Sinop cezaevi turizmin hizmetinde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Sinop cezaevi turizmin hizmetinde
Üç yanı denizle çevrili tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan ve bir dönem ünlü şair ve edebiyatçıların yattığı, Sahabattin Ali'nin ''Aldırma gönül aldırma'' şiirini burada yazdığı tarihi Sinop Cezaevi artık turizmin hizmetinde olacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Tarihi Cezaevi'nin de aralarında bulunduğu ''Kamu Arazileri Tahsisi'' ile 6 bin 250 nitelikli yatağı turizmin hizmetine kazandıracak.
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık, tarihi Sinop Cezaevi'nin de aralarında bulunduğu kamu arazilerinin tahsisi için müzakereler düzenliyor.
Ülke genelinde 7 ilde toplam 12 kamu taşınmazı için düzenlenen müzakerelerin dünkü ayağında Bakanlık, 5 milyon 350 bin TL sosyal ve teknik altyapıya katılım payı elde etti.
Bakanlık, Sinop, Samsun, Antalya, Aydın, Afyon ve Denizli'de bulunan 8 parselin turizmin hizmetine kazandırılması için yarın yeni bir müzakere daha düzenleyecek. Bakanlığın oluşturacağı komisyonla Afyonkarahisar Merkez Yarımca köyü 684 parsel, Afyonkarahisar İhsaniye Yaylabağı beldesi Akyar mevkisi 124 ada 20 parsel, Antalya Demre Taşdibi-Sülüklü mevkisi 9 No'lu parsel, Aydın Didim Kocaharıp mevkisi 2 ve 3 No'lu özel parseller, Denizli Sarayköy Tırkaz köyü Göl mevkisi 1 No'lu özel parsel, Samsun Havza Yenimahalle Kılavuz mevkisi 1 No'lu özel parsel ve Sinop Merkez Kaleyazı Mahallesindeki 59 ada 3 parseller tek tek müzakere edilecek.
TURİZMİN HİZMETİNE 3 BİN 350 YATAK
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ve bu kanun kapsamında çıkarılan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımcılarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, turizm yatırımcılarının ilgisine sunulmak üzere, arazi tahsis paketi hazırlayarak Mart ayı içerisinde kamuoyuna ve yatırımcılara duyurusunu gerçekleştirdi.
Bakanlığa 7 ilde 12 kamu taşınmazı için 19 başvuru yapıldı. Bakanlık, ''2011/1 Turizm Yatırımcılarına Kamu Arazisi Tahsis Şartnamesi'' uyarınca gerçekleştirdiği tahsis başvurularının değerlendirilmesi sonucunda Aydın ve İzmir'de birden fazla başvurunun yapıldığı taşınmazlardan, tahsisi yapılacak girişimcilerin belirlenmesi amacıyla dün Bakanlığın turizm binasında bir müzakere gerçekleştirdi.
Bakanlık Müsteşarı Nihat Gül başkanlığında ve Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan ile Bakanlık bürokratlarının katılımıyla düzenlenen müzakere sonucunda toplam 5 milyon 350 bin lira sosyal ve teknik altyapıya katılım payı elde edildi.
İzmir Çeşme-Alaçatı Beldesi Liman mevkisi 1 numaralı özel parseli en yüksek sosyal teknik altyapıya katılım payını veren Polimeks İnşaat A.Ş. kazanırken, Aydın Didim Mercimek-Güllüdam mevkisi 1 numaralı parseli Kyble Turizm, 2 numaralı parseli Aktay Turizm Yatırımları A.Ş. ve Aktay Otelcilik İşletmeleri Ortak Girişimi ile 3 numaralı parseli de Barut Turizm Şirketi aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı bu parsellerde yatırımların tamamlanmasıyla birlikte toplam 2 bin 900 nitelikli yatağı turizmin hizmetine sunmayı hedeflerken, tek başvuruların yapıldığı ve Sinop Cezaevi'nin de aralarında bulunduğu 6 ilde toplam 8 parselin müzakeresi sonucunda 3 bin 350 yatağı daha turizme kazandırmayı amaçlıyor.




AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
520
bydexer
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
387
Eykul


Üst Alt