SIM kartlar gidiyor, yerine eSIM'ler geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
SIM kartlar gidiyor, yerine eSIM'ler geliyor
Teknoloji dünyası yeni girişimle birlikte SIM kartım kayboldu, çalındı yada kırıldı gibi baş belası sorulara son veriyor. Artık tüm telefonlar SIM kartlı gelirken, eSIM'leri içerecek.


Akıllı cep telefonu üreticileri telefonlara ekleyecekleri yeni önemli özellikler için, birçok teknolojiyi değiştirmeye devam ediyor. Son dönemlerde cep telefonlarında harici hafıza kartı desteği ve 3.5 mm ses çıkışına yer verilmemesi de bu nedenleyken, üreticiler şimdilerde ise SIM kartı girişini sonlandırmayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda sadece üreticiler değil dünya üzerindeki bir çok önemli GSM operatörü markası da çalışmalarını sonlandırma aşamasına getirirken, çok yakında eSIM teknolojisine geçilmesi bekleniliyor. Mobil tüketiciler içinde oldukça rahatlatıcı olan bu teknolojiyle birlikte artık numara taşıma ve operatör değişikliği gibi işlemlerde SIM kartın değiştirilmesine gerek duyulmayacak.

Bu teknolojiyle birlikte artık tüm cep telefonları içerisinde bir SIM kart tanımlı olarak gelecekken, cep telefonu ile operatörünün iletişim merkezlerini ziyaret edecek olan aboneler telefonlarına bir numara tanımlayabilecek. Yani artık operatörler SIM kartı yerine direk olarak telefonlarını gidip operatörlere tanımlayacak.

Bu alanda Microsoft, Intel ve Qualcomm tarafından önemli çalışmalar gerçekleştirilirken, teknolojinin 2018 sonları itibariyle artık yeni tanıtılacak tüm cihazlarda boy göstereceği düşünülüyor. Ayrıca hali hazırda bu teknolojinin Samsung Gear S3 isimli akıllı saat modelinde kullanıldığını da belirtelim.

SIM kartlar gidiyor, yerine eSIM'ler geliyor
 


Üst Alt