Ortadoğu Urfa'da Buluştu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Ortadoğu Urfa'da Buluştu


Şanlıurfa Hz. İbrahim'i anıyor. Geleneksel Halil İbrahim Günleri Belediye önünden Mehteran Takımı eşliğinde başlayan, yaklaşık 3 kilometrelik selamlama yürüyüşü ile başladı. İşte o görüntüler;

Belediye Önünden başlayan yürüyüş dev Türk Bayrağı ve Mehteran Takımı eşliğinde devam etti. Yoldan geçen vatandaşlar törende yer alan Vali Celalettin Güvenç’i, yabancı heyeti ve yürüyüşe katılan ekibi alkışlarla destekledi.
Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen yürüyüş boyunca vatandaşları sık sık selamladı. Belediye önünde başlayan yürüyüş bayraklı gurubun Balıklıgöl çok katlı otoparktan geçerek, yürüyüş gurubuyla birlikte Balıklıgöl Anfi Tiyatrosu’nda buluşmasıyla son buldu.
Özel güvenlik önlemleri arasında konuklar alana alındı. Vali Güvenç konuklarla tek tek tokalaştı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Daha sonra törene katılamayacakları için üzüntülerini belirten telgraflar okundu . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telgraf metni alandan büyük alkış aldı. Dünya Kur’an Okuma Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu muhteşem tilavetiyle konukları inanç aleminin derinliklerine götürdü…
Kur’an Tilaveti’nin ardından söz alan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba; Hz. İbrahim’in paylaşma kültürünü anlattı. Hz. İbrahim’in hiçbir zaman sofraya tek başına oturmadığını belirten Fakıbaba; “O yüce peygamberin bir yönü de zulme karşı çıkmasıdır. Şimdi binlerce yıl sonra O’nun torunları da bu geleneği sürdürüyor” şeklinde konuştu.
Ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç selamlama konuşmasının ardından; “ Bugün ve yarın önemli etkinliklerimiz olacaktır. Hz. İbrahim’i anlamak Türkiye’yi anlamak demektir. Milleti, Urfa’yı anlamak demektir. İnsanlığın kurtuluşu demektir. Tün dünyanın ihtiyacı vardır Hz. İbrahim’in inancına… O’nun inancında bir gün her şeyin hesabını vermek vardır. Haksız yere karıncayı bile incitmemek vardır. O yüzden bu inanca ihtiyacımız vardır. Bu ülkenin her türlü badirenin üstesinden gelmesinde de Hz. İbrahim’in inancı vardır. Misafirlerimiz bilsinler ki evlerine gelmişler.
Yabancı bir yere gelmemişler. Tevhid’in merkezine gelmişler” dedi. Program daha sonra okunan Kur’an-ı Kerim esnasında gökyüzüne bırakılan barış güvercinleri eşliğinde sona erdi.
Bu çerçevede saat 20.00 sıralarında Urfa City AVM Salonu’nda resim sergisi açıldı. Programa Urfa erkanı ve yabancı misafirler katıldı.




 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt