Sınırlar motorla aşılaşak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
Sınırlar motorla aşılaşak


Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Özel, GAP Arena Stadyumu'nda gerçekleştirilecek “Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası”nın kentin güzelliklerinin tüm dünyayla paylaşılmasına imkan sağlayacağını belirtti.

Özel, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 15–16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında hazırlıkların GAP Arena Stadyumu'nda hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Stadyumda yurt dışından gelen teknik ekiple zemin hazırlığı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Özel, “Davetiye ve afişlerle birlikte tanıtım çalışmalarımız da devam ediyor. Söz konusu şampiyona çerçevesinde 14 ülkeden önemli sporcular bu etkinliğe katılacak. Etkinlik 28 dilde 64 ülkeden naklen yayınlanacak” dedi.

Etkinliğin Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

“Bu etkinlik Şanlıurfa'mızın turizminin artması, turistik faaliyetlerin geniş kitlelere ulaşması ve kentimizin güzelliklerinin tüm dünyayla paylaşılması fırsatı oluşturacak. Ama özelde de özellikle Suriye ile dostluk ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik olarak da yapılmış bir projedir. Suriye'nin Rakka, Haseki, Halep, Lazkiye ve Deyrizor valileriyle sayın Valimiz Nuri Okutan hafta sonu görüşmelerde bulundu ve onlardan da çok büyük ilgi gördük. Dışişleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın İstanbul ziyaretinde bu şampiyonadan bahsetti. Sayın Esad'ın yakın ilgi gösterdiğini öğrendik. Bu çerçevede Suriye'den çok büyük katılım bekliyoruz.”

“KONSER VE ŞOV GÖSTERİLERİ”

Şampiyona dışında yapılacak etkinliklere de değinen Mehmet Özel, bu çerçevede şov gösterileri ile Murat Dalkılıç ve Özcan Deniz'in konser vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

“18.00'de başlayacak etkinliğimiz 22.30'da bitecek. Yaklaşık 2 gün boyunca toplam 60 bin kişiyi GAP Arena Stadyumu'nda misafir edeceğimizi düşünüyoruz. Çevre illerden ve İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerden özellikle motosiklet sporuyla ilgilenen çeşitli gruplardan çok büyük bir alaka görüyoruz.”

Şanlıurfalıların bu etkinliğe sahip çıkmalarını arzu ettiklerini dile getiren Özel, “Türkiye Kupası'nın Şanlıurfa'da oynanmasının ardından Şanlıurfamız tanıtım konusunda artık belli bir düzeye geldi. Bunun inşallah daha üst sevilere çıkması için bu etkinlik de bir vesiledir. Şanlıurfamız nasıl ki Fenerbahçe - Trabzonspor maçında himmetini göstermişse bu etkinliği sahiplenmişse yine aynı şekilde Serbest Stil Akrobatik Dünya Motosiklet Şampiyonası'na da aynı şekilde sahipleneceğine inancımız sonsuz. Bütün Şanlıurfalı hemşehrilerimizi bu şampiyonada görmek istiyoruz” diye konuştu.

“SINIRLAR MOTORLA AŞILACAK”

Vali Yardımcısı Özel, şampiyona öncesinde 13 Mayıs Perşembe günü Akçakale Sınır Kapısı'nda sınırın her iki tarafına rampaların kurulacağını ifade ederek, “Burada gösteri amaçlı olarak sporcu arkadaşlar sınırın her iki tarafında da atlayışlar gerçekleştirerek, bir anlamda sınırın ortadan kalktığı, dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin en üst seviyeye vardığını ifade edecekler. Çeşitli konuklarımız geliyor. Ülke çapında tanınmış isimler de yine bu etkinlik içerisinde yer alacaklar” şeklinde konuştu.

Bu arada tanıtımları Arapça dahil 3 ayrı dilde, tüm bölge ülkelerinde yapılan organizasyona, Suriye'nin de aralarında bulunduğu 5 ayrı ülkeden yoğun katılım beklendiği, şampiyona için Şanlıurfa Valiliği tarafından bastırılan 30 adet Arapça tanıtım afişlerinin Rakka, Halep, Hama, Lazkiye ve Deyrizor şehirlerinde kentlerin valiliklerince çeşitli yerlere asılacağı kaydedildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

India
Cevap
0
Görüntüleme
409
India
zaza
Cevap
0
Görüntüleme
393
zaza
HeiLmasTer®
Cevap
1
Görüntüleme
411
zaza
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
364
HeiLmasTer®


Üst Alt