Sis Nedir? - Sisx Nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

man20

man20

Üye
Bu Nedir Ya ??
Sesli Güldürdün Sağol :kop:

Yaklaşık 4 Yıldır Program/Oyunların İçindeyim Ama Sizin Bu Dediğinizin Hiç Birşekilde Aslı Yoktur..

***.sis Demek Sertifikasız Program/Tema/Oyun Demektir.
***.sisx İse Sertifikalı Program/Tema/Oyun Demektir.

Ve Diğer Telefonlarda Çalışması İse Program/Oyun/Temanın S60v3 S60v5 S^3 Desteklemesine Bağlıdır..
yani burda demek istediğin farukbekl arkadaşımızın teorisinin çürüdüğünü mü?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Bu Nedir Ya ??
Sesli Güldürdün Sağol :kop:

Yaklaşık 4 Yıldır Program/Oyunların İçindeyim Ama Sizin Bu Dediğinizin Hiç Birşekilde Aslı Yoktur..

***.sis Demek Sertifikasız Program/Tema/Oyun Demektir.
***.sisx İse Sertifikalı Program/Tema/Oyun Demektir.

Ve Diğer Telefonlarda Çalışması İse Program/Oyun/Temanın S60v3 S60v5 S^3 Desteklemesine Bağlıdır..

ben de aynı şekilde biliyordum yani sondaki x bir nevi güvenlik sertifikasının kanıtı gibi hatırlıyorum 2009 da falan çok uğraşmıştım bunlarla :)

TheMadness

TheMadness

Üye
aynen. Operanın sis ile sisx i farklı klasörlere atmasının sebebiydi ben de biliyordum.

synergy11

synergy11

Üye
Arkadaşkar sertifikalı sis görmemişler daha ondan böyle :) 4 yılda nasıl olduysa hiç denk gelmemiş ;)

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
hadi canım sende...

Sen ciddimisin yahu?

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Arkadaşkar sertifikalı sis görmemişler daha ondan böyle :) 4 yılda nasıl olduysa hiç denk gelmemiş ;)

arkadaşım S60v3 ten sonra uygulanmaya başlayan, signed uygulamaları unsignedlardan ayırma amaçlı kullanılan bir uygulamaydı bu sisx olayı
ancak pek bi fark kalmadı çünkü signed olan uygulamalar da sis olarak kullanılabiliyordu veya sisx dosyaları 3. parti uygulamalar ile düzenlendiğinde yeniden sisx ama unsigned olarak kaydedilebiliyordu vel hasıl bu s60v3 sonrası signed uygulama uzantısı olayı teoriden öteye geçemedi

Astrosman

Astrosman

Üye
Teşekkürler bilmiyorudum :)

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
yani burda demek istediğin farukbekl arkadaşımızın teorisinin çürüdüğünü mü?

Evet. Arkadaşlar Yanlış Bilgi Vermekte.

ben de aynı şekilde biliyordum yani sondaki x bir nevi güvenlik sertifikasının kanıtı gibi hatırlıyorum 2009 da falan çok uğraşmıştım bunlarla :)

:oke:

Bunu Bana Mı Dediniz ?

---------- Post added at 19:41:18 ---------- Previous post was at 19:40:46 ----------

aynen. Operanın sis ile sisx i farklı klasörlere atmasının sebebiydi ben de biliyordum.

Bana Şu Bahsettiğin Operaları Atsana Bi Bakayım ?

TheMadness

TheMadness

Üye

arkadaşım S60v3 ten sonra uygulanmaya başlayan, signed uygulamaları unsignedlardan ayırma amaçlı kullanılan bir uygulamaydı bu sisx olayı
ancak pek bi fark kalmadı çünkü signed olan uygulamalar da sis olarak kullanılabiliyordu veya sisx dosyaları 3. parti uygulamalar ile düzenlendiğinde yeniden sisx ama unsigned olarak kaydedilebiliyordu vel hasıl bu s60v3 sonrası signed uygulama uzantısı olayı teoriden öteye geçemedi

Aynen. Siscontents örneğin. Ama mağazadakilerin çoğu sisx tir.

---------- Post added at 19:44:11 ---------- Previous post was at 19:43:47 ----------

Evet. Arkadaşlar Yanlış Bilgi Vermekte.

:oke:

Bunu Bana Mı Dediniz ?

---------- Post added at 19:41:18 ---------- Previous post was at 19:40:46 ----------

Bana Şu Bahsettiğin Operaları Atsana Bi Bakayım ?

Opera 12 işte.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici

Aynen. Siscontents örneğin. Ama mağazadakilerin çoğu sisx tir.

---------- Post added at 19:44:11 ---------- Previous post was at 19:43:47 ----------

Opera 12 işte.

Opera Mobile 12 İle Opera Next Mi Demek İstediğiniz ?

Eğer Öyle İse Zaten Farklı.. Bunun Sertifikalı Veya Sertifikasız İle Alakası Yoktur..

fairtail

Üye
Benim bildiğim sis dosyasını hacklenmemiş telefonda kurulmaz ama sisx dosyasını kurarsınız.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
seyfipasa

seyfipasa

Üye
güzel bilgi merak ediyordum :)

SheFy

SheFy

Üye
Forumda oyun uygulama koymuşlar signed diye dosya uzantıları sis ama signed o nasıl oluyo ayrıca operamobile.sis diye uzantısı var hacklenmemiş telefonda çalışıyo

pRime.

pRime.

Üye
madem konuyu açan arkadaş yanlış bilgi variyor, imzasız sisx dosyalarını nasıl açıklayacaksınız acaba? çok merak ediyorum. :)

polat-_

Üye
tesekkurler

SheFy

SheFy

Üye
madem konuyu açan arkadaş yanlış bilgi variyor, imzasız sisx dosyalarını nasıl açıklayacaksınız acaba? çok merak ediyorum. :)

aynen ayrıca signed uygulamalar örneğin opera mobil 12 dosya uzantısı sis. Bence bunun imzalı olup olmamasıyla ilgisi yok

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Arkadaşlar bnm bildiğim sis telefonun yazılımına göre örnegin batery monitor veya baska program sis uzantılı oldumu symbian 3e oluyor ya da s60v5e bilmem ne .... Ama sisx dosyaları bütün symbianlar acıyor java gibi bi nevi

cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar hep yanlış bilgi hep yanlış konuşmalar sis proğramlar symbian3 (6600-6630 gibi telefonlar) telefonlar çalıştırabilir bu telefonlara sisx uygulama yüklenemez ve çalıştırılamaz sisx symbian5 (n97 gibi) ve symbian^3 (n8-c7-e7 gibi) telefonlar hem sis hemde sisx proğramları çalıştırabilir sis ve sisx proğramların sertifikayla yakından ve uzaktan alakası yoktur symbian3 bölümündeki uygulamalara bakın hepsi sis tir ama symbian5 ve symbian^3 bölümünde hem sis hemde sisx uygulamalar mevcuttur

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Forumda oyun uygulama koymuşlar signed diye dosya uzantıları sis ama signed o nasıl oluyo ayrıca operamobile.sis diye uzantısı var hacklenmemiş telefonda çalışıyo

aynen ayrıca signed uygulamalar örneğin opera mobil 12 dosya uzantısı sis. Bence bunun imzalı olup olmamasıyla ilgisi yok

Arkadaşlar bnm bildiğim sis telefonun yazılımına göre örnegin batery monitor veya baska program sis uzantılı oldumu symbian 3e oluyor ya da s60v5e bilmem ne .... Ama sisx dosyaları bütün symbianlar acıyor java gibi bi nevi

arkadaşlar hep yanlış bilgi hep yanlış konuşmalar sis proğramlar symbian3 (6600-6630 gibi telefonlar) telefonlar çalıştırabilir bu telefonlara sisx uygulama yüklenemez ve çalıştırılamaz sisx symbian5 (n97 gibi) ve symbian^3 (n8-c7-e7 gibi) telefonlar hem sis hemde sisx proğramları çalıştırabilir sis ve sisx proğramların sertifikayla yakından ve uzaktan alakası yoktur symbian3 bölümündeki uygulamalara bakın hepsi sis tir ama symbian5 ve symbian^3 bölümünde hem sis hemde sisx uygulamalar mevcuttur

Opera Mobile 12 Programını Eğer Sis Editör Programları İle Çıkarmazsanız Sertifikalıdır Ve Desteklediği Tüm Telefonlara YÜKLENİR (DİKKAT EDİN DESTEKLEDİĞİ TÜM TELEFONLARA DEDİM TÜM TELEFONLARA DEMEDİM)

Size Şu Kadar Söyleyim Sis Yazanın Sonuna X Koyarsanızda Yüklersiniz, X Olmayana Sonuna X Eklersenizde Yüklersiniz Ve Siz Bunu Neye Dayanarak Demektesiniz Hala Çözemedim :D
H@€k Yapılmamış Bi Telefona Setifikasız Program Atın Bakalım Yükleyebilecek Misiniz ?

@cardanadam
Sende Yanlış Bilmektesin. S60v1 S60v2 S60v3 S60v5 S^3 Bunların Dosya Formatı Sisdir Ve Dikkat Et Bütün Telefonlarda Aynı Dosya Çalışmakta Demedim.
S60v1 Ve S60v2 nin Dosya Sistemi Farklıdır.
S60v3 S60v5 S^3 Serisinin De Dosya Sistemi Farklıdır. Fakat Bu S60v3 Serisi İle Gelen Bi Yenilik Oldu Bu Da Nokianın Sertifikalama Sistemidir. Yani Ücret Karşılığında Alınan Orjinal İmzalı Programlarını Kurulmasını Getirdiler Ama Sağolsun Bunu Kırdılar Ve Sorunsuz Birşekilde Sertifikalı Sertifikasız Tüm Programları Kurabiliyoruz.

Ben Burada Sis Ve Sisx Yani Sertifikasız Program İle Sertifikalı Diye Başladım Ama Forumda Dosya Sistemlerini Yanlış Bilen Çokmuş..

Üst Alt