Pc mühendisi bu meselelerden anlayan biri. yanlış birşeyler yazdığımızı görünce düzeltmek istedi heralde
Bakın "Indian" ben sizin mesajlarınıza ve doğal olarak hiçbirinizin mesajlarına karışmıyorum. Yalnızca bildiğim konular da konuşuyorum ve hergün Donanımları inceleyen biri olarak ve bu Donanımların hangi Donanımlar ile aynı seviyeye sahip olduğunu bilecek bir bilgiye sahibim. Sadece Ram açısından biraz sorun çıkabilir diye belirtmiştim. Çünkü İşletim Sistemi de kendi için bir bellek ayırdığı için, bundan dolayı da hafif takılmalar ve donmalar olduğun belirtmiştim. Fakat çoğu arkadaş ise ön yargılı davranarak direk olarak GTA IV bu sistemde çalışmaz diyor. Tartışma yaratma gibi bir lüksümüz yok ve zaten olamaz da.
İşin en garip yanı GTA IV'ün grafiklerini bu kadar büyütmeniz ki, GTA IV o kadar ağım şağım bir oyun motoru ile yapılmadı. Sistem özelliklerine gelirsek buda fanlar tarafından ortaya atılan birşey değil. Tamamen Rockstar Games tarafından incelenen Sistemler ile Minimum ve Önerilen Sistem gereksinimleri duyurulmuştur. 1.8GHz'lık Core 2 Duo İşlemci ile Intel Pentium Dual Core E6500 İşlemciyi karşılaştırmak yanlış olur ki, GTA IV'ün minimum seviyede istediği bir İşlemcidir Intel Core 2 Duo 1.8GHz... E6500 daha güçlü performansa sahip olduğu için aralarında uçurum gibi bir fark vardır. Fakat İşletim Sistemlerine göre bellek seviyesi, her yana dağıldığı için 2GB yerine 3GB Ram olması daha sağlıklıdır diye diğer konularda da açıkça belirtmiştim.
Call of Duty Black Ops'da da her ayrıntının, bu kadar net görünmesinin nedeni de görselliğinden kaynaklı bir durumdur. Diğer türlü GTA IV'de görsellik açısından o kadar ayrıntılı bir durum yoktur ve abartmaya da gerek yoktur. Onun için "lokallokal" arkadaşımız oyunu denedikten sonra gerekli açıklamayı yapsın. Eğer Ram tarafından bir sıkıntısı olur ise o zaman 1GB kayıp ile bunu telafi etmesi gerekir.