Sinif kalma

Sponsorlu Bağlantılar

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
Sinif kalma
Arkadaşlar anadolu lisesindeyim, ilk dönem 1 2.dönem 3 tane zayifim var. 2.dönem not ortalamam 60'i geçerse sinifi geçiyorum ya. 59,5 olsada sinif geçermiyim. Bide sene sonu ortalamasinda 1.dönemin etkisi varmi

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Sinif gecme kredi ile hesaplaniyor ortalama ile degil

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
hepsini toplayıp 35'e bölmedim internet sitesinde hesapladım ders saatine ve nota göre.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bak sen kendin yap garanti olsun ;)

Mesela ilk donem 2 ikinci donem 3 getirmissin dersi 3+2=5. 5/2=2,5 yapar 2,5 3'e yuvarlanir mesela o dersin haftalik saati 3 olsun 3*3=9 kredi eder butun dersler icin boyle yapip toplayacaksin 102yi gecerse sinifi gecersin ;)

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
öylede 104 çıktı :D

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Tamam ortalama ile geciyorsun o zaman o ikinci donem 1 olan derslerinde basarisiz sayiliyorsun fakat sinavlara girmene gerek yok kredin 102den fazla cunku ;)
Ortalama takdir tesekkur hesabi icindir ;)

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
anadolu lisesi ama onuda işin içine kattın dimi

- - - Eklendi - - -

kabız, oğuzhandı heralde facebook eklesene ordan paslaşalım :D

Son düzenleme:
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Evet anadolu lisesine gore boyle
Facebook kullanmiyorum

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
o zaman burdan sorayım mesela ilk dönem 2 ikinci dönem 1 , 2+1=3/2=1.5'tan 2 ye mi yuvarlanıyor yani bucuklu rakalamlar hep tam sayıya mı yuvarlanır?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Evet bucuklar tama yuvarlanir

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Kacinci sinifsin?

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Yalnız o işlemi 1-2 gibi 5'lik sisteme göre değilde 100'lük sisteme göre yapmanda fayda olabilir.Çünkü 45'te 2 oluyor 54'te.

- - - Eklendi - - -

Yalnız o işlemi 1-2 gibi 5'lik sisteme göre değilde 100'lük sisteme göre yapmanda fayda olabilir.Çünkü 45'te 2 oluyor 54'te.

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

- - - Eklendi - - -

O 45 54 gibi farkli notlar takdir tesekkur hesaplarken ise yariyor sinifta kalip kalmadigini ogrenmek icin kredi hesaplamak gerekir

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

O 45 54 gibi farkli notlar takdir tesekkur hesaplarken ise yariyor sinifta kalip kalmadigini ogrenmek icin kredi hesaplamak gerekir

Benim zamanımda 3.00 ortalama durumu vardı.Ortalaman 3.00'ın üstündeyse 3 zayıfa kadar önemli değil ortalama ile geçiliyordu.O 3.00'da 100'lük sistemden hesaplanmaya başlamıştı son 2 senemde.Yani 3.00 - 55 şeklinde olmuştu.Değişmişse bilmiyorum tabi.

MrExpert

MrExpert

Üye
Kabız yanlışın var :hmmm 100lük sistemden hesaplanıyor ortalama mesela anadolu lisesinde 55 ortalama varsa geçiyorun (Baraj ders yoksa) benimki 52,4 idi sınıf tekrarı yaptım 100lük sistemden hesaplanıyor ve ayrıca ilk dönem ortalaman 70 ikinci dönem 50 bunun ortalaması alınıp yılsonu ortalaması çıkarılıyor yani bu hesaba göre 60 o ortalamada sınıf geçme ortalaman oluyor.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Kabız yanlışın var :hmmm 100lük sistemden hesaplanıyor ortalama mesela anadolu lisesinde 55 ortalama varsa geçiyorun (Baraj ders yoksa) benimki 52,4 idi sınıf tekrarı yaptım 100lük sistemden hesaplanıyor ve ayrıca ilk dönem ortalaman 70 ikinci dönem 50 bunun ortalaması alınıp yılsonu ortalaması çıkarılıyor yani bu hesaba göre 60 o ortalamada sınıf geçme ortalaman oluyor.

Edebiyat mı Dil Anlatım mı baraj dersti ? Dil anlatımdı yanlış hatırlamıyorsam :hmmm

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Yok Battal benim bahsettigim sey su eger kredin 102den dusuk olursa 1 olan derslerinden sinava girmek zorunda kalirsin gecemezsen o dersi sonradan vermek zorundasindir bir de eger hem kredin hem ortalaman tutmuyorsa yine girersin ainavlara bir arkadasim var mesela cocugun ikisi de tutmuyordu sinava girdi 55in ustune cikartamayinca sinifta kaldi

- - - Eklendi - - -

Edebiyat mı Dil Anlatım mı baraj dersti ? Dil anlatımdı yanlış hatırlamıyorsam :hmmm

Dil ve Anlatim dersi baraj dersi ;)

trallend

trallend

Üye
    Konu Sahibi
Bende 3.00'üstü ile geçiliyor diye biliyorum 3.00 100'lük sistemde 60'a tekabul ediyor. İşte bu ortalama hesaplanırken ilk dönemle toplanıp mı 2 ye bölünüyor atıyorum ilk dönem 61 2. dönem 59 ' dan 60 mı oluyor?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bende 3.00'üstü ile geçiliyor diye biliyorum 3.00 100'lük sistemde 60'a tekabul ediyor. İşte bu ortalama hesaplanırken ilk dönemle toplanıp mı 2 ye bölünüyor atıyorum ilk dönem 61 2. dönem 59 ' dan 60 mı oluyor?
ben de geçen yıl 100lük sistem var sanıyordum sonra hocalar kredi hesaplayarak kalıp kalmayacağınızı öğrenebilirsiniz dediler benim geçen yıl 106ydı hatta dediğim gibi kredisi tutmayıp ortalaması 55'in üstünde olan çok insan vardı öyle olunca yazın sınava girmek zorunda kaldılar

Takipçi Satın Al

Üst Alt