Sim Klidini Kırdırmak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zoom

Üye
    Konu Sahibi
Sim Klidini Kırdırmak
Sim kilidi kırdırılarak satılan telefonlar var ebay da o yüzden soruyorum

bu sim klidi kırdırmak nasıl oluyor cihazın içini açıpta donanımsal olarak birşeyler mi yapıyorlar yoksa Yazılımsal olarak mı birşey yapıyolar.

Birde bu işlem sonunda cihaz zarar görüyor mu yada ileride sorunlar çıkartabiliyor mu?

iceboy

iceboy

Üye
Belirli bir sebekeye kilitlenmis olan telefonun, baska sebekelerde de kullanabilmek icin sim kilidinin kirilmasi demek oluyor ve hayir, yelefona zarar vermiyor.
Ornegin, vodafone hattina kilitli bir telefona baska bir hattin sim kartini takamaz yada Turkiye'de kullanamazsin. Ama kilidi kirilmis bir telde tum sebekeleri kullanabilirsin...

Umarim aydinlatici olmustur...

DaRKoRaNGe

Üye
<div class='quotetop'>(iceboy &#064; Mar 7 2006, 02&#58;58 AM) [post=291788]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Belirli bir sebekeye kilitlenmis olan telefonun, baska sebekelerde de kullanabilmek icin sim kilidinin kirilmasi demek oluyor ve hayir, yelefona zarar vermiyor.
Ornegin, vodafone hattina kilitli bir telefona baska bir hattin sim kartini takamaz yada Turkiye&#39;de kullanamazsin. Ama kilidi kirilmis bir telde tum sebekeleri kullanabilirsin...

Umarim aydinlatici olmustur...
[/b][/quote]

ben anladım &#33;&#33;

zoom

Üye
    Konu Sahibi
ben zaten ne olduğunu biliyorum

Sadece sorun çıkar mı diye sordum

peki yazılımsal olarak mı yapıyolar yoksa cihazın içini açıyolar mı?

iceboy

iceboy

Üye
Cihazin ici acilmiyor. Sadece kilidi kirmak icin gereken kod giriliyor o kadar. Bu kodlari da guvenilir yerlerden elde etmek en iyisi. Cunku 5 kere yanlis kod girilen bir telefon butun sebekelere tamamen kitlenir ve o zaman da flash attirmak gerekir...

zoom

Üye
    Konu Sahibi
peki mesela benaldım telefon açtım baktım ki yanlış girmiş adamlar 5 kere bloke olmuş telefon burada nerede flash attırırm vede flash attırınca sorunsuzca düzelir mi?

Çünkü yurtdışından alıpta sorun yaşarsam elimde kalır cihaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...