Şişkinlik hastalık habercisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Şişkinlik hastalık habercisi
Günümüzde pekçok insan mide bağırsak şişkinliğinden bahseder hale geldi.
Hızla yenilen yemekler fast-food alışkanlığı hareketsizlik ve stres gibi faktörler bu sorunu yaşayanları giderek çoğalttı.
Gaza neden olan olağan durumlar; yemek yerken sakız çiğnerken yutulan hava yahut sindirilmemiş yemeklerin yararlı bakteriler tarafından parçalanırken ortaya çıkardığı doğal süreç kadar masum olamayabilmektedir.


Fazla gaz midede şişkinlik oluşmasının sebeplerinden ancak birisi olup mide şişkinliği Gİ (gastroenterol fonksiyon bozuklukları) fonksiyon bozuklukları olarak adlandırılan hastalık grubunun belirgin semptomu olarak karşımıza çıkabilmektedir. Gastroenterol fonksiyon bozuklukları olarak adlandırılan İrritabl Bağırsak Sendromu ya da halk arasında en sık duyulan adı ile spastit kolon kronik kabızlık ishal ve kronik şişkinlik durumları tedavi edilmesi gereken sağlık sorunlarıdır.

ÇÖLYAK HABERCİSİ OLABİLİR Mİ?

İnce bağırsakta görülen bağırsaklarda besin maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan çölyak hastalığı aynı zamanda bağışıklık sistemini de ilgilendiren bir hastalıktır. Çölyak hastaları buğday arpa çavdar ve yulafta bulunan 'gluten' adı verilen protein türüne karşı duyarlıdır. Bunun sebebi de arpa çavdar ve buğdayda bulunan glütenin bağırsak duvarını zedelemesidir. Yaşamın herhangi bir döneminde gelişebilen çölyak hastalığı karın ağrısı ve şişkinlik gibi diğer hastalıklarla karışabilen belirtiler vermesi bakımından teşhisi zorlaşabilmektedir. Hastalığın diğer belirtileri ise; Karın ağrısı karında şişlik ishal kusma kabızlık kilo kaybı iştahsızlık olarak sıralanabilir. Mide şişkinliğine ağrı ve gaz hissine neden olan kabızlık ve ishal gibi şikayetler yaşatan bir diğer hastalık İ.B (spastit kolon) sendromudur.

GAZ NEDENİ HASTALIK NEDENİ DEĞİLSE...

Bu durumda yemek düzeni yeme biçimi ve hareket sisteminizde bazı düzenlemelere gitmenizi öneririm.

* Yemek yerken dik oturmaya ve yavaş yemeye

* Çok çiğnemeye n Karbonhidratlı ve gaz yapıcı içeceklerden

* Sindirimi yavaşlatan özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durmaya özen göstermeli ve egzersiz yapmalısınız. Çünkü egzersiz bağırsak fonksiyonlarınızı düzenleyecektir.

GAZ YAPICI YİYECEKLER

İşte gaz yaparak ve şişkinliğe neden olacak bazı besinler; Mısır buğday yulaf arpa süt peynir yoğurt lahana bezelye kereviz havuç mercimek patates karnabahar brokoli soğan kuru üzüm kayısı elma muz diyet içecekler ve yiyecekler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt