Yok Bazı Testlere Baktımda Sıvı Soğutma Tökezlemiş Şu Büyükler Fark Atmiş Az Bişey Alırsam Tek Radyatörlüsünü Alıcamda Acaba Değermi Diyorum İşte?o işlemci için biraz fazla
örn AMD 8350 de ben kullanıyorum
extrem overclock yapıyorum
normal de 4.0ghz de olan işlemciyi 4.5ghz de sabit kullanıyorum
Soğutma zor yetiyor
yani ileride 240cmliğe geçebilirim
overclock yapılmıyacaksaYok Bazı Testlere Baktımda Sıvı Soğutma Tökezlemiş Şu Büyükler Fark Atmiş Az Bişey Alırsam Tek Radyatörlüsünü Alıcamda Acaba Değermi Diyorum İşte?
İ5 6600K Var Kafamda Yaparım Gibime Geliyordaoverclock yapılmıyacaksa
ortalamanın üstünde bi hava soğutma bile yeterli
kullandığınız ve bahsettiğiniz işlemciler için değmez. Şu anki işlemcinin bahsettiğiniz soğutma ürününden daha ucuzdur sanıyorum.İ5 6600K Var Kafamda Yaparım Gibime Geliyorda
Kafamda Bu Var
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Eğer Fark Olmayacaksa Kullanan Varsa Ona Göre Almayacağim Stokta Kulalnmam Sanmıyorum Yükte Ses Yapar O
Olmazsa Söyle Bİşey Almayı Planlıyorum Sıvı Soğutmada Fark OlmayacaksaLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
İleride DDR4 Sistem Toplamaya Niyetim Var. vede Öyle Olursa i5 6600 K Düşünüyorum RAMLerde +2600 MHZden Yukarı Alırım %90kullandığınız ve bahsettiğiniz işlemciler için değmez. Şu anki işlemcinin bahsettiğiniz soğutma ürününden daha ucuzdur sanıyorum.
O sistem içinde sıvı soğutma gereksiz olur.İleride DDR4 Sistem Toplamaya Niyetim Var. vede Öyle Olursa i5 6600 K Düşünüyorum RAMLerde +2600 MHZden Yukarı Alırım %90
overclock da soğutmanın sınırı yokO sistem içinde sıvı soğutma gereksiz olur.
overlock ile elde edilen max performans artış %10u geçeceğini sanmıyorum. Sıvı soğutma maliyetini bi üst işlemciye için kullanmak daha makul. Şuan benim pc de işlemcinin yanı var ondan da ses gelmiyor zaten. Ha 10000₺ ve üstü pc toplarsanız sıvı soğutma ok derim . Ortalama bir pc için gereksiz.Eğer 6600K ile
overclock da soğutmanın sınırı yok
ne kadar suoğutursanız o kadar iyi
benim şuan ki sıvı soğutma ile hiç zorlanmadan çıktığım 4.5 ghz ye hava soğutma ile
çıkamazdım aşırı ısınmadan kapanırdı
şuan 7/24 açık kalsa bile sorun olmuyor
ve birazcık pay kalıyor
istesem stabil 4.7 ghz de de kullanabilirim ama daha sessiz çalışması daha önemli
şuan neredeyse 0 ses ve stabil
Sonuçta Isınacak Sistem Yanİ Yaz Ayı Vs 4K Video Ivırzıvırlarla Yeri Geldimi Uğraşıyorum O Zaman Ne Olacak?O sistem içinde sıvı soğutma gereksiz olur.
hiç bişi olmayacak.Sonuçta Isınacak Sistem Yanİ Yaz Ayı Vs 4K Video Ivırzıvırlarla Yeri Geldimi Uğraşıyorum O Zaman Ne Olacak?
Deme Yaşimdi baktım
4.4GHZ ye overclocklanmış 4770K 822 puan
4.5GHZ ye overclocklanmış Fx8350 724 puan (benim kendi yaptığım test

Bunların Ömürleri Filan Varmıdır Yada Direk Gidip%30 artış var
benim işlemci stock hali ile
render benchmarklarda 4770(overclocksuz) in altında iken suan baya birazcık üstünde
overclocklu 4670K dan bile daha iyi durumda
SM-N9000Q ileLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızuygulamasından gönderildi.
AMD Ama Bu.Gugabayt Düşünüyorum BenSadece işlemci soğutucu yetmiyor malesef
Hasswell ile işlemcinin içine taşınan güç bileşenleri ısınma ve overclock imkanını kısıtladığı için Skylake de anakart a tekrar dan taşındı
yano anakart mofset ve güç bileşenleri iyi soğutulmuyorsa isterse sıvı soğutma olsun stabilite sorunu oluyor
kendim de yaşadım
işlemci 60 derece ama işlemci frekans düşürüyor
anlam veremedim sonra anladım ki anakart o sıra da 80 dereceyi zorluyormuş
bende gittim anakart soğumasının üzerine 8 cm lik fan taktım şimdi sorun yok
yani anakart bileşenleri hem kaliteli hem de iyi soğutulmuş olmalı
Skylake işelmciye overclock yapmak isteyen bi kişi anakarttan fazla kısması iyi olmaz
Yada Biosu Güncel Mi Ondanda Olabilir Yada Çarpanlarlamı Alakalıdır Birşey Uyumsuz Olabilir BenceSadece işlemci soğutucu yetmiyor malesef
Hasswell ile işlemcinin içine taşınan güç bileşenleri ısınma ve overclock imkanını kısıtladığı için Skylake de anakart a tekrar dan taşındı
yano anakart mofset ve güç bileşenleri iyi soğutulmuyorsa isterse sıvı soğutma olsun stabilite sorunu oluyor
kendim de yaşadım
işlemci 60 derece ama işlemci frekans düşürüyor
anlam veremedim sonra anladım ki anakart o sıra da 80 dereceyi zorluyormuş
bende gittim anakart soğumasının üzerine 8 cm lik fan taktım şimdi sorun yok
yani anakart bileşenleri hem kaliteli hem de iyi soğutulmuş olmalı
Skylake işelmciye overclock yapmak isteyen bi kişi anakarttan fazla kısması iyi olmaz
Bütçe Durumuna Göre Bakalım Napıcam Sistem 8 Yıllık Artık İşlemcide Yoruldu Bende Yoruldum.Zaten Toplamadan TekrarPaylşırım Buradafanlar istediği yöne bakabilir ama anakartın da iyi soğutulması da önemli fan takmak biraz ekstrem oluyor
demek istediğim anakartı da kaliteli almanız size overclock da yardımcı olacaktır
aksi taktirde en iyi soğutma bile yetersiz kalabilir
SM-N9000Q ileLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızuygulamasından gönderildi.