Püf Noktası Sim Kart Geçersiz Hatası

Sponsorlu Bağlantılar

by_xtr

by_xtr

Üye
    Konu Sahibi
Sim Kart Geçersiz Hatası
Fly spark İQ 4404 markaya sahip bir telefon aldım 1 hafta etti etmedi, bu eleman gayet güzel çalışırken kapat tuşuna basınca menüde yer alan, telefonu yeniden başlat seçeneğine tıklayıp yeniden başlatmam sonucu telefonun açılısında sim kart geçersiz hatası vermeye başladı. Telefon açıkken ekran kilidinde alt kısımda "sim kart puk kilidi devrede yalnız acil arama" diye bir yazı çıkıyor. Bu meret kendi kendine sim pin puk etmiş sanırım anladığım kadarı ile bu nasıl mümkün olabiliyor derdi nedir bu cihazın sorum o yönde olacak sizlere.!

Netten ufak bir araştırmam sonucu sim kilidi diye bi mevzuya rast geldim yaklaşık olarak benim yukarıda anlattığım sıkıntılar ile karşılaşanlar olmuş bu mevzu ile alakalı. Yani bi telefon neden dolayı kendi kendine sim puk eder.

Bu arada not düşeyim hattı başka telefonda denedim yine sim geçersiz hatası aldım. Benim telefona tırsa tırsa (farklı bir sim takınca onu da bloke eder mi) :) diyerekten başka bir sim taktım herşey normal. Ek olarak İMEİ kontrol ettim kayıtlı sıkıntı yok, yine akabinde telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm vs vs gibi yöntemler denedim bunlar sonucu tahminimce telefonda benim bilmediğim bu konu ile alakalı bir ayar var sanırım veya yeni nesil telefonlar acaba eski simleri kabul etmiyor bu tür hatalar mı doğuruyor nedir acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 


Murdoc Massaka

Murdoc Massaka

Üye
Telefonu birisi kurcalamış olabilir mi? Veya yazılımda bulunan bir eksik sonucu oluşmuş olabilir anlık hatalarla.
 
  • Beğen
Tepkiler: by_xtr
by_xtr

by_xtr

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu birisi kurcalamış olabilir mi? Veya yazılımda bulunan bir eksik sonucu oluşmuş olabilir anlık hatalarla.

Hayır kurcalayan olmadı. Sonuç olarak dediğiniz gibi sadece yazılımsal bir sıkıntı kalıyor büyük ihtimal öyle olmuştur. 15 TL verip tekrar aynı hattı açtırmak zorunda kaldım. Bu sefer yine öyle bir aksilik olur hat uçar diye tırsıp, sim karta şifre koymayarak sanırım benzeri bi sıkıntı ile karşılaşmıyacağım :) Teşekkür ediyorum cevabınız için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka


Üst Alt