığı aylar içinde olduğumuzu söyleyen Prof. Usluer'den uyarı.

Sivrineklerin çoğaldığı aylar içinde olduğumuzu söyleyen Prof. Dr. Gaye Usluer “Sivrisinek ısırmasından eğer kaşırsak yarayı enfekte etmiş oluruz. Dolayısıyla yarayı kaşılamamak kanatmamak yarayla sürekli oynamamak gerekiyor" dedi.

Haşerelerin çeşitli hastalıklara yol açtığını kaydeden Usluer sivrisineklerin sıtmayı bulaştırabildiklerini hatırlattı. Türkiye’nin güney ve güneydoğusunda sıtma görüldüğünü belirten Usluer şunları söyledi: "Kaşıntıya sivrisineğin taşıdığı bir takım maddeler yol açabileceği gibi vücudun gösterdiği alejik tepkimeye de neden olabilir.

Bu durumda kullanılan bir takım ilaçlar var. Doktorun onayı olmadan alınmasını çok doğru değil. Dolayısla böyle bir durumda en yakın sağlık merkezine başvurmak gerekiyor."​

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Kaşımamak elde mi, kazıyasım geliyor..
Hayatımda en nefret ettiğim hayvan : sinek sinek sinek:off:

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

aynen :D ama zararlıymıs bak kasıma gebertırım :D

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Kaşırım, inadıda kaşırım hatta kökünü kazırım

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
iyi​

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ben önce kasıyıp sonra onu kasıyorum:naughty:dün gecekı gibi babamı cagrıyorum bummm..sıkıyosa yesin bidaha:hmmm

Revengeful

Emekli Yönetici
küçüklüğümden beri kaşıyorum hiç bir zararını görmedim kaşımaya devam...Biz Türküz bize bişey olmaz :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

dun gecede once sınegın kanatlarını yoldum sonra kafasını parcaladım :d:

Revengeful

Emekli Yönetici
sadist :D

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi